Keuzes maken; Vijftien Vakantie dilemma’s

Op de leuke blog van Lonneke kwam ik een vragenlijst tegen met vijftien reisdillema’s die ooit gecreerd is door Chantal van Reisdoc. Voor het gemak noem ik het maar even vakantie dilemma’s, maar daarover later meer! ;) Omdat ik zelf een groot fan ben van vakanties, maar de laatste tijd iets minder op vakantie ga in verband met andere wensen, leek het me leuk om de vragenlijst met vakantie dilemma’s in te vullen!

De vragenlijst met vakantie dilemma’s bestaat uit vijftien vragen en je moet een keuze maken, wat toch iets lastiger was dan ik in eerste instantie dacht.

Zonvakantie of Wintersport?

Oeh dat vind ik een hele lastige, ik vind namelijk allebei heel erg leuk en het zijn zulke verschillende vakanties! Maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik gaan voor de zonvakantie. Er zijn een aantal jaar geweest dat we niet op wintersport gingen en hoewel het een gemis was, denk ik dat ik dat makkelijker kan opgeven dan een zonvakantie.

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Op wintersport in Mayrhofen!

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Ik zou gaan voor een vakantie aan de kust omdat ik het heerlijk vind om langs een strand of boulevard te lopen en alleen van een uitzicht op zee vanaf een balkonnetje kan ik erg gelukkig worden. Het binnenland heeft ook zijn charmes, maar daar kan je dan vanaf de kust wel naartoe rijden! ;)

Europees eten of Aziatisch eten?

Europees! Ik ben absoluut geen fan van Aziatisch eten. Toen ik in Shanghai was ging ik naar Europese restaurantjes, dat zegt al genoeg natuurlijk.

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Tijdens een studiereis naar Shanghai gaf ik het Aziatische eten de eerste avond een kans.
Mijn gedachten op dat moment: “Moet ik dit echt eten..?”

Weg met vriendinnen of weg met partner?

Weg met partner! Mijn vriendenkring is vrij beperkt (wat ik overigens helemaal prima vind) en ik vind het heerlijk om met mijn vriend op vakantie te gaan!

Actieve vakantie of luiervakantie?

Luiervakantie! Hoewel we op de meeste luiervakanties wel een aantal uitstapjes maken en soms hartstikke acties bezig zijn, gaat de voorkeur toch wel uit naar een heerlijk ontspannen luiervakantie.

Azië of Afrika?

Lastig! In eerste instantie zou ik zeggen Azië, maar daar ben ik al een aantal keer geweest en ik ben stiekem wel heel erg benieuwd naar bepaalde plekken in Afrika, dus dan zou ik uiteindelijk toch kiezen voor Afrika.

Barcelona of Rome?

Weer zo’n zelfde dilemma! Rome vind ik prachtig en ben ik inmiddels twee keer een week geweest, maar Barcelona heb ik slechts in één dagje gezien, dus daar zou ik misschien dan nog wel wat meer tijd door willen brengen. Barcelona dus!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

De prachtige Trevifontein in Rome!

Hotel of Camping?

Hotel! Ik hou wel van een beetje luxe en vind het heerlijk om aan een zwembad of strand te liggen waar ik drankjes kan bestellen! ;) Maar, twee of drie weken Italië op een mooie camping spreekt me eigenlijk ook wel aan, lastig. Voor nu zou ik kiezen voor een hotel, misschien in de toekomst voor een camping.

Citytrip of Natuurvakantie?

Natuurvakantie! Misschien komt het doordat ik zelf in de stad woon, maar ik vind het heel erg fijn om op vakantie tijd door te brengen in de natuur.

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

Een wereldreis lijkt me heel erg gaaf, maar ik verspreid het liever over meerdere keren. Het zou ideaal zijn om elk jaar een trip te maken naar een mooi deel van de wereld.

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Ik zou me geen leven voor kunnen stellen zonder vakanties, dus die keuze is snel gemaakt!

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Vliegtuig! Met de auto kom je niet heel veel verder dan Spanje! ;)

Backpacken of Cruisen?

Een jaar geleden had ik waarschijnlijk keihard backpacken geroepen, maar zo nu en dan verdiep ik me een beetje in het aanbod van cruises en dat lijkt me toch ook wel heerlijk! Luxe én nieuwe steden ontdekken. Cruisen dus!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

Tijdens de drie vakanties die we hebben doorgebracht in Kusadasi hebben we aardig wat cruiseschepen van dichtbij mogen zien, waaronder de Navigator of the Seas, op zo’n schip zou ik nog wel eens een cruise willen maken.

Alles regelen of op de bonnefooi?

Zoals ik eerder al zei vind ik persoonlijk dat er een verschil zit tussen ‘op reis’ en ‘op vakantie’. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan toe ben en daarom zorg ik er altijd voor dat vakanties goed geregeld zijn. Als je op de bonnefooi gaat, vind ik het meer klinken als een reis omdat je dan echt zelf op ontdekkingstocht gaat. Lang verhaal kort; alles regelen.

Roadtrip of op één plek blijven?

Op één plek blijven. Hoewel de roadtrip door Australië geweldig was en een roadtrip door Amerika hoog op mijn verlanglijst staat, is het niet mogelijk om regelmatig dat soort reizen te maken. Daarom blijf ik liever tijdens een vakantie op één plek en wil ik in mijn leven een aantal mooie roadtrips maken!

Keuzes maken; Vijftien vakantie dilemma's

In Australië hebben we het land ontdekt met een camper, aanrader!

Wat een super leuke vragenlijst om in te vullen! Welke keuzes zouden jullie maken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tessa

  Wij hadden het dilemma ook of we dit jaar wel of niet op wintervakantie zouden gaan, uiteindelijk gaan we niet want ik de zomer gaan we naar amerikaaaaaa!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ooh heerlijk! :D Dan is het niet zo vervelend om een weekje wintersport over te slaan!

   Reageer...
 • Joyce

  aaah wat een vervelende dilemma’s eigenlijk haha! Wel ontzettend leuk om in te vullen. En je hoofd op de Shanghai foto spreekt boekdelen, heerlijk!

  Reageer...
 • Anne

  Haha briljant, jouw hoofd op de foto in Shanghai :D

  Reageer...
 • Bente

  Hahaha dat onderschrift bij die foto was niet nodig ;) dat kan je er zo vanaf lezen!

  Super leuke tag, ik kom er meteen al van in de vakantie sferen (terwijl dat helaas nog wel even gaat duren ;))

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha :D Ik kreeg ook gelijk helemaal zin in vakantie bij het invullen van deze tag! :D

   Reageer...
 • Andrea

  Wat een leuke tag! Sommige dilemma’s zijn wel heel lastig hoor. Leuk om te lezen!

  Reageer...
 • Marjolein

  Whooh als je zo over nadenkt is het uitzoeken van een vakantie toch best lastig! Mooie cruse trouwens x

  Reageer...
 • Manon

  Leuk om je vakantiedilemma’s te lezen. Ik denk hard na over mijn en onze dilemma’s, wel handig om eens over te denken,

  Reageer...
 • Elisa

  Leuk, enkel zou ik het niet zo snel invullen omdat ik niet zo verweg vakantie type ben. Ik zou graag een sobere rustige vakantie willen. Een weekje midden in het bos, zonder elektrisiteit. Lijkt me heerlijk!

  Reageer...
 • Kelly

  Wat een leuk artikel! Vervelende dilemma’s inderdaad, maar uiteindelijk is het het toch wel waard!

  Reageer...
 • Angelina

  Leuk om te lezen!! Je hebt mooie reizen gemaakt en jouw hoofd bij Aziatisch eten haha geweldig!

  Reageer...
 • Rianne

  Hele leuke tag! Ik vind dat altijd zo leuk om te lezen bij mensen, over reizen! :)

  Reageer...
 • Silvana

  Wat een mooie reizen heb je al gemaakt! Ik heb gisteren net onze vakantie geboekt, dit jaar wordt het Portugal. Voor nu blijven we nog even binnen Europa, maar ik zou zó graag eens naar Australië willen. :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ooh heerlijk! Ben zelf alleen een keertje op Madeira geweest, maar nog nooit in Portugal zelf! Wij blijven de komende tijd ook even binnen Europa. De reizen buiten Europa zijn toch al snel aan de prijs!

   Reageer...
 • Dina

  Leuke lijst is dit zeg! De vragen zijn best moeilijk te beantwoorden (heb in mijn hoofd even meegedaan), voor alles valt eigenlijk wel wat te zeggen. Behalve ECHT Aziatisch eten met 43243 soorten paddenstoelen en zo. Nee daar word ik ook niet blij van.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Neee of kikkers die ze levend in de pan gooien of krabbetjes op een spies of gewoon al dat eten dat er zo eng uitziet en de kunnen daar dan geen Engels dus je hebt geen idee wat je krijgt! :’)

   Reageer...
 • Wendy

  Deze ga ik van je overnemen, want ik vind het een hele leuke vragenlijst. En ook leuk om jouw antwoorden te lezen natuurlijk.

  Reageer...
 • Karlijn

  Haha die foto van jou tijdens het eten spreekt boekdelen :) Ik zou denk ik mijn ‘wereldreis’ ook verspreiden over verschillende keren. Kan ik vaker genieten! Ik heb geen partner, maar ik vind het heerlijk om alleen op reis te gaan. Dan kan ik doen wat ik zelf wil en ik vind mezelf meestal wel prima gezelschap. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Begrijp ik! Als ik ook geen partner zou hebben zou ik het ook heerlijk vinden om lekker alleen op reis te gaan!

   Reageer...
 • Anneleen

  Wat leuk om te lezen en leuk om jou zo nog wat beter te leren kennen! Wat ben je een avontuurlijk type en je hebt precies al vele mooie reizen gemaakt ! :) ik heb stiekem hard moeten lachen met je gezicht wanneer je Aziatisch eten voorgeschoteld kreeg ;) ik zou denk ik ook niet kiezen voor een wereldreis maar voor een wereldreis in meerdere keren, want zo heb je er nog meer en nog langer plezier van ;) En ik zou denk ik ook voor natuurvakanties gaan maar ik heb afgelopen zomer een citytrip gedaan naar Praag en dat is me eigenlijk echt wel goed bevallen, ik vond het daar heel mooi en zo’n stad straalt ook veel karakter vind ik! Maar ik snap dat wanneer je zelf in een stad woont, je hier misschien minder snel behoefte aan hebt

  Reageer...
  • Lauriëtte

   De afwisseling is vooral leuk, de ene keer een natuurvakantie en de andere keer een citytrip!

   Reageer...
 • Cindy

  Wat een fijne vragenlijst! Wij hebben besloten dat we dit jaar een last-minute nemen naar één van de Griekse eilanden. Griekenland bevalt ons prima en aangezien we net een huis hebben gekocht en daar de nodige uitgaven voor hebben, gaan we maar 1x op vakantie dit jaar. Het duurt nog even, want ik ga ergens in september.. Die foto van jou met je stokjes, geweldig! En een beperkte vriendenkring is misschien nog wel fijner dan een hele grote, dat heb ik zelf de afgelopen jaren wel ondervonden eigenlijk..

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Leuke tag en prachtige foto’s!

  Reageer...
 • Claudia

  Wat een leuke dilemma’s. Zo leuk om je op deze manier te leren kennen.

  Reageer...
 • Anne

  leuke dilemma’s! ik ga toevallig komende week zelf naar Rome terwijl ik Barca daarentegen al 2 keer uitgebreid heb bezocht :)

  Reageer...
 • Liliane

  Dit vind ik echt een ontzettend leuke lijst met vragen. Nog niet eerder tegengekomen.
  Haha en jouw hoofd bij dat eten, het is te lezen inderdaad ;)

  Reageer...
 • Jael

  Leuk om te lezen :) Wat gaaf dat je naar zoveel uithoeken van de wereld bent geweest! En van écht Aziatisch eten ben ik ook niet echt fan. Binnenkort op familiebezoek in Thailand en Maleisië dus dat zal nog wat worden ;-)

  Reageer...
 • Miranda

  Wat ben jij al op veel leuke plekken geweest!
  Reizen is super leuk maar je hebt er wel de tijd voor nodig, ik vind terug naar huis gaan altijd zo moeilijk omdat er zo veel mooie plekjes zijn.

  Reageer...
 • Eva

  Die foto bij het Aziatisch eten is echt te prachtig :D
  En ik vind het ook altijd eigenlijk erg fijn om op een plek te blijven maar ga dit jaar toch op roadtrip en ik kan niet wachten!

  Reageer...
 • alexa

  wat leuk dat je het deelt en het is idd echt zo!

  Reageer...
 • Marcella

  Erg leuk om te lezen en je zo wat beter te leren kennen. Ik wist volgens niet dat je in Australië met een camper hebt gereisd, wat gaaf! Mijn reisdilemma’s maakte ik alweer een tijdje geleden, dus lees ‘m vooral nog als je nieuwsgierig bent http://www.marcellamolenaar.nl/reisdilemmas-in-een-lijstje/

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?