Keukeninspiratie; van idee tot droomkeuken

Het is toch wel een beetje de trots van ons nieuwbouwhuis geworden: de keuken. Hoewel ik voorafgaand aan de verhuizing wilde plannen had om de keukenprinses uit te gaan hangen, is dat er nog niet helemaal van gekomen; maar als ik in de keuken sta, ben ik wel reuze trots op hoe het allemaal geworden is. Gek, hoe je dan opeens in de ruimte staat, waarvan je ruim anderhalf jaar terug nog geen idee had wat je er precies mee wilde doen. Dat heeft tijd nodig, zo blijkt. Er zijn ongetwijfeld mensen die op een regenachtige zondag naar de woonboulevard en klakkeloos een keuken bestellen, maar bij ons is er iets meer tijd overheen gegaan. En hoewel je tijdens zo’n proces best wel wat twijfels kan hebben (toch spannend zo’n nieuwbouwhuis), ben ik achteraf heel erg blij met de manier waarop we het uitzoeken van onze keuken aangepakt hebben.

First things first

Voor mij begint het altijd met inspiratie opdoen. In woonbladen, tijdens bezoekjes aan woonboulevards en op mijn favoriete inspiratieplatform: Pinterest. Alles om in ieder geval zelf een idee te krijgen van wat we niet, maar vooral ook wel zouden willen. Soms is het heerlijk om door een showroom te lopen, om maar gewoon lekker te delen wat je niet wilt. “Goh, wat vind jij daar nu van? Is best lelijk, toch?” – Je hebt er dan misschien wel ‘niks’ aan op het eerste gezicht, maar weten wat je niet wilt is ook een kunst. Door dit zo een aantal weekenden achter elkaar te doen, hebben we een aardig idee gekregen over hoe de keuken er voor ons uit moest gaan zien. En gelukkig (echt, hallelujah), zaten we daarmee helemaal op één lijn. Toch fijn, want als je allebei een totaal verschillende stijl voor ogen hebt, is het uitzoeken van een keuken nóg uitdagender.

Keukeninspiratie; van eerste idee tot droomkeuken

Modern, natuurlijk en living area

Op basis van alle inspiratie die we opgedaan hadden, konden we concluderen dat we voor een moderne en natuurlijke keuken wilden gaan, waar ook in geleefd kan worden. Hoe het precies zo is gekomen, weet ik niet. Maar ik heb altijd al een keukeneiland gewild. Niet per se een eiland waar je aan kookt, of eentje die echt los in de keuken staat (het heet niet voor niets een eiland), maar meer een ‘living area’ in de vorm van een bar/schiereiland. Gezellig samen ontbijten aan de bar. Krantje erbij. Langzaam roerend in onze koffie. Meer cliche en Hollywood kan het niet, toch? ;)

Keukeninspiratie; van eerste idee tot droomkeuken

Van schets naar 3D-tekening

Één van onze grootste ergernissen van de keuken in ons vorige appartement was het gebrek aan ruimte. De keukenbenodigdheden lagen verspreid door het hele huis, omdat we in de keuken zelf maar twee kastjes hadden waarin we iets kwijt konden. Gelukkig maakte de ruimte in het nieuwbouwhuis het mogelijk om te gaan voor een grote keuken en was dat dus ook de wens waarmee we naar de showroom gingen. Samen met een interieuradviseur, werden de eerste schetsen gemaakt en kwam onze droomkeuken, allemaal op basis van onze keukeninspiratie, langzaam tot leven. Qua kleuren waren we er al snel uit. Wit als basis, met het liefst een betonlook werkblad. Gek genoeg kwam in onze keukeninspiratie ook veel hout terug, maar vonden we het erg lastig om dit in de keuken te verwerken, in combinatie met de houtlook pvc vloer die al gekozen was.

Keukeninspiratie; van eerste idee tot droomkeuken

Na het maken van de eerste schets en een aantal weken later de eerste 3D-tekening, hebben we het nog zeker een tijdje laten rusten voordat we weer teruggingen naar de showroom. Doordat we de keuken in het najaar van 2016 al uit moesten kiezen, wetende dat we in het voorjaar van 2018 pas zouden gaan verhuizen, zorgde dat ervoor dat we best wel wat twijfelden. Want hoe weet je nu zeker dat je de keuken ruim anderhalf jaar later nog steeds mooi gaat vinden? We besloten om toch nog het één en ander de veranderen in het ontwerp en om toen toch maar onze handtekening te zetten. Ik weet nog zo goed hoe spannend ik dat allemaal vond! Mede dankzij alle inspiratie die we van tevoren hebben opgedaan hebben we de goede keuzes gemaakt en zijn we héél blij met de keuken zoals die nu is geworden. Binnenkort zal ik het eindresultaat delen! :)

Heb jij wel eens een keuken uitgekozen?
Bronvermelding: Meme, Fine Little Day, Figr, En Kontrast en Cantilever.Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Lian

  Leuk artikel! Ik ga zelf ook mijn keuken laten verbouwen dus ik ben druk op zoek naar inspiratie.

  Reageer...
 • Sanne

  Wat leuk om meegenomen te worden in dit proces! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb nog nooit een keuken uitgezocht, maar wel genoeg op Pinterest gezeten voor de nodige inspiratie. Lijkt me toch wel heel lastig om knopen door te hakken.

  Reageer...
 • Voor en na; Een kijkje in ons nieuwbouwhuis - Wish Flower

  […] deze gekocht bij Tulp Keukens: een echt Nederlands bedrijf met een eigen fabriek in Rijssen. Na vele ideeën en schetsen kwamen we uiteindelijk uit op het ideale design, waardoor de keuken die eigenlijk onderdeel is van […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?