In de zon op het terras op Koningsdag

Brrr. Wat was het gisteren koud he? Het zal mij niks verbazen als dit de koudste Koningsdag ooit was. Ik vind de switch naar Koningsdag overigens nog steeds wennen hoor, het is zo vanzelfsprekend om Koninginnedag te zeggen. Grootse plannen om Koningsdag gisteren te vieren had ik niet. Het liefst vermijd ik op dat soort dagen juist de drukte en zie ik het meer als een normale vrije dag. Lekker uitslapen, lunchen en op ons gemakje over de kleedjesmarkt rondstruinen; want ondanks dat ik niet zo’n liefhebber ben van de drukte, vind ik dat wel erg leuk.

De kleedjesmarkt in Capelle aan den IJssel

In het centrum van Capelle aan den IJssel is er ieder jaar in de periode rondom Koningsdag een grote kermis. Mijn oude middelbare school staat ernaast en als pubermeisje ging ik daar na schooltijd naartoe om al mijn verdiende euro’s weer uit te geven. Jeugdsentiment! Op Koningsdag is er op het plein naast de kermis een grote vrijmarkt met kraampjes die je kunt huren en in het gebied daaromheen zitten allemaal kinderen met hun kleedje.

Op de markt zag ik al snel een boek dat ik op mijn verlanglijstje heb staan: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Naast het boek lag een vrij recente uitgave van Psychologie Magazine. Een vriendelijke mevrouw zei dat ik het samen voor 50 cent mocht hebben, waarop een man (vermoedelijk haar man) lacherig zei: “Dat vraag je er toch niet voor? Dan had je het beter weg kunnen gooien”. We lachten er allemaal om en uiteindelijk gaf ik de mevrouw een hele euro. Nog steeds een koopje. Een paar kraampjes verderop zag ik tussen allemaal oude boeken een boek van Saskia Noort en Heleen van Royen die ik samen voor drie euro mocht hebben. Prima! Drie boeken en een tijdschrift voor vier euro in totaal. Zo doen we dat! ;)

In de zon op het terras op Koningsdag

Na de kleedjesmarkt in het centrum van Capelle bezocht te hebben, reden we nog even naar Capelle Schollevaar waar ik mij van vroeger nog kon herinneren dat ik daar zelf met mijn kleedje had gezeten. Er waren wel wat kleedjes, maar het was minimaal.

In de zon op het terras

Richting het einde van de middag zijn we naar de Kralingse Plas gereden. Ondanks dat het koud was, liet het zonnetje zich regelmatig zien. Als we ergens een plekje uit de wind konden vinden was het prima te doen op een terrasje. En gelukkig vonden we dat plekje. Met een prachtig uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam hebben we een verse muntthee gedronken en bitterballen gegeten. Beter kun je Koningsdag niet vieren, toch? Voor de rust en de stilte hoefden we het niet te doen, want aan de andere kant van de plas was een groot festival gaande. Gelukkig vonden we het niet héél storend en hebben we fijn de rest van de dag op het terras gezeten.

In de zon op het terras op KoningsdagIn de zon op het terras op KoningsdagIn de zon op het terras op Koningsdag

Op middagen zoals gisteren besef ik mij altijd dat ik veel vaker de natuur in zou willen. Staren naar de wolken, luisteren naar het kabbelende water en aandachtig alle vogeltjes in de gaten houden. Gisteren zag ik allemaal kleine eendjes rondwaggelen. Zó lief, ik kan er echt uren naar kijken…

Wat heb jij gedaan op Koningsdag?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Klaske

  Klinkt als een geslaagde Koningsdag! En wat leuk die boeken en dat tijdschrift voor zo weinig geld, dat zijn de echte koopjes. Dat terrasje ziet er trouwens heel fijn uit, de lucht met die wolken vind ik zo mooi. Ik ben ook op de rommelmarkt geweest gisteren, maar vond helaas niks van m’n gading. ’s Middags moest ik werken (ja ik weet ook wel wat leukers te doen, maar ik verdiende wel 200℅) en ’s avonds ging ik uit eten met de familie van m’n vriend. :)

  Reageer...
 • Wilhelmus Hoekstra

  Beste Lauriette, wat een heerlijke Koningsdag! Waarom reageer ik hierop? Nou gezien jouw artikel mbt de freestyle libre sensor. Eergisteren kreeg ik deze ook als proef van 14 dagen en nu na 2 dagen ben ik al zo dolenthousiast hierover. Gisteren had ik nl 2 optredens ivm Koningsdag (ik heb een liedjesprogramma waarbij ik veel optredens verzorg voor ouderen en mensen met een beperking) en wat een genot continu te kunnen weten wat je bloedsuikerwaardes zijn. Ik heb al zo’n 25 jaar type 1 en altijd doe ik aannames wat mijn waardes zijn obv zo’n 7 prikmomenten per dag. Bij elk optreden kies ik voor een zekere te hoge waarde en nu kan ik ineens zelfs gewoon tijdens optredens nog even meten door gewoon dat apparaatje langs je arm te halen. Nu na 2 dagen merk ik dat dit is waar ik al lange tijd van droomde. Bedankt voor jouw mooie stuk hierover en wordt vast nog vervolgd. Fijne dag! Wilhelmus

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Beste Wilhelmus, wat super leuk om te horen! Fijn dat de Libre zo bevalt. Het is een verademing he? Ben je van plan om de Libre na de 14 dagen zelf ook aan te schaffen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Fijne dag, en bedankt voor je reactie. Vind ik heel erg leuk! :) Groet, Lauriëtte

   Reageer...
 • Anneleen

  Ziet er een heel gezellig dagje uit! :) Ik ben deze voormiddag ook al een uurtje in de natuur gaan wandelen, met een paraplu onder de arm want er hangen hier donkere wolken in de lucht. Ook een goed voornemen van mij, meer naar buiten en ondertussen beweeg je ook voldoende, win – win situatie! Als Belg vind ik jullie Koningsdag er altijd zo gezellig uit zien ! ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hebben jullie geen Koningsdag of iets wat erop lijkt? Je bent van harte welkom om het hier te komen vieren! ;)

   Reageer...
 • Anna Maria

  Wat een fijne dag, wij zaten thuis. Zoizo hou ik niet van rommelmarkten enz.. maar meestal gaan we lekker buiten lopen op zulke dagen. Helaas kan ik nu ni naar buiten. Dus genoten we samen binnen met lekker broodje en spelletjes.

  Reageer...
 • Lilian

  Leuke boeken! Nieuwe buren heb ik gelezen en de 100-jarige man staat hier in de boekenkast, maar heb nog nooit de behoefte gevoeld om hem te gaan lezen… (m’n man kreeg hem op verjaardag). De mannentester is binnenkort op Netflix of in de bios ofzo volgens mij. Ik hoorde er iets over…

  Ik vind er niks aan, Koninginnedag. We hebben wel bij de kleedjes langsgelopen, maar zelfs m’n kleuter vond het saai. Ze vond prinses Ariane op tv wel heel interessant trouwens, dat is haar nieuwe beste (phantoom) vriendin ;-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klopt! De mannentester komt binnenkort als serie op televisie. Daarom eerst maar even het boek lezen voordat ik misschien naar de serie ga kijken. Jammer dat Koningsdag niet zo geslaagd was, toch fijn dat we in ieder geval een extra vrije dag hadden :)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?