4887
34

Keuzes maken; Vijftien Vakantie dilemma’s

Op de leuke blog van Lonneke kwam ik een vragenlijst tegen met vijftien reisdillema’s die ooit gecreerd is door Chantal van Reisdoc. Voor het gemak noem ik het maar even vakantie dilemma’s, maar daarover later meer! ;) Omdat ik zelf een groot fan ben van vakanties, maar de laatste tijd iets minder op vakantie ga in verband met andere wensen, leek het me leuk om de vragenlijst met vakantie dilemma’s in te vullen!

De vragenlijst met vakantie dilemma’s bestaat uit vijftien vragen en je moet een keuze maken, wat toch iets lastiger was dan ik in eerste instantie dacht.

Zonvakantie of Wintersport?

Oeh dat vind ik een hele lastige, ik vind namelijk allebei heel erg leuk en het zijn zulke verschillende vakanties! Maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik gaan voor de zonvakantie. Er zijn een aantal jaar geweest dat we niet op wintersport gingen en hoewel het een gemis was, denk ik dat ik dat makkelijker kan opgeven dan een zonvakantie.

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Op wintersport in Mayrhofen!

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Ik zou gaan voor een vakantie aan de kust omdat ik het heerlijk vind om langs een strand of boulevard te lopen en alleen van een uitzicht op zee vanaf een balkonnetje kan ik erg gelukkig worden. Het binnenland heeft ook zijn charmes, maar daar kan je dan vanaf de kust wel naartoe rijden! ;)

Europees eten of Aziatisch eten?

Europees! Ik ben absoluut geen fan van Aziatisch eten. Toen ik in Shanghai was ging ik naar Europese restaurantjes, dat zegt al genoeg natuurlijk.

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Tijdens een studiereis naar Shanghai gaf ik het Aziatische eten de eerste avond een kans.
Mijn gedachten op dat moment: “Moet ik dit echt eten..?”

Weg met vriendinnen of weg met partner?

Weg met partner! Mijn vriendenkring is vrij beperkt (wat ik overigens helemaal prima vind) en ik vind het heerlijk om met mijn vriend op vakantie te gaan!

Actieve vakantie of luiervakantie?

Luiervakantie! Hoewel we op de meeste luiervakanties wel een aantal uitstapjes maken en soms hartstikke acties bezig zijn, gaat de voorkeur toch wel uit naar een heerlijk ontspannen luiervakantie.

Azië of Afrika?

Lastig! In eerste instantie zou ik zeggen Azië, maar daar ben ik al een aantal keer geweest en ik ben stiekem wel heel erg benieuwd naar bepaalde plekken in Afrika, dus dan zou ik uiteindelijk toch kiezen voor Afrika.

Barcelona of Rome?

Weer zo’n zelfde dilemma! Rome vind ik prachtig en ben ik inmiddels twee keer een week geweest, maar Barcelona heb ik slechts in één dagje gezien, dus daar zou ik misschien dan nog wel wat meer tijd door willen brengen. Barcelona dus!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

De prachtige Trevifontein in Rome!

Hotel of Camping?

Hotel! Ik hou wel van een beetje luxe en vind het heerlijk om aan een zwembad of strand te liggen waar ik drankjes kan bestellen! ;) Maar, twee of drie weken Italië op een mooie camping spreekt me eigenlijk ook wel aan, lastig. Voor nu zou ik kiezen voor een hotel, misschien in de toekomst voor een camping.

Citytrip of Natuurvakantie?

Natuurvakantie! Misschien komt het doordat ik zelf in de stad woon, maar ik vind het heel erg fijn om op vakantie tijd door te brengen in de natuur.

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

Een wereldreis lijkt me heel erg gaaf, maar ik verspreid het liever over meerdere keren. Het zou ideaal zijn om elk jaar een trip te maken naar een mooi deel van de wereld.

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Ik zou me geen leven voor kunnen stellen zonder vakanties, dus die keuze is snel gemaakt!

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Vliegtuig! Met de auto kom je niet heel veel verder dan Spanje! ;)

Backpacken of Cruisen?

Een jaar geleden had ik waarschijnlijk keihard backpacken geroepen, maar zo nu en dan verdiep ik me een beetje in het aanbod van cruises en dat lijkt me toch ook wel heerlijk! Luxe én nieuwe steden ontdekken. Cruisen dus!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Tijdens de drie vakanties die we hebben doorgebracht in Kusadasi hebben we aardig wat cruiseschepen van dichtbij mogen zien, waaronder de Navigator of the Seas, op zo’n schip zou ik nog wel eens een cruise willen maken.

Alles regelen of op de bonnefooi?

Zoals ik eerder al zei vind ik persoonlijk dat er een verschil zit tussen ‘op reis’ en ‘op vakantie’. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan toe ben en daarom zorg ik er altijd voor dat vakanties goed geregeld zijn. Als je op de bonnefooi gaat, vind ik het meer klinken als een reis omdat je dan echt zelf op ontdekkingstocht gaat. Lang verhaal kort; alles regelen.

Roadtrip of op één plek blijven?

Op één plek blijven. Hoewel de roadtrip door Australië geweldig was en een roadtrip door Amerika hoog op mijn verlanglijst staat, is het niet mogelijk om regelmatig dat soort reizen te maken. Daarom blijf ik liever tijdens een vakantie op één plek en wil ik in mijn leven een aantal mooie roadtrips maken!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

In Australië hebben we het land ontdekt met een camper, aanrader!

Wat een super leuke vragenlijst om in te vullen! Welke keuzes zouden jullie maken?