JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type géén

Gisteren heb ik mijn eerste JDRF Walk meegemaakt! JDRF is een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder diabetes type 1. Dit doen ze door te focussen op mogelijke behandelmethoden en zelfs genezing. Om dit te verwezenlijken is natuurlijk geld nodig! Onder andere daarom wordt jaarlijks de JDRF walk georganiseerd waar je als team of individu mee kan lopen en voorafgaand gesponsord kan worden om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor het goede doel; een wereld zonder diabetes type 1.

We reden met onze mooie nieuwe bolide richting Zeist, de locatie waar de JDRF Walk dit jaar zou plaatsvinden. Toen we Zeist binnenreden viel me gelijk op hoe mooi en rustig het daar is. Vooral het natuurgebied rondom Slot Zeist is prachtig! Bij aankomst was het inmiddels lunchtijd en haalden we een hamburger en wat te drinken.

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geenJDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geenJDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geenNaast de activiteiten die georganiseerd waren was er ook een informatiemarkt met een aantal organisaties en de nieuwste diabetesproducten. Hoewel ik voorlopig nog niet toe ben aan een insulinepomp en ik er ook nog niet helemaal over uit ben of ik dat wel wil, was het interessant om informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden.

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geen

Wetenschappers & Onderzoek

Zoals ik eerder al vertelde zit ik op dit moment in mijn leergierige fase. Daarom vind ik het erg interessant om wetenschappers te horen spreken over de verschillende onderzoeken waar ze op dit moment mee bezig zijn. In het ‘theater’ was een sessie waar je vragen kon stellen aan vier wetenschappers, waaronder Henk-Jan Aanstoot van Diabeter en Bart Roep, die de afgelopen week veel in het nieuws is geweest. Inmiddels zit ik alweer een aantal weken in mijn honeymoonfase en omdat ik eigenlijk niet zo goed begrijp hoe dat allemaal werkt vroeg ik een wetenschappelijke uitleg. Helaas is de honeymoonfase een lastig iets en was daar niet echt een concreet antwoord op te geven. Het is een kwestie van afwachten en hopen dat de honeymoonfase zo lang mogelijk aanhoudt.

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geen

Guinness World Record

Na de sessie met de wetenschappers was het tijd voor het Guinness World Record! Het record van meeste personen die gelijktijdig hun bloedglucose meten stond op 150 en dat hebben we gisteren met 341 mensen verbroken! Het was erg speciaal om daar deel vanuit te maken en dat je na het aftellen vervolgens 341 prikpennen hoort.

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geen

De JDRF Walk!

Rond half drie begon de symbolische wandeling van vier kilometer door de prachtige natuur rondom Slot Zeist. Wat hadden we geluk met het weer! In de ochtend was het een beetje bewolkt, maar toen de walk begon kwam het zonnetje een beetje door. Onderweg werden er flesjes water en appeltjes uitgedeeld. Het was een fijne wandeling!

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geen
JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geenJDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geenNa de walk was het tijd voor de uitslag van de loterij. Met onze zes loten hebben we helaas niks gewonnen, maar dat maakt niet uit! Het belangrijkste is dat het geld dat is opgehaald met de loten naar een goed doel gaat! Het doel van JDRF was om dit jaar de 125.000 euro op te halen en de uitslag was geweldig! Uiteindelijk is er 132.500 euro opgehaald!

JDRF Walk 2015; Van type 1 naar type geen

Foto door Martijn Beukhof

Het was een leuke en leerzame dag!
Hebben jullie wel eens eerder gehoord over JDRF?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Britt • Annebrittures

  Ik heb nog nooit van JDRF gehoord mar wat leek me dat daar wel een gezellige boel. Volgens mij moet zoiets je wel het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat en dat anderen gewoon hetzelfde meemaken. En wat een bedrag zeg! Ik hoop maar dat ze de genezing kunnen waarmaken! En super dat je ook een record hebt mogen vestigen met 340 anderen! (:

  Reageer...
 • Tiffany

  Ik wist niet dat dit evenement bestond, maar wat goed dat dit wordt georganiseerd. Fijn dat er zo veel geld is ingezameld. Hopelijk komt er (ooit) een behandeling voor diabetes (type 1).

  Reageer...
 • Marjolein

  Wat een mooie organisatie! Ik hoop voor jou en iedereen met diabetes type I dat er zo snel mogelijk een ‘oplossing’ voor komt. Het lijkt me wel heel erg mooi om samen met al die anderen je bloedwaarden te meten. Alsof je niet alleen bent, of zo.

  Reageer...
 • Deborah

  Had er nog nooit van gehoord.
  Een bijzondere dag aan je foto’s te zien.
  Fijn dat je hier ook je steentje aan hebt bij kunnen dragen en wat een hoop geld is er opgehaald!!

  Reageer...
 • Karlijn

  Wat goed dat je dit hebt gedaan! Ik kende het niet, maar het klinkt leuk én goed. Wat het alleen voor mensen met diabetes of ook voor mensen uit de omgeving van die mensen? En wow, 341 mensen die tegelijk hun glucose meten is echt super veel!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ook voor de mensen uit de omgeving! Je kon je aanmelden als individu zoals ik had gedaan, maar ik had wel mijn vriend meegenomen :) Er waren ook teams en dat was dan vaak een familie of vriendengroep van de persoon met type 1.

   Reageer...
 • geertje

  heel leuk , positief dat je er aan mee doet, hopelijk komt het medicijn al snel.. we moeten allemaal elkaar helpen en jij geeft een heel goed voorbeeld!!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat goed dat dit bestaat!

  Reageer...
 • Veerle

  Leuk dat het je zo is bevallen! Zien we je volgend jaar weer ;-)?

  Reageer...
 • Ties

  Mooi verslag Lauriette! Dank voor je komst!

  Reageer...
 • Miranda

  Ik had nog nooit van JDRF gehoord. Volgend jaar ga ik voor mijn thesis onderzoek doen naar obesitas en diabetes type 2 waarbij we nou samenwerken met een team dat onderzoek doet naar type 1. Misschien komt er wel wat van het ingezamelde geld bij hun terecht :-)

  Reageer...
 • Liliane

  Cool dat jullie het guinness world record hebben verbeterd al klinkt dat natuurlijk ergens nogal dubbel. But you know what I mean :)
  Nog toffer dat er zo’n groot bedrag voor onderzoek is binnengehaald! Ik wist niet dat deze dag bestond maar vind het een heel goed initiatief!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Nee ik kende het niet, dankjewel voor het delen!

  Reageer...
 • Bart

  Quote from Sergey Altukhov, director of the Centre for the Effective Study of Dr K.P. Buteyko’s Method:
  “It seems no time since the summer of 1989, when my dear Clara Lagunova conducted a successful state clinical trial of the Method on 50 of the most chronic diabetics, at Dr Buteyko’s behes, in the Novosibirsk University Complex. She provided official proof to the whole world – even people who knew nothing about the trial – that the VEDB Method can completely eradicate sugar diabetes.”

  Suikerpatienten missen zuurstof:
  https://buteyko-methode.eu/achtergrondinfo/artikelen/suikerpatienten.html

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?