Kersjes haken; Tip van Happy Acorn!

Een aantal dagen geleden plaatste Nina op haar blog Happy Acorn een inspirerend artikel over kersjes haken! Aangezien ik nog nooit iets gehaakt heb en wel een ‘kleine’ ontspannende uitdaging kon gebruiken besloot ik dat eens te proberen.

Kersjes haken; Tip van Happy Acorn!-1

Kersjes haken; De benodigdheden!

De enige spulletjes die ik volgens Nina nodig zou hebben is een haaknaald, twee bolletjes wol en de onderstaande YouTube video met de uitleg! Omdat ik nog nooit eerder in mijn leven heb gehaakt wandelde ik vol enthousiasme naar de hobbywinkel waar ik een haaknaald kocht en twee bolletjes wol. Eenmaal thuis zocht ik een mooi plekje op de bank, pakte ik mijn spulletjes en zat ik startklaar om zelf kersjes te gaan haken. Hoe moeilijk kan het zijn? De video duurt maar 10 minuten! Easy Peasy!

Qua tijd heb ik me er best wel een beetje in vergist.. Aangezien ik nog nooit een haaknaald vast had gehad was het al een hele uitdaging om daar een handigheid in te vinden. Uiteindelijk heb ik met behulp van een aantal video’s (deze, deze en deze) de basics van het haken geleerd en kwam ik stapsgewijs steeds iets verder met mijn kersje.

Kersjes haken; Tip van Happy Acorn!-2

Uiteindelijk is het gelukt! Het bleek een kwestie van volhouden! Het heeft dan wel even geduurd (basiskennis + eerste kersje duurde ongeveer 4 a 5 uur) maar het was heel erg leuk om te doen en vooral ook erg ontspannend! Overigens denk ik dat als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt je veel sneller kersjes kan haken! De volgende dag wilde ik mijn kersje compleet maken en besloot ik daarna nog een volledige kers te maken, daar was ik toen een uurtje mee bezig en dat ging dus al veel sneller! Thanks for sharing Nina! (Oh en jullie moeten allemaal de blog van Happy Acorn volgen, is leuk!)

Kersjes haken; Tip van Happy Acorn!-3

Kunnen jullie kersjes haken? Hebben jullie wel eens iets gehaakt?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • nina

  aah superlief! en zo tof dat je gewoon aan de slag bent gegaan! Toen ik ze drie jaar geleden voor het eerst maakte kostte het me geloof ik ook best veel tijd ;-) Nu ik het weer een klein beetje onder de knie heb doe ik denk ik een half uur over één kersje (nog steeds veel slomer dan het filmpje dus ;-)). Maar superleuk :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   :D! Ik ben ook echt super blij dat ik het gewoon gedaan heb! Leuk om zo weer andere dingetjes te leren! :)

   Reageer...
 • blauwesokken

  Vet leeeeuk! Ook om er een hele slinger van te maken :-)

  Reageer...
 • Daniëlle

  Zo cute! Ik heb daar geen geduld voor, jammer vind ik dat.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Gewoon tijd voor maken en even doorzetten! Is echt heel leuk!

   Reageer...
 • Edith

  Wat leuk, super schattig!

  Reageer...
 • Judith

  Haken is heel lang mijn hobby geweest! Echt superleuk om te doen en heel rustgevend.

  Reageer...
 • Carola

  Awh die ziet er zo schattig uit!

  Reageer...
 • Kayleigh

  Zoooooo schattig! Echt leuk :D

  Reageer...
 • laralaurentia

  Zo ontzettend schattig :D Ik ben er niet zo handig mee, mijn moeder daarentegen wel.

  Reageer...
 • Laura

  Ja, heeel leuk! Maar volgens mij kan ik dit niet.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, dat dacht ik ook! Had nog nooit gehaakt! Gewoon proberen!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?