Kerstkaarten ophangen aan een slinger

Afgezien van het feit dat ik zo’n beetje alles geweldig vind aan kerst, vind ik vooral het versturen en krijgen van kerstkaarten onwijs leuk! Je stuurt niet alleen een mooi bericht naar iemand, maar je laat ook zien dat je tijd hebt genomen voor die persoon en dat vind ik het mooie en persoonlijke van kerstkaarten sturen. In mijn ogen een stuk beter dan een simpel berichtje via Whatsapp of een standaard berichtje naar al je buddy’s op Facebook (ik ben nog steeds zo blij dat ik geen Facebook meer heb!). Als je ook kaarten in ontvangst mag nemen is het natuurlijk nog leuker, maar waar laat je die kaarten?

Het is ook weer zo wat om ze als stapeltje op tafel te laten liggen of ze gelijk in een grote bewaardoos te doen. Je wilt er natuurlijk wel even van genieten! Voorheen zette wij de kerstkaarten op de kast, maar dan loop je er eigenlijk alleen maar voorbij en trekt het niet je aandacht. Daarom besloot ik ze dit jaar op te hangen! Ik twijfelde tussen twee manieren om ze op te hangen. Zoals ik mijn postcrossing kaarten heb opgehangen in mijn knutselkamertje ziet het er mooi uit, maar dat vind ik zelf niet heel erg kerstig. Daarom besloot ik ze aan een touwtje te hangen er er zo een soort slinger van te maken!

Kerstkaarten ophangen aan een slingerMen neme prachtig touw en kleine knijpertjes van Dille & Kamille gecombineerd met vrolijk gekleurd ducktape van de Hema en je bent ready to go! Zelfs op onze muur met mega veel reliëf blijft het gewoon hangen! Ook leuk om te doen; er een kerstboomfiguurtje van maken! Helaas heb ik daar de ruimte niet voor in huis, anders had ik dat gedaan!

Kerstkaarten ophangen aan een slingerKerstkaarten ophangen aan een slinger

Vinden jullie kerstkaarten ook zo leuk? Hoe hebben jullie ze een mooi plekje gegeven?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Ziet er mooi uit! Hier staan de kerstkaarten op de schouw dit jaar, normaal gesproken hangen we ze ook op (maar iets met lui zijn, denk ik).

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeh, als ik een schouw zou hebben zou ik ze ook daar opzetten!

   Reageer...
 • Elisa

  Oh wat leuk, ik plak ze altijd op de kamer deur, beetje als een kerstboom :)

  Reageer...
 • Xaviera

  Dat ziet er mooi uit aan zo’n slinger, lekker feestelijk! Mijn kaarten heb ik op de woonkamerdeur geplakt.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat ziet het er leuk uit!

  Reageer...
 • Anouk

  Dit ziet er zó leuk uit!

  Reageer...
 • Stella

  Ik krijg nooit kaarten. Snik. Hihi, nee ik vind dit echt een heel leuk idee! Ik hoop echt dat het sturen van kerstkaarten wel een beetje blijft, want dan kan ik dit ‘later’ ook doen in huis! Liefs X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik kreeg ook nooit kaarten! :( Toen ben ik zelf massaal kerstkaarten gaan sturen omdat ik het zelf zo leuk vind en dan komt het vanzelf!

   Reageer...
 • Kelly

  Ziet er leuk uit!

  Reageer...
 • Bente

  Ik kan nooit wachten om te kijken of er nog kerstkaarten zijn bezorgd! Ik word er altijd heel erg blij van :) Vandaag ook weer 4 binnen gekregen. Leuk idee om ze zo op te hangen!

  Reageer...
 • Lieke

  Ik ben dol op kaarten versturen en ik heb er ook wat verstuurd dit jaar! Maar ik krijg er steeds minder terug. De teller staat nu op 2 :(

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Herkenbaar :( Steeds meer mensen gaan berichtjes sturen via Whatsapp..

   Reageer...
 • LNNK

  Ziet er leuk uit zo. Wij plakken ze meestal met maskingtape op de deur. Ik moet wel zeggen dat ik sinds een paar jaar geen kaarten meer verstuur dus wij ontvangen er zelf ook steeds minder.

  Reageer...
 • CatieMcCartney

  Ik plak ze, traditiegetrouw, elk jaar op de bijkeuken deur bij mijn ouders thuis :) Een hele deur vol kaarten, het ziet er echt super gezellig uit!

  Reageer...
 • Saskia

  Ik stuur al jaren geen kaarten meer, of alleen een persoonlijke creatie per mail, dus het aantal analoge kaarten is ook hier drastisch geslonken.
  Maar je idee vind ik super leuk!

  Reageer...
 • blauwesokken

  wat leuk zo de kerstkaartjes aan bakers twine ophangen! :-)
  Ik heb ze met een gouden kerstslinger en wasknijpertjes aan de ladder gehangen.

  Reageer...
 • Anneleen

  Oh wat leuk! Ik vind kerstkaartjes ook heel gezellig maar vind het jammer dat ze nog maar zo weinig gestuurd worden…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker jammer! :( Daarom stuur ik ook gewoon eigenwijs iedereen kerstkaarten, in de hoop dat mensen doorkrijgen hoe leuk het is :D

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?