De gezellige kerstmarkt in Dordrecht

In het westen van het land is het aanbod in kerstmarkten klein. Eigenlijk is er maar één echt bekende, namelijk de gezellige kerstmarkt in Dordrecht! Omdat we beiden nog nooit in Dordrecht waren geweest en sinds ons vorige weekendje in Maastricht nog helemaal in de kerstsferen zijn, besloten we gisteren een dagje naar Dordrecht te gaan!

Kerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtIn eerste instantie zou de kerstmarkt in Dordrecht plaatsvinden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar helaas was het vrijdag afgelast in verband met de slechte weersomstandigheden. Om die reden besloten we om op tijd te vertrekken, want het zal vast druk worden! We liepen naar Rotterdam Centraal, dat is namelijk zo’n 5 a 10 minuutjes lopen vanaf ons huis, heel erg fijn! We haalde een kerstige koffie bij de Starbucks en daar werd mijn naam weer omgetoverd naar Lauriëtta! Normaal gesproken gaan we eigenlijk altijd met de auto weg, maar omdat Dordrecht slechts 15 minuutjes is met de trein, besloten we weer eens een keertje met de trein te gaan.

Kerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in Dordrecht
Kerstmarkt in DordrechtEenmaal in Dordrecht aangekomen viel het eigenlijk wel mee met de drukte. Gek genoeg had ik terwijl we in de trein zaten het gevoel alsof we naar Gouda reden en ook terwijl ik door Dordrecht wandelde, dacht ik ook steeds dat ik in Gouda was, heel vreemd! Misschien dat het aan mij ligt, maar ik vind de stadjes echt enorm op elkaar lijken. Allemaal schattige oude gebouwtjes, iets wat ik in Rotterdam natuurlijk zelden zie! Het creëert echt een gezellige en knusse sfeer en je gaat automatisch nadenken over het verleden van zo’n stad. We wandelde wat rond en kochten een aardappel op een stokje!

Kerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtDe kerstmarkt was in het oude centrum van Dordrecht. Na een uur ongeveer, begon ik me pas te beseffen dat ik nog geen bekende winkel had gezien a la H&M of Zara. De grotere winkelketens waren nergens te bekennen. Niet erg natuurlijk! Het was juist erg leuk om allemaal kleine zelfstandige winkeltjes en kraampjes te bezoeken. Maar het was wel opvallend dat het oude centrum echt ‘oud’ en nostalgisch is gebleven. Ik kwam een kraampje tegen met allemaal kerstkaart pakketjes voor maar één euro! Omdat ik het leuk vind om elk jaar kerstkaarten te versturen kocht ik een paar pakketjes. Toch leuk, dertig kerstkaarten voor drie euro. We brachten ook nog een bezoekje aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, prachtig gebouw! Rond half twee gingen we weer richting het station van Dordrecht en was het dringen! Je merkte aan alles dat het flink drukker begon te worden en we waren erg blij dat we lekker op tijd waren gegaan!

Kerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in Dordrecht
Kerstmarkt in DordrechtKerstmarkt in DordrechtOp Rotterdam Centraal werd ik geconfronteerd met een lege Paperchase winkel… Er was sprake van een opheffingsuitverkoop. Wut! Nee! Paperchase weg! Jammer is het wel, maar gelukkig heeft de Bijenkorf ook een Paperchase afdeling. Hoewel er niet meer veel in het winkeltje aanwezig was, kocht ik vijf pakketjes touw. Normaal gesproken voor €3.75 per stuk, een totaal van €18.75 en nu vijf voor slecht één euro. Een hele! Ook kreeg ik nog twee gelpennen cadeau, want daar moesten ze toch vanaf..! We dronken nog wat fris in de Stations Huiskamer en gingen vervolgens naar huis, waar ik de rest van de dag lekker op de bank niks heb gedaan. Het was een fijne zaterdag!

Zijn jullie wel eens naar de Kerstmarkt in Dordrecht geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Sylvia

  Ik ken Dordrecht niet zo goed, maar houd wel erg van die oude, nostalgische stadjes. En wat een drukte daar!

  Reageer...
 • Elisa

  Klinkt heel gezellig, al ben ik niet zo van veel mensen op een plek :) en neen ik ben er nog nooit geweest met de kerstmarkt :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Ziet er heel gezellig uit! En wat een koopje, 30 kerstkaarsen voor 3 euro, kan je lekker gaan schrijven ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja goede deal he! :D Voor dit jaar heb ik ze allemaal al geschreven, maar dan heb ik alvast een goede voorraad voor volgend jaar!

   Reageer...
 • Marion

  Staat nog op mijn lijstje een kerstmarkt. Niet persé in Dordrecht, maar ik ben nog nooit op een kerstmarkt geweest die langer dan 1 straat was. Ziet er best wel druk uit!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Was het ook wel ja! :( Ik wil zelf ook nog een keer naar een echte kerstmarkt in Limburg! In Valkenburg oid! :)

   Reageer...
 • Tessa

  Deze foto’s zijn zo sfeervol en gezellig, aah ik hou van kerst! Die levende kerst-stal is echt leuk! En ik heb ook een keer zo’n aardappel op een stokje gegeten, heeeerlijk!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Nathalie

  Ik ben gisterenmiddag naar de kerstmarkt in dordrecht geweest. Altijd erg leuk! En dordrecht is ook zo’n mooie stad!!

  Ps. Er zit wel een h&m in het centrum van dordrecht! Maar inderdaad niet veel grote ketens!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan waren we er tegelijkertijd! :) Niet in het echt oude centrum toch? Of wel? :o

   Reageer...
 • Pauline

  Oeh leuk! Ik ga straks met mijn vriend een kijkje nemen!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Anne

  Wat ziet Dordrecht er leuk uit! Ben er nog nooit geweest :) En heerlijk, zo’n uitverkoop bij Paperchase! Ik sta daar altijd te kwijlen bij de schattige spulletjes maar vind eigenlijk altijd alles te duur, haha!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Helaas hadden ze niet meer zoveel! :( Ik wilde en grote voorraad kaarten kopen, want het was 10 stuks voor drie euro, maar ze hadden alleen nog maar christening kaarten.. :P

   Reageer...
 • Eline

  Wat ziet dit er leuk en gezellig uit zeg!

  Reageer...
 • Andrea

  Wat een leuk idee! Wel jammer van de paperchase winkel. Ik zag ‘em in de Bijenkorf trouwens ook niet meer. In de kelder … de boekenafdeling is een stuk kleiner geworden en de mannenafdeling juist groter.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat komt omdat Paperchase naar de bovenste verdieping is verhuisd! :D

   Reageer...
 • Eva

  Dit ziet er echt zo leuk en kerstig uit! Ik hoop vandaag hier ook nog wat kerstmarkten mee te pakken, erg veel zin om alvast diep in de kerstsfeer te duiken en hopelijk met flink wat kerstaccessoires thuis te komen :)

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een gezelligheid, goed dat jullie op tijd waren vertrokken, wat een drukte op die ene foto. Ik ben een paar jaar geleden op kerstmarkten in Maastricht en Gent geweest. Mijn vriend opperde om volgend jaar een weekend naar Keulen te gaan, zeg ik ook geen “nee” tegen!

  Reageer...
 • Karlijn

  Heet jij geen Laurietta dan? ;) Ik ben nog nooit in Dordrecht geweest maar ik wil zo graag eens naar Villa Augustus daar. Het ziet er gezellig uit, ik vind die kleine winkeltjes altijd zo leuk! Super chill van de Paperchase, niet dat hij weggaat natuurlijk, maar wel dat het zo lekker goedkoop was. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Had nog nooit van Villa Augustus gehoord, ziet er prachtig uit!

   Reageer...
 • Wendy

  Dordrecht is voor mij echt bijna naast de deur. Ik werk daar en ga daar ook regelmatig winkelen. Lekker naar de H&M, V&D, Action, Cool Cat, Zara, C&A, etc. Want die zitten er wel, maar inderdaad niet in het echt oudere gedeelte.. Binnenkort ook een Primark. Maar naar de kerstmarkt ben ik pas één keer geweest. En ik denk dat ik niet zo snel nog een keer ging. Het was toen echt véél te druk en ik irriteerde me echt mateloos aan al die mensen die overal maar midden op de weg gingen stilstaan. Ik heb uiteindelijk amper kunnen zien wat er bij de kraampjes te krijgen was en de sfeer was voor mij ook ver te zoeken. Misschien moet ik het weer eens een kans geven, maar dit jaar ben ik dus niet geweest.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeh dat klinkt wel herkenbaar :( Toen het drukker begon te worden had je inderdaad heel erg veel mensen die dan of mega langzaam gingen lopen of midden op straat stil gingen staan. Als je vroeg gaat, is het nog goed te doen! Misschien volgend jaar! :)

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, wat heerlijk gezellig toch!

  Reageer...
 • World

  Ziet er ook gezellig uit zeg!

  Reageer...
 • Dina

  Wat leuk, zo’n dagje weg! En wat een mazzel bij de Paperchasewinkel (wel jammer dat die weggaat).

  Reageer...
 • marjon

  Ik ben er nog nooit geweest maar aan de foto’s te zien is het wel heel bekend want wat een massa mensen daar hihi. Word je daar niet af en toe een beetje gek van? Ik kan niet zo goed tegen drukte dus ontwijk zo’n kerstmarkten eerlijk gezegd liever. Al kan ik er wel heel erg van genieten als ik nu naar jouw mooie foto’s kijk!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik kan ook niet zo goed tegen drukte :( Maar daarom gingen we in de ochtend. Ik was blij dat we weggingen toen het echt druk begon te worden. Dan word ik ook echt gillend gek.

   Reageer...
 • Ann

  Aardappel op een stokje is lekker vooral met bbq kruiden! Mmm!! Ik heb echt me rot gezocht naar zo’n ding waarmee je aardappel in een spiraal kan snijden, gevonden! alleen nog niet uitgeprobeerd haha ben bang dat ik weer moet zoeken maar nu in mijn keukenlade’s

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het lijkt me geweldig om zo’n ding in huis te hebben! Maar ze doen het in een megafrituur toch? Dat lijkt me dan wel weer lastig om thuis te doen.

   Reageer...
 • Stacey

  Ik ben eerlijk gezegd nog nooit in Dordrecht geweest, maar de kerstmarkt ziet er wel heel leuk en druk uit! Wellicht toch dit weekend maar even in de auto stappen.

  Reageer...
 • Lisa

  Vorig jaar ben ik op de kerstmarkt in Dordrecht geweest. Het was toen ook suuuper druk, maar wel heel gezellig! :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?