Ice tea met honing en frambozen

Laatst kwam ik op de blog van Esmee, ook wel bekend als Work That Es, een super fijn recept tegen voor een verfrissende ice tea met honing. Net zoals het vorige recept dat ik deelde om zelf ice tea te maken met perzik en nectarine is ook deze variant heerlijk fris én gezond! Met het maken van de ice tea met perzik en nectarine ben je wel even bezig, in tegenstelling tot dit recept, het is binnen no-time klaar!

Ingrediënten voor ice tea met honing (± 1000 ml)

  • 3 eetlepels honing (optioneel)
  • rood fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen
  • 1 liter water
  • 5 theezakjes

Om zelf ice tea met honing te maken begin je met het koken van 500 milliliter water. Doe vervolgens alle theezakjes, vijf stuks, in de pan of bak waar het gekookte water in zit en laat de thee ongeveer vijf minuten trekken. Voeg daarna 500 milliliter koud water toe, zo wordt de thee iets minder sterk en koelt het water gelijk alvast een beetje af. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het afkoelen. Zorg er wel voor dat het niet te heet is als je het in de koelkast zet, daar zijn koelkasten niet voor gemaakt. Als het eenmaal is afgekoeld kan je het rode fruit toevoegen en de honing. Je kan de ice tea ook zonder honing maken, maar over het algemeen heeft het dan best wel een bittere smaak. Zelf heb ik 3 eetlepels honing toegevoegd, maar als je het daarna nog te bitter vind kan je uiteraard nog meer honing toevoegen! Om het helemaal af te maken voeg je een aantal ijsklontjes toe. Deze ice tea met honing en frambozen is heerlijk op een warme zomerdag, geniet ervan!

Ice tea met honing en frambozen

Gaan jullie deze ice tea met honing maken?
Laat me vooral weten wat je ervan vindt, ben benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Anneleen

    Ziet er erg lekker uit! En gemakkelijk! Ik ga dit wel eens proberen maken.

    Reageer...
  • Pauline

    Mmm, lekker dit! Ik ben gek op Ice Tea.

    Liefs,
    Pauline

    Reageer...
  • Chantal

    Ziet er erg goed uit! (IJs)thee is altijd lekker ;)

    Reageer...
  • Marlissa

    Heel leuk, dit sla ik op!

    Reageer...
  • Elisa

    Ziet er heerlijk uit, maar deze variant zal ik zelf ni gouw maken :)

    Reageer...
  • Tessa

    Je verzint elke keer van die leuke drankjes! Wat een tof receptje weer!
    Liefs, Tessa

    Reageer...
    • Lauriëtte

      Bedankt! Maar deze heb ik niet zelf verzonnen! Credits gaan naar Foodness.nl! :)

      Reageer...
  • Rianne

    Oooh lekker!

    Reageer...
  • Laura

    O wat ziet dat er vreselijk lekker uit! Ga ik zeker een keertje maken!

    Reageer...
  • Stella

    Mijn paps maakt ook zelf zijn ijsthee, maar dat vind ik echt niet lekker. Dit ziet er dan wel weer heel erg lekker uit; ben benieuwd of ik dit wèl lekker vind! Liefs!

    Reageer...
    • Lauriëtte

      Doet hij er wel suiker (of honing) in? Zonder suiker vind ik zelfgemaakte ice tea ook niet zo’n succes!

      Reageer...
  • Fleur

    Ziet er ontzettend lekker uit en aangezien ik enorm van frambozen hou, ga ik dit zeker volgende week een keer zelf maken! :D

    Reageer...
  • blauwesokken

    Hmmm, (goede) zelfgemaakte ijsthee is altijd lekkerder dan ‘gewone’!

    Reageer...
  • Elsbet | La Vie Pure

    Oh, dat ga ik maken!

    Reageer...
  • Stéphanie

    Dat klinkt lekker <3 Ik ben gek op ijsthee.

    Reageer...
  • Rosie

    Dit lijkt me zo lekker, ik ben dól op frambozen en ice tea :)!

    Liefs! X

    Reageer...
  • Mama van Vesper

    ooh lijkt me heerlijk!

    Reageer...
  • Ines

    Hmmmm lijkt lekker! ik zou mss er losse thee in doen in plaats van zakjes thee, maar da’s denk ik een persoonlijke keuze ;)

    Reageer...
    • Lauriëtte

      Dat kan natuurlijk ook! Ik zou ook graag meer met losse thee willen doen maar heb helaas niet zo’n apparaatje waar de losse thee in kan haha.

      Reageer...
  • Marcella

    Vast ook lekker met een schijfje citroen voor een frisse touch!

    Reageer...
  • Renate - Dat Zit Wel Snor

    Bij elke slok zou ik een framboos er uit proberen te happen haha.

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?