5717
23

VSCO Cam; iPhone fotografie App

VSCO Cam bestaat inmiddels alweer een tijdje. In eerste instantie vond ik het echt een onzin applicatie. Je hebt toch gewoon de camera app van je iPhone en vervolgens Instagram om er een leuke filter overheen te gooien? Ja, klopt, alleen is VSCO Cam zoveel vetter! Het duurde even voordat ik dat doorhad, maar nu is het eindelijk zover! In dit artikel ga ik jullie vertellen waarom VSCO Cam zo tof is en zal ik wat voorbeelden laten zien.

Update: Instagram heeft vandaag een update waardoor de app bijna net zo goed wordt als VSCO Cam! Zo is het nu ook met Instagram mogelijk om de filter intensiteit in te stellen en foto’s tot in detail te bewerken. Maar toch denk ik dat ik VSCO Cam blijf gebruiken! ;)

VSCO Cam is een applicatie waar je foto’s in kan importeren om vervolgens te bewerken. Onder andere met filters, maar ook op detail. Stukken uitgebreider dan de mogelijkheden die Instagram biedt. Als je eenmaal de app gebruikt wilt je niks anders meer!

Drie redenen om VSCO Cam te gaan gebruiken:

  • Even heel kort door de bocht, VSCO Cam biedt veel meer mogelijkheden dan Instagram. Instagram heeft 19 filters die je kan gebruiken. VSCO Cam heeft oneindig veel filter pakketten! Zolang je maar betaald. (Zijn niet super duur hoor!)
  • Qua fotobewerking kan je in Instagram het contrast enorm verhogen, een focus toevoegen en de foto draaien. Met VSCO Cam heb je de mogelijkheid om zo’n beetje de hele foto aan te passen. Exposure, temperature, contrast, rotate, crop, fade, vignette, tint en nog veel meer.
  • De filters van Instagram zijn vaak erg extreem en staat aan of uit. In VSCO Cam kan je de intensiteit van je filter instellen. Als je een foto een klein beetje wilt bewerken kan dat dus ook!

Filters van VSCO Cam

VSCO Cam heeft een store waar je filters kan aanschaffen. Zo hebben ze bijvoorbeeld nu de Essence / Archetype collectie en deze bestaat uit acht filters (E1-E8) en kost $1,99. Omgerekend is dat ongeveer €1,46. Misschien wat prijzig voor acht filters, zeker als je er veel meer wilt hebben! Daarom heb ik een mega collectie aangeschaft die bestaat uit 16 collecties (38 filters) voor $5,99. Kost natuurlijk nog steeds wat geld, maar dan heb je wel toegang tot een grote hoeveelheid filters!

vsco-cam-21vsco-cam-22

Voorbeelden!

Om jullie te laten zien hoe geweldig VSCO Cam is, heb ik een aantal voorbeelden verzameld van foto’s die met mijn iPhone zijn gemaakt en vervolgens zijn bewerkt met VSCO Cam. Links is het origineel (gemaakt met een iPhone 5) en rechts is de bewerkte versie!

vsco-cam-01vsco-cam-02vsco-cam-03vsco-cam-04vsco-cam-05vsco-cam-06vsco-cam-07vsco-cam-08vsco-cam-09vsco-cam-10vsco-cam-11vsco-cam-12vsco-cam-13vsco-cam-14vsco-cam-15vsco-cam-16vsco-cam-17vsco-cam-18vsco-cam-19vsco-cam-20

Gebruiken jullie de app VSCO Cam ook?