Keukenhof; Een dagje tussen de bloemen

Op eerste Paasdag ben ik gezellig met mijn ouders en vriend een dagje naar de Keukenhof geweest! Niet alleen omdat het een superleuk uitje is tijdens de Paasdagen maar ook om de verjaardag van mijn moeder een beetje te vieren aangezien ik volgende week op haar verjaardag in het vliegtuig richting Kreta zit. Hoewel ik in de veronderstelling was dat zo’n beetje de helft van Nederland aan het paasontbijt zou zitten en de Keukenhof om die reden redelijk rustig zou zijn, bleek dat de andere helft van Nederland ook naar de Keukenhof ging en was het flink druk! Maar gelukkig was het daardoor niet minder leuk en hebben we er met zijn vieren een hele leuke dag van gemaakt!

Keukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenDe Keukenhof is een groot bloemenpark in Lisse en slechts twee maanden per jaar geopend. Aangezien er jaarlijks zo’n 1 miljoen bezoekers komen, verklaart dat de drukte wel een beetje! ;) De Keukenhof bestaat uit allemaal prachtig aangelegde parken met verschillende bolgewassen, zoals tulpen, narcissen, hyacinten en nog veel meer. Ook zijn er een aantal paviljoenen met verschillende thema’s en tentoonstellingen.

Ons bezoekje aan de Keukenhof

We hadden een goede dag uitgekozen want het was prachtig weer! Vanuit Rotterdam reden we naar Lisse en nadat we de rij bij de entree, die achteraf best meeviel, getrotseerd hadden waanden we ons in een prachtige bloemenzee. We wandelden eerst naar het Wilhelmina paviljoen waar we op het terras (jaaaaa het is lente!) geluncht hebben. Vervolgens wandelden we naar het Juliana paviljoen waar een tulpententoonstelling was en naar het Oranje Nassau paviljoen waar een bloemententoonstelling was van gerbera’s.

Keukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenNaaste de vele bloemen was er ook een kleine kinderboerderij met schattige geitjes, varkentjes, konijnen en een aantal prachtige pauwen. Wat zijn ze toch prachtig met hun verentooi! Omdat het Pasen was mocht een paashaas natuurlijk niet ontbreken. Tijdens ons bezoek stond het park volledig in het thema van Oud-Hollandse activiteiten en om die reden besloot de paashaas een stukje te gaan fietsen op een fiets uit de 19e eeuw.

Keukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenWe wandelden verder naar het Willem-Alexander paviljoen waar het echt gigantisch druk was. Ik denk dat ik wel twintig selfie sticks heb gezien tussen de bloemen! Het was een hele grote hal met onwijs veel verschillende bloemen. Ik was helemaal in mijn nopjes met mijn camera, want ik vind het altijd erg leuk om bloemen en dieren te fotograferen en daar is de Keukenhof natuurlijk erg geschikt voor! Na het bezoek aan het Willem-Alexander paviljoen wandelden we naar het Beatrix paviljoen waar een orchideeën tentoonstelling was en ik de mooiste orchidee ooit heb gezien! Namelijk de Oncidium orchidee, die jullie op onderstaande foto zien, in het geel! Toen ik de orchidee zag moest ik gelijk denken aan kleine flamenco danseresjes en dat blijkt achteraf ook helemaal te kloppen aangezien de bijnaam van deze orchidee het “dansende prinsesje” is, hoe gaaf!

Keukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenKeukenhof; Een dagje tussen de bloemenAan het einde van de dag zijn we nog uit eten geweest om de dag af te sluiten. Een bezoekje aan de Keukenhof is heel erg leuk en ik zou het iedereen aanraden! Van al die mooie en kleurrijke bloemetjes krijg je nog meer zin in de lente!

Zijn jullie wel eens naar de Keukenhof geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Linda

  Klinkt leuk! Ik ben er nog nooit geweest maar misschien moet daar eens verandering in komen:)

  Reageer...
 • monique

  Het ziet er weer prachtig uit! Ik ben er vorig jaar geweest en toen vond ik alles ook zo prachtig!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Oh wat ziet dat er super leuk uit, ik heb er enkel nog nooit zelf geweest.

  Reageer...
 • Liliane

  Staat op de to-do list! Zo mooi al die bloemies! En hallo, een kinderboerderij, daar kan ik sowieso geen nee tegen zeggen hoor ;)

  Reageer...
 • Bente

  Ik ben er volgens mij nog nooit geweest maar ik zou er dit jaar wel heel erg graag heen willen! En jullie hadden inderdaad erg mazzel met het mooie weer: wat een heerlijke dag was het afgelopen zondag :)

  Reageer...
 • Anne

  Mooi mooi mooi, ik ben gek op bloemen <3! Ik ben er nog nooit geweest, lijkt me (als het een beetje rustig is ;)) best leuk..

  Reageer...
 • Anneleen

  Wauw wat een mooie bloemen! Lijkt me echt de moeite :) fijn dat jullie zo’n goed weer hadden!

  Reageer...
 • Dina

  Mooie foto’s! Ik ben er ook eens geweest, het was toen prachtig weer en de bloemen waren zo prachtig. <3

  Reageer...
 • Kim

  Leuk! Als het goed is gaan wij er over twee weekjes heen. Ben er nog nooit geweest, dus ben benieuwd :)

  Reageer...
 • Elze

  Wat een hoop mooie bloemen! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me wel leuk om daar even een dagje de toerist uit te hangen! :D

  Reageer...
 • Renate

  Wat een mooie bloemen. Je kon vast niet ophouden met foto’s maken. De foto’s zijn trouwens ook heel mooi gelukt. Zelf ben ik nog nooit in keukenhof geweest, maar lijkt me wel heel leuk om eens naar toe te gaan. Niet alleen voor de bloemen, maar ook voor de diertjes. Ik hou van kinderboederijen :D

  Reageer...
 • laura

  Wij waren eerst van plan om daar een rondje te fietsen, maar het weer leek een beetje tegen te vallen..
  Hele mooie foto’s!

  Reageer...
 • Stella

  Wauwie, mooie foto’s! Ik ben één keer in de Keukenhof geweest, maar toen was ik aan het puberen en was alles stom. Hihi. Nu zou ik het echt veel meer kunnen waarderen; kijk al die mooie bloemen. Smelt. Echt prachtig, fijn dat het zo was! X

  Reageer...
 • Renske

  Prachtige foto’s! De Keukenhof staat nog steeds op mijn wensenlijstje. Het lijkt me er zo mooi! Echt een bloemensprookje.

  Reageer...
 • Cindy

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg! Ik ben nog nooit op de Keukenhof geweest, misschien moet ik dat maar eens gaan doen, inspiratie voor onze tuin op doen (en mooie foto’s maken)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?