Aankomen; Mijn grote plan de campagne!

Zoals ik eerder al vertelde in mijn vorige artikel over Afvallen vs. Aankomen, wil ik graag aankomen. Hoewel er niet veel mensen zijn die dezelfde wens hebben als ik, wil ik er toch graag over schrijven en mijn ervaringen delen. Het lijkt me een leuk idee als ik zo nu en dan vertel over mijn vooruitgang, of achteruitgang natuurlijk.

Begin dit jaar heb ik voor mezelf de knop om gezet en heb ik mezelf voorgenomen om niet meer te miepen over ondergewicht, maar er gewoon iets aan te gaan doen. Dat ‘gewoon’ iets aan doen is helaas moeilijker dan het lijkt.

Aankomen; Mijn plan de campagne

 • Twee keer per week naar de sportschool voor krachttraining en dit combineren met voedingssupplementen (zoals bijvoorbeeld eitwitshakes)
 • Dagelijks ontbijten met yoghurt en superfoods
 • Dagelijks drie tussendoortjes in de vorm van koekjes of mueslibars
 • Zoveel mogelijk proberen te eten. Zit je vol? Neem nog 5 happen

Begin dit jaar begon ik met een BMI van 17.8 en was ik de eerste anderhalve maand enorm gemotiveerd en vastbesloten om hier mee door te gaan. Toen ik 19 februari op de weegschaal stond was ik 2 kilo aangekomen en een week later nog eens 0,7 kilo! De mooie woorden van Voedingscentrum: “Je BMI is 18,8. Je gewicht past goed bij je lengte, houden zo!” – Woeeehoee! Ik was zo trots en blij! Helaas gaat het nu iets minder en ben ik een halve kilo afgevallen, waar ik niet blij mee ben. De reden voor het afvallen is simpel. Ik hou mezelf op dit moment niet aan de ‘regels’ die ik mezelf begin dit jaar heb opgelegd.

Het is inmiddels drie weken geleden dat ik naar de sportschool ben geweest, afgezien van afgelopen maandag en gisteren.. Sinds begin maart heb ik erg veel last van mijn rug, schouder en arm en heeft de fysiotherapeut mij geadviseerd om de komende tijd even niet mijn bovenlichaam te trainen in de sportschool maar nu eerst te focussen op herstel. Nu kan ik wel mijn onderlichaam gaan trainen in de sportschool, maar daar kan ik de motivatie niet zo goed voor vinden nu. Daarnaast werk ik sinds begin maart dagelijks in Amsterdam, waardoor de sportschool iets moeilijker te combineren is qua locatie en tijd. Toch wil ik graag weer gewoon twee keer per week naar de sportschool. Ik moet alleen even bedenken hoe ik dit fijn met mijn werk kan combineren.

Dagelijks ontbijten met yoghurt en superfoods doe ik ook niet meer. Omdat ik nu elke dag redelijk vroeg met de trein moet, laat ik mijn ontbijt schieten. Super zonde, want zo loop ik aardig wat calorieën mis. Ook dit wil ik weer proberen op te pakken.

Voor nu is er sprake van een kleine achteruitgang, maar als ik zo door blijf gaan moet ik straks weer helemaal opnieuw beginnen. Dus bij deze geef ik mezelf weer even een spreekwoordelijke duwtje in de goede richting en ga ik weer mijn uiterste best doen!

Hebben jullie ook wel eens een sport dip?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Suzanne

  Inderdaad, overnight oats zijn makkelijk. Alleen moest ik er echt heel erg aan wennen. Als je zorgt dat je in ieder geval ontbijt hebt klaar staan. Des noods eet je in de auto/trein oid.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja! Ik ben op zoek naar iets waardoor ik ontbijt makkelijk mee kan nemen voor in de trein!

   Reageer...
 • Nienke

  Ik ben op een gegeven moment m’n wekker maar een kwartier eerder gaan zetten. De eerste keren denk je echt ‘whhhyyy’, maar vervolgens wordt het een gewoonte en ontbijt je toch netjes. En je hebt ook niet zo’n last van slechte trek! Ik wens je succes :) Je verhaal delen lijkt me ook al een stok achter de deur. Je kunt ’t!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief! Dankjewel! Het is inderdaad een extra stok achter de deur. Door deze updates moet ik ook echt weer mijn best gaan doen. Kan natuurlijk niet volgende keer verkondigen dat ik weer ben afgevallen inplaats van aangekomen haha!

   Reageer...
 • Judith

  Als ontbijt zou je ook overnight oatmeals kunnen maken! Die maak je ’s avonds en kun je ’s ochtend zo naar binnenschuiven. Als je een beetje een grote portie maakt, vult het ook nog eens enorm! Ideaal voor als je ’s ochtends niet veel tijd hebt!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor de tip! Ik heb dat eens geprobeerd en vond het echt niet lekker! :(

   Reageer...
  • Judith

   Havermout moet je ook echt ‘lekker’ maken, want alleen havermout is echt vies! Gewoon lekker veel fruit er doorheen doen, een dikke kwak chocoladepasta, pindakaas of jam en smullen maar!

   Reageer...
 • Anne

  ik heb heel vaak een sport dip haha ;) interessant om eens te lezen over aankomen ipv afvallen!

  Reageer...
 • Dianne Overbeeke

  Leuk om te lezen! Ik wil zelf ook aankomen, maar hoeveel ik ook eet er komt vrij weinig bij!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Herkenbaar, ik weet hoe moeilijk het is om aan te komen, nu zit ik op een perfect gezond gewicht, maar het heeft lang geduurd!

  Reageer...
 • Sas

  Heel erg veel succes!

  Reageer...
 • Jess

  Ik zelf hoef niet aan te komen maar ik woon wel samen met een topsportende vriend met ondergewicht en een grote spiermassa die wel gevoed moet worden. Wat hij doet is veel goede vetten proberen te eten zoals avocado’s of pindakaas. Idd eiwitshakes en meer tussendoortjes. Verder minimaal twee keer in de week pasta eten en vette vis en volle yoghurt, volle melk etc. gebruiken. Heel veel succes met aankomen!

  Reageer...
 • blauwesokken

  Interessant om te lezen! Vooral omdat het overgrote deel van de mensen juist probeert af te vallen, terwijl ondergewicht net zo’n “strijd” kan zijn.
  Pindakaas is een hele goede tip! En goed ontbijten natuurlijk ook. (ik kan echt niet zonder ontbijt, als ik voor het douchen niet ontbijt kan ik zelfs flauw vallen onder de douche.. echt bizar hoe erg mijn lichaam ontbijt nodig heeft)
  En wat betreft tips om naar de sportschool te gaan; dat vind ik zelf ook heel lastig! Vooral als ik in m’n eentje moet. Ik heb jarenlang met vrienden gesport maar nu ben ik verhuist en nu moet ik alleen; lukt niet. Stom.
  Succes met aankomen!

  Reageer...
  • blauwesokken

   eh eigenlijk is mijn tip dus: samen met anderen sporten! Gezellig en motiverend want je “moet” wel omdat je hebt afgesproken :-)

   Reageer...
 • tessa

  Heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben met een te laag BMI. Ik ben momenteel ook hard bezig met aankomen. Het gaat een stuk langzamer als het afvallen wat iedereen mijn omgeving doet maar ik bereik ieder doel wel in kleine stapjes.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Goed om te horen Tessa! Het is ook gewoon heel erg lastig, maar je kan het, volhouden!

   Reageer...
 • Superfoods; Producten van Body & Fit - Wish Flower

  […] herstel na het hardlopen! Toen ik vorig jaar besloot dat ik deze keer écht mijn best wilde doen om aan te komen, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik meer calorieën moest toevoegen aan mijn eetpatroon. […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?