Ice tea met honing en frambozen

Laatst kwam ik op de blog van Esmee, ook wel bekend als Work That Es, een super fijn recept tegen voor een verfrissende ice tea met honing. Net zoals het vorige recept dat ik deelde om zelf ice tea te maken met perzik en nectarine is ook deze variant heerlijk fris én gezond! Met het maken van de ice tea met perzik en nectarine ben je wel even bezig, in tegenstelling tot dit recept, het is binnen no-time klaar!

Ingrediënten voor ice tea met honing (± 1000 ml)

  • 3 eetlepels honing (optioneel)
  • rood fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen
  • 1 liter water
  • 5 theezakjes

Om zelf ice tea met honing te maken begin je met het koken van 500 milliliter water. Doe vervolgens alle theezakjes, vijf stuks, in de pan of bak waar het gekookte water in zit en laat de thee ongeveer vijf minuten trekken. Voeg daarna 500 milliliter koud water toe, zo wordt de thee iets minder sterk en koelt het water gelijk alvast een beetje af. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het afkoelen. Zorg er wel voor dat het niet te heet is als je het in de koelkast zet, daar zijn koelkasten niet voor gemaakt. Als het eenmaal is afgekoeld kan je het rode fruit toevoegen en de honing. Je kan de ice tea ook zonder honing maken, maar over het algemeen heeft het dan best wel een bittere smaak. Zelf heb ik 3 eetlepels honing toegevoegd, maar als je het daarna nog te bitter vind kan je uiteraard nog meer honing toevoegen! Om het helemaal af te maken voeg je een aantal ijsklontjes toe. Deze ice tea met honing en frambozen is heerlijk op een warme zomerdag, geniet ervan!

Ice tea met honing en frambozen

Gaan jullie deze ice tea met honing maken?
Laat me vooral weten wat je ervan vindt, ben benieuwd!