Jumbo Racedagen; Zon, auto’s en Max!

Zie je dat meisje linksonder in die enorme menigte? Dat ben ik. Als echte fangirl stond ik daar in de zon weg te branden, in de hoop om een handtekening van Max te bemachtigen. Afgelopen weekend stond Zandvoort volledig in het teken van de Jumbo Racedagen. Zeker nu Max zijn eerste podium voor Red Bull heeft gehaald is Nederland groter Formule 1 fan dan ooit! Dankzij een goede voorbereiding hebben wij ondanks de drukte een leuke zondag gehad op Circuit Park Zandvoort!

Hoewel ik wist dat ik er maar beter vanuit kon gaan dat ik zonder foto en handtekening weer naar huis zou gaan, had ik dat stiekem toch als doel voor ogen. Het zou toch verdrietig zijn om net zo te eindigen als het aandoenlijke meisje dat afgelopen vrijdag geen handtekening heeft weten te bemachtigen…

Om het zekere voor het onzekere te nemen stond onze wekker om zes uur ’s ochtends. Op een zondag. Ja, echt. Ik kon het zelf ook niet zo goed geloven. De verwachte aankomsttijd was half negen, ruim op tijd aangezien het om negen uur zou beginnen. Dan hadden we vast nog genoeg tijd om een parkeerplekje te vinden… Hoe al die anderen die na ons aankwamen het hebben gedaan weet ik niet, maar wij hadden één van de laatste twee plekken aan het einde van de boulevard, op drie kilometer loopafstand. Maar, we hadden een plekje!

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Naast de dagkaarten die we via de Jumbo actie hadden gekregen hadden we zelf nog paddock kaarten gekocht zodat we naast het duinterrein ook toegang hadden toch het paddock, de signeersessies (héél belangrijk) en het pitsdak. Het was fijn om toegang te hebben tot een plek waar het sowieso minder druk zou zijn in vergelijking met het hoofdterrein, waar we eigenlijk helemaal niet zijn geweest. Afgezien van een uurtje in de duinen zijn we alleen maar op het paddock geweest.

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!

Hoe bedoel je, “De petjes zijn op”?

Na aankomst maakten we een klein verkenningsrondje en liepen we daarna al snel naar de merchandise. Zo’n petje van Red Bull zou toch leuk zijn! “Helaas, die zijn uitverkocht” – Say whut? Red Bull had overduidelijk een inschattingsfoutje gemaakt. Qua merchandise waren er voornamelijk nog Torro Rosso producten beschikbaar, maar waarom zou je die nu nog kopen? Het zijn misschien collectors items, maar Max zit nu bij Red Bull, dus kopen we Red Bull merchandise. Dan maar geen petje. We zochten een mooie plek op het pitsdak waar we goed zicht hadden op het rechte stuk én op de pits. Soms zagen we Max ook nog even lopen beneden, maar je kon goed zien dat hij er eigenlijk niet zo’n behoefte aan had. Zoals hij zelf ook zegt “hoort dit er nu eenmaal bij”. De interactie met het publiek door bijvoorbeeld even te zwaaien naar de mensen op het pitsdak zat er helaas niet in. Jammer, maar begrijpelijk vanuit Max zijn oogpunt. Hij wil racen, niet entertainen.

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!

Tijdens het wachten op de eerste demo werden we geëntertaind door stuntmannen die met een parachute naar beneden kwamen en diverse races. Daarna was het eindelijk tijd voor de eerste demo van Max, terwijl we nog steeds op het pitsdak stonden! We hadden Max al een keer eerder in een Formule 1 wagen zien rijden tijdens zijn debuut op de City Racing in Rotterdam, maar hij ging hier op Zandvoort natuurlijk wel iets harder. Dat geluid is geweldig!

Na de demo barstte de gekte los bij de signeersessie. Terwijl wij genoten van een broodje hamburger zagen we in de lucht de gekste stunts van de Red Bull Air Bulls, gaaf hoor! Knap dat die vliegtuigen zo dicht bij elkaar kunnen vliegen en dan zulke stunts kunnen uithalen. Na onze lunch besloten we richting de duinen te gaan om vanuit daar de tweede demo te bekijken. De duinen zaten bommetje vol en het was lastig om nog een vlak plekje te vinden waar je goed kon zitten. Het is een vak apart om niet direct naar beneden te glijden! ;)

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Terwijl Max begon aan zijn tweede demo hadden we een mooi plekje bij het hek gevonden, maar helaas hield de wagen van Max er na de eerste bocht mee op. Tot zover de tweede demo! Op naar het paddock om een plekje te bemachtigen bij het hek, zodat ik over een paar uur misschien een handtekening zou hebben.

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!

En? Heb je een handtekening?

De handtekeningensessies waren chaos, logisch ook, er waren zoveel mensen! De eerste sessie heb ik aan mij voorbij laten gaan en heb ik gebruikt om de hele situatie te observeren. Waar moet je wel zijn? Waar moet je niet zijn? Ondertussen hadden we een limited edition blikje van Red Bull gescoord, waar Max mooi zijn handtekening op kon zetten. Het was dan wel geen petje, maar zo’n blikje is misschien nog wel leuker ook! Tijdens de tweede sessie waagde ik het erop.

De handtekeningensessie begon om 16:10 en om 14:45 zat ik daar voor het hek in de brandende zon. Toen de sessie bijna begon kwam de mededeling dat alle kinderen binnen de hekken mochten gaan staan zodat ze met Max op de foto konden. Achteraf gezien was dat wel een beetje sneu, want uiteindelijk werd het gewoon een ongeregisseerde groepsfoto waarop Max verdronk tussen de kinderen en ze niet eens een handtekening kregen. Nadat de kinderen het terrein weer hadden verlaten liep Max een rondje langs het hek om nog een aantal handtekeningen uit te delen en raad eens wie er vooraan stond!?!? Ultiem fangirl momentje dit! Helemaal in de gloria. Hebben we zomaar een handtekening van Max!! Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je wel wat! Het was een geslaagde dag! ;)

Jumbo Racedagen; Zon, auto's en Max!

Zondag is het weer zover! De GP van Canada; Ga jij ook kijken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • coureurtje

  Wat GAAAF!
  ik wilde hier zo graag heen, maar kon niet vanwege persoonlijke redenen… ziet er naar uit dat je onwijs toffe dag hebt gehad.

  Reageer...
 • Sanne

  Leuk dat je een handtekening van hem hebt gekregen. Dat is zeker een paar uur wachten waard. :)

  Reageer...
 • Marion

  Zo wat gaaf dat je geweest bent zeg! Stiekem een beetje jaloers hoor. Ontzettend fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad. Is je echt gegund. En dat geluid hè? Jammer dat we dat in de races niet meer horen. Ja, zondag Canada. Moet nog even kijken hoe laat de race is. Hopelijk niet te laat, maar dan kijk ik het gewoon op bed. Heb er nu alweer zin in.

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Jeetje wat veel mensen! Ik moet bekennen dat ik dan wel een klein beetje in paniek zou raken. (ben niet goed in grote menigtes. )

  Maar zo te horen toch een toffe dag gehad :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?