Kerst Diary; Wat ik gedaan heb met kerst!

De afgelopen periode hebben jullie al aardig wat artikelen langs zien komen met een kerstig tintje, niet zo gek, want de voorbereidingen voor kerst vind ik altijd zo leuk en gezellig! Als het aan mij ligt haal ik in september al de kerstboom tevoorschijn, koop ik een mega voorraad kaarsjes en maak ik het alle donkere wintermaanden gezellig in huis. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Tijd om kerst te vieren!

Omdat ik het altijd zo leuk vind om te zien hoe andere mensen kerst vieren, heb ik besloten om een soort kerst diary van mijn kerstdagen met jullie te delen! :)

Kerstavond

Voor de meeste mensen begint kerst pas op eerste kerstdag, maar voor ons begint het altijd al de avond daarvoor op kerstavond. Overdag moest ik gewoon werken, maar toen mijn vriend een foto stuurde van alle cadeautjes onder de kerstboom kon ik niet wachten totdat het avond was! De 24e is ook altijd een bijzondere dag voor ons, we zijn inmiddels al drie jaar samen! We keken die avond de All You Need is Love kerstspecial en zoals elk jaar was dat weer een emotionele bedoeling.

Elk uur pakte we een cadeautje uit en het eerste cadeautje dat ik kreeg was de straatkrant! Leuk grapje van mijn vriend, die was namelijk die dag cadeautjes gaan shoppen en vond dat wel een leuke verrassing ;) Ook kreeg ik een nieuwe 50 mm lens, aangezien de vorige een paar maanden terug kapot was gegaan en ik best gehecht was aan die lens! Verder werd ik verrast met een heerlijk luchtje dat vroeger mijn favoriet was en vier doosjes Läkerol! Het grappige was dat ik voor mijn vriend ook doosjes Läkerol had gekocht, als kleine extra, toeval! De avond daarvoor zei ik dat ik zin had in een rakketje en als grote verassing lag er een hele doos in de vriezer, wat de avond voor mij compleet maakte!

Kerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met Kerst

Eerste Kerstdag

Op eerste kerstdag sliepen we heerlijk uit, het is tenslotte vakantie! In de middag gingen we richting mijn ouders waar we gezellig met zijn viertjes eerste kerstdag hebben gevierd. We hadden voor elkaar allemaal leuke cadeautjes gekocht en ik kreeg van mijn ouders twee boeken die ik heel graag wilde hebben! Het grote dilemma op dinsdag boek, dat ik na het lezen van de review bij Dina gelijk op mijn verlanglijstje had gezet en het boek Voor Jou, geschreven door Jojo Moyes. Super blij mee! Na het uitpakken van alle cadeautjes gingen we eten. Mijn mama had onder andere een heerlijk tomatensoepje, varkenshaas en sperzieboontjes met ontbijtspek bereid. Vooral de varkenshaas was overheerlijk! Na het toetje en nog een kopje thee gingen we weer richting ons huisje en ging ik nog even met Mooh op de foto bij de kerstboom, want kerst is leuk! :D

Kerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met Kerst

Tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag stonden we redelijk op tijd op voor ons doen omdat we om 12 uur in de auto wilde zitten richting Apeldoorn. Ik droeg mijn nieuwe Scotch & Soda jurkje waar ik een klein beetje verliefd op ben. In de auto las ik de Flow en heb ik een beginnetje gemaakt met het maken van de 365 dagen kalender, die weer net zo leuk is als de voorgaande jaren. We gingen eerst langs oma om een kopje thee te drinken en toen het gezelschap compleet was gingen we richting het restaurant!

Kerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstWe hebben gegeten bij Potjandorie, een gezellige en knusse eetkamer in Apeldoorn met overheerlijke gerechten in, hoe kan het ook anders, potjes! We konden gewoon van de kaart kiezen, wat ik zelf enorm fijn vind, want ik ben niet zo’n fan van lopende kerstbuffetten. Als voorgerecht had ik carpaccio van de dikke bil en als hoofdgerecht had ik het huis potje met schnitzel, knoflookchampignons en een pepersausje. Het was erg lekker, maar wat ik vooral erg leuk vond was de huiselijke sfeer. Niks geen massaals, gewoon een klein kamertje waar ongeveer vier tafels goed gevuld waren. Als afsluiter had ik een heerlijk aardbeientoetje en een kopje thee na.

Kerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met KerstKerst Diary Wat ik gedaan heb met Kerst
Het was een gezellige en geslaagde kerst met fijn gezelschap, super leuke cadeautjes en genoeg tijd rondom de activiteiten om lekker op de bank uit te buiken en een film te kijken. Heerlijk! Zo mag het volgend jaar weer als het aan mij ligt! ;)

Wat hebben jullie allemaal gedaan met kerst? Ik hoop dat jullie het leuk hebben gehad!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Dat ziet eruit als een hele fijne kerst! Fijn dat je weer een nieuwe lens hebt! Potjandorie ziet er leuk uit. Ik kom heel af en toe in Apeldoorn. Onthouden dus. Nu lekker nagenieten van deze mooie dagen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker leuk om eens langs te gaan! Ga ik zeker doen, heb jij ook een leuke kerst gehad?

   Reageer...
 • Anneleen

  Ziet er allemaal heel gezellig uit en wat een heerlijke eetfoto’s! Ik ben dinsdag geopereerd aan mijn wijsheidstanden dus ik kan wat minder genieten van kerst dit jaar… De pijn is opzich wel te dragen maar ik heb nog steeds veel last en ik krijg men mond amper open, het lekkere eten zal dus voor volgend jaar zijn! Achja, dat is goed voor de lijn zullen we maar denken ;) geniet van de komende feestdagen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeeh dat is super balen :( Ik weet als geen ander hoe vervelend die pijn kan zijn. Lekker veel ijsjes eten dan maar, sterkte!

   Reageer...
 • Sylvia

  Leuk verslag! Ziet er allemaal gezellig uit :) Onze kerst begon ook op kerstavond, heb toen met ouders en broertje cadeaus uitgepakt en gekaart. Eerste en tweede kerstdag bestonden uit het bezoeken van de kerstdienst in de kerk, veel lekker en uitgebreid eten, bezoeken van familie, filmpjes kijken en gezelschapsspelletjes :)

  Reageer...
 • Elisa

  Klinkt als een fijne kerst, hier was het alsvolgt:
  kerstavond bij mijn schoonouders / 1e kerstdag heerlijk wandelen en in de avond bij mijn ouders hapje eten. / 2e kerstdag lekker met zijn twee thuis, stukje wandelen, wat borduren. Heerlijk rustig en niks moest :)

  Zo’n fijne kerst :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Super fijn inderdaad als je nog genoeg tijd hebt om lekker te ontspannen!

   Reageer...
 • Citlali

  Klinkt als een hele leuke kerst. Super dat je de 50mm lens weer hebt!

  Reageer...
 • Pauline

  Leuke foto’s! Ziet er allemaal erg gezellig uit :-). En die lens is geweldig!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Andrea

  Klinkt als een heerlijke kerst! Leuke cadeaus!

  Reageer...
 • Stella

  Fijn verhaaltje om te lezen. Klinkt als een fijne, relaxte en ‘waardevolle’ kerst. En wat een leuke cadeautjes! Läckeroll is lekker, mmm. Ik ben benieuwd wat zo’n lens nou precies doet? Is dat een soort magisch ding waardoor zelfs IK mooie foto’s zou kunnen maken? Please laat dat het zijn, want dan ga ik ‘m ook aanschaffen, hihi. Echt heel lief dat je dat gekregen hebt. Verdien je hoor (: En die boeken, geweldig! Ik heb Me Before You, dus dat is dan dat boek in het Engels geloof ik, maar ik kom er niet doorheen omdat het in het Engels toch altijd anders is! Misschien moet ik ‘m er toch maar eens bij pakken. Dikke knuffel!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, jij zou met elke lens mooie foto’s kunnen maken! ;) Hij is mega lichtgevoelig (de F waarde) waardoor het met deze lens een stuk makkelijker is om op een donkere dag mooie lichte foto’s te maken! En door de lage F waarde heeft die ook een hele fijne scherptediepte, perfect voor mooie close ups! :) Knuffel! x

   Reageer...
 • overthuis

  Klinkt als een heerlijke kerst! Leuke dingen heb je gekregen. Ik vind dat luchtje van Noa ook zo lekker!!

  Reageer...
 • Kelly

  Wat een leuke diary!

  Reageer...
 • Dina

  OH YES, wat leuk dat je het Dilemma op Dinsdag boek hebt gekregen, daar ga je je zo mee vermaken! :) Fijn om te lezen dat je het zo leuk hebt gehad de afgelopen dagen!

  Reageer...
 • Laura

  Oooo dat luchtje heb ik ook! Die is zoo lekker (ook mijn favoriete luchtje dus). En ik snap nu wel waarom je een after-kerst-dip heb, wat een leuke dagen heb je gehad!

  P.S. ik vind dit echt een heel leuk blogpostje, ik weet eigenlijk niet zo waarom.

  Reageer...
 • Manon

  Ziet er zeker gezellig uit! Het boek met dillema’s lijkt me erg leuk om te lezen, die van de voorkant was al snel opgelost, liever een frikadel als ontbijt dan natte sokken dat vind ik zo vies!

  Reageer...
 • Cindy

  Dat ziet er uit als een hele fijne kerst! Ik heb ook een heerlijke kerst gehad, toevallig heb ik vandaag ook een overzicht daarvan op mijn blog gezet.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Superleuk om te zien! En al die toffe cadeautjes!

  Reageer...
 • Wendy

  Wat een fijne kerst heb je gehad. Wij mogen ook niet klagen. Ik ben enorm verwend met kerstcadeaus en we hebben lekker gegourmet en ook nog bij het wintercircus en in de dierentuin geweest.

  Reageer...
 • Romy

  Het ziet eruit als een heerlijke kerst, en oh wat een leuke dingen heb je gekregen, ik ben ook zeer gehecht aan mijn 50mm lens, topding! Gelukkig heb je hem weer. :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heb er vandaag gelijk een aantal foto’s mee gemaakt! Zo blij mee!

   Reageer...
 • Liliane

  Potjandorie, wat een onwijs toffe naam voor een eettentje :D
  En de cadeautjes die jij en je vriend aan elkaar gegeven hebben, zo leuk en persoonlijk :)

  Reageer...
 • Paul

  Ontzettend gaaf, die kersttrui!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?