Ice tea maken met perzik en nectarine

Een tijdje terug schreef ik over mijn eerste stap naar een suikervrij leven, het besef. Nu dat besef er is kan ik wel van de ene op de andere dag stoppen met suiker maar het leek mij verstandiger om het toch een beetje stap voor stap te doen. Daarom heb ik besloten om eerst op zoek te gaan naar alternatieven wat betreft drinken. Normaal gesproken drink ik op een dag alleen maar Arizona Ice Tea, met zo’n 25 gram suiker per glas, dat zijn vijf suikerklontjes! Vorige week schreef ik over verfrissend fruit water, maar soms heb ik toch behoefte aan wat meer smaak. Daarom was ik ook super enthousiast toen ik op de blog van Iris een recept tegenkwam om zelf ice tea te maken!

Omdat ik vier liter wilde maken heb ik de hoeveelheden van de perziken en nectarines een beetje aangepast, aangezien dat zijn best dure fruitsoorten zijn!

De ingrediënten die ik heb gebruikt voor 4 liter ice tea:

 • 8 perziken
 • 4 nectarines
 • 2 citroenen
 • 3,5 liter water
 • 10 zakjes groene thee (of normale thee)

Zelf ice tea maken met perzik en nectarineZelf ice tea maken met perzik en nectarineEerst heb ik 3,5 liter water gekookt en dit in een pan gedaan. Vervolgens heb ik daar tien zakjes groene thee even in laten trekken. In de tussentijd heb ik de perziken en nectarines in stukjes gesneden en deze in de slowjuicer gedaan. Zelf vond ik het slowjuicesap iets aan de dikke kant en heb ik het eerst nog gezeefd voordat ik het in de limonadetap deed. Note to self, groter zeefje kopen, dit duurde zo lang! Vervolgens meng je het sap en de groene thee en heb je heerlijke ice tea! Je kan als je het lekker vindt nog citroenen toevoegen, ik heb twee citroenen in schijfjes gesneden en deze bij het sap gedaan.

Zelf ice tea maken met perzik en nectarineZelf ice tea maken met perzik en nectarineVervolgens zet je de ice tea in de koelkast, laat je het lekker koud worden en heb je heerlijke frisse ice tea, zonder toegevoegde suikers! Als je ook gelijk grote hoeveelheden wilt maken is de limonadetap van de Hema erg handig, daar kan 3,8 liter sap in!

Zelf ice tea maken met perzik en nectarine

Hebben jullie ook wel eens zelf ice tea gemaakt?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Fleur

  Lijkt me erg lekker! Ga ik zeker een keer maken deze zomer. Ik vind de starbucks beker en grote kan ook echt super leuk!

  Reageer...
 • Kim

  Wat een leuk en goed idee! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar dat is wel een goed idee natuurlijk als je minder of geen suiker meer wilt en toch wat lekkers met veel smaak wilt drinken.

  Hoe smaakte het? :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Inderdaad! Het smaakte goed! In het begin was het even wennen omdat er voor je gevoel toch 25 gram suiker mist, maar daar wen je snel genoeg aan!

   Reageer...
 • Kimberley

  Lijkt me lekker! Nog nooit zelf geprobeerd. Tenzij je aanmaak ijsthee ook meetelt, haha.

  Reageer...
 • Denise

  Leuk idee zeg! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf Ice Tea gemaakt, maar ziet er ontzettend goed uit! <3

  Reageer...
 • Isabelle

  aah lekker zeg! je blog is echt super! Ik follow je nu op bloglovin! ik zou het erg leuk vinden als je me terugvolgt :)

  Reageer...
 • Mirne

  Haha, dat zeefje! Daar ben je wel even mee bezig geweest. Wel erg leuk! Ik heb vaker ijsthee gemaakt, maar altijd met suiker gewoon. Dit is eigenlijk wel slim!

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb daar nog nooit aan gedacht om dat zelf te maken, terwijl het best makkelijk is.

  Reageer...
 • Tessa

  mmm dat ziet er lekker uit, het lijkt mij echt grappig om te maken!
  liefs, Tessa

  Reageer...
 • Claudia

  Dit is echt het idee van de eeuw. Ik heb een ernstige Lipton ice-tea verslaving, ook niet echt voedzaam.. Denk je dat je dit ook zou kunnen maken in een blender? Ik heb namelijk geen slow-juicer. Misschien blenden en dan door een thee/kaasdoek laten lopen of iets in die geest? Of heb jij misschien nog een tip?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha herkenbaar! Je kan het denk ik ook wel in de blender doen, alleen zal je wel wat water moeten toevoegen zodat het wat vloeibaarder wordt! Door een theedoek gaat het wel even duren denk ik maar je zou een zeefje kunnen proberen? Succes! :D

   Reageer...
   • Claudia

    Dankjewel voor je tips. Ik ga eens op zoek naar een zeefje (maar dan wel een iets grotere dan degene die jij hebt gebruikt, haha!)
    Heb er nu al zin in :)

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Graag gedaan! Haha ja dat is wel een goed idee! Zag laatst bij de Dille & Kamille dat ze daar heel veel verschillende formaten zeefjes hebben! Succes!

     Reageer...
 • Ines

  Ziet er heerlijk uit!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?