IJs, bloempjes en kwispelende staartjes

De titel van dit artikel heb ik zeker zo’n tien keer herschreven. Niks was goed genoeg. Alles kwam te zwaar beladen over. En dat terwijl ik juist probeer om het een beetje positief in te blijven zien en het allemaal een beetje luchtig te houden. Er is al genoeg narigheid. Juist nu is het de kunst om te genieten van de kleine dingetjes.

Maar dat is niet altijd makkelijk

Het is soms best wel lastig. De hele Corona situatie is enorm vervelend, voor alles en iedereen. Maar dankzij de impact op mijn persoonlijke situatie heb ik het soms best wel moeilijk. De ene dag ben ik zielsgelukkig en ben ik als een bezig bijtje druk in de weer, voel ik mij dankbaarder dan ooit voor mijn fijne huisje en zou ik willen dat ik meer uren in een dag had. En dan de volgende dag kan het zomaar anders zijn. Dan barst ik elk uur in huilen uit, om letterlijk niks, krijg ik niks gedaan en zie ik het allemaal maar somber in.

Gelukkig is er een balans die het ‘doable’ maakt. De fijne dagen overheersen nog steeds. Maar ik merk wel dat ik er soms goed mijn best voor moet doen om dat in stand te houden. Denk aan: structuur inbouwen, mezelf dwingen tot het maken van een wandelingetje, etc. Gelukkig ben ik nooit iemand geweest die zichzelf snel verveeld. Juist nu is dat iets waar ik erg blij mee kan zijn. En als er dan toch een dag is dat het allemaal even niet lukt, dan is dat maar zo. De hele dag in pyjama op de bank de hele dag series kijken is ook wel eens prima, toch?

Mijn geluksmomentjes van de afgelopen weken

Ik merk dat ik mijn geluk op dit moment uit de kleinste dingetjes weet te halen. Het hele thuisblijven zorgt bij mij voor een gevoel van isolatie waar ik niet per se gelukkig van word, maar het zorgt ook voor een bepaalde rust. Minder haast. Minder stress. En juist meer tijd en oog voor de kleine dingetjes die we normaal gesproken waarschijnlijk over het hoofd zouden zien. Ondanks dat de wereld op dit moment even ingewikkeld in elkaar zit, zijn er nog steeds veel dingen die mij de afgelopen tijd gelukkig hebben gemaakt, zoals:

De ochtendzon die naar binnen schijnt en zorgt voor een prachtig lijnenspel in mijn woonkamer Het super lieve ‘online’ afscheid van mijn collega’s op mijn laatste werkdag Het grote en kleurrijke bos bloemen wat daarmee gepaard ging Rondrennende honden in het park met kwispelende staartjes; voor hun is de wereld nog steeds hetzelfde Zelf gebakken brood Toevallige ontmoetingen, op anderhalve meter afstand weliswaar Stabiele bloedglucosewaarden Hardlopen in het zonnetje en na iedere training een betere pace hebben De hulp van familie, vrienden, kennissen en mijn online netwerk Een knus gevoel in de avond door het aansteken van kaarsjes Skype gesprekken Met mijn ouders een stukje rondrijden en een McFlurry halen bij de McDrive Heel veel nieuwe plantjes die mijn huisje nog meer als thuis laten voelen Het voor elkaar krijgen om mijn oude thermostaat weer werkend te krijgen omdat mijn fancy thermostraat gerepareerd moet worden Financiële meevallertjes Voor ruim een maand eten in de vriezer hebben en daardoor niet elke dag te hoeven koken

Wat heeft jou gelukkig gemaakt de afgelopen tijd?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?