Toekomst; Huisje, Autootje, Fietsje

De afgelopen weken waren interessant, spannend en best wel vermoeiend door het vele denkwerk. Voordat we op wintersport gingen stonden er een aantal weekenden in het teken van een nieuw auto en na de vakantie werd een eventueel nieuw huis en nieuwe fiets aan dit lijstje toegevoegd! Gelukkig vind ik het heel erg leuk om lijstjes te maken, keuzes af te wegen (op basis van de lijstjes en onderzoekjes) en huizen te zoeken op Funda, dus hoewel ik het allemaal erg spannend vind, vermaak ik me wel! :D

Huisje

Hoewel het prachtig wonen is in het centrum van Rotterdam, willen we binnenkort toch graag verhuizen naar een iets rustigere plek en een groter huis. Na de vakantie in Mayrhofen hebben we een afspraak gehad bij een hypotheekadviseur en dankzij de informatie die we in dat gesprek hebben gekregen kunnen we nu serieuzer kijken naar huisjes. Voorlopig blijven we nog even waar we zitten omdat we niet willen verhuizen nu we net allebei een nieuwe baan hebben. Zodra we iets meer zekerheid hebben kunnen we ons huisje te koop zetten en begint het avontuur echt!

Tijdens mijn pauze op werk ga ik meestal met een aantal collega’s gezellig een stukje wandelen in de woonwijk naast het kantoor. Laten daar nu net superveel huizen te koop staan! Onder andere een prachtig huis, met de perfecte keuken, badkamer en afwerking. Het huis staat nu twee maanden te koop en stiekem hoop ik dat het huis niet op korte termijn verkocht gaat worden. Het is echt mijn droomhuis!

Toekomst; Huisje, autootje, Fietsje

Autootje

Huh? Een auto? Je hebt toch net je prachtige Swiftie verkocht? Ja! Dat klopt, iets waar ik achteraf gezien wel een klein beetje spijt van heb, maar je weet nu eenmaal niet hoe bepaalde zaken in de toekomst lopen. Het zij zo! In verband met de nieuwe baan van mijn vriend, zijn we de auto die we op dit moment hebben straks kwijt. Omdat we in de afgelopen jaren erg gewend zijn geraakt aan een auto begon de zoektocht naar een nieuwe auto! Inmiddels hebben we alle mogelijke opties bekeken. We hebben we zo’n zes a zeven dealers bezocht, een aantal proefritten gemaakt en geconcludeerd dat het gewoon lastig is. Het allergrootste nadeel is dat we graag in een automaat willen blijven rijden en dat maakt het al snel een duur grapje.

Een nieuwe auto is aan de prijs, helaas. Bij de Opel dealer waren we verliefd geworden op de Opel Adam, maar helaas hebben we op dit moment geen Adam centjes. Je moet toch keuzes maken! ;) Een occasion is nog steeds een optie, alleen is het lastig om een geschikte auto te vinden die voldoet aan alle eisen. Private lease hebben we lang interessant gevonden, maar is uiteindelijk toch te duur, zeker als je de auto, zoals in ons geval, sporadisch gebruikt. Reizen met het openbaar vervoer was ook een serieuze optie, maar is niet zo praktisch als je locaties wilt bezoeken die met het openbaar vervoer niet goed bereikbaar zijn. Plus, reizen met het openbaar vervoer is ook duur. Het kopen van een auto staat even on hold, omdat we een beetje vastgelopen zijn en het na drie weekenden auto’s kijken weer even tijd is voor wat rust.

Toekomst; Huisje, autootje, Fietsje

Fietsje

Iets minder ingrijpend dan een huis of auto, maar niet onbelangrijk! Omdat ik nu op een perfecte afstand woon van werk kan ik hardlopend naar huis, maar ook met de fiets! De fiets die ik nu heb valt nog net niet uit elkaar, dus is het tijd voor een nieuwe fiets, mét versnellingen. Ik heb inmiddels een mooie fiets op het oog, van BSP.

Is het jullie trouwens opgevallen dat de fietsen die tegenwoordig verkocht worden allemaal van die vreemde crèmekleurige banden hebben? Zo gek vind ik dat! Omdat een fiets toch ook aardig aan de prijs is ga ik er eerst nog maar eens een paar nachtjes over slapen, het heeft geen haast, die metro rijdt wel!

Hebben jullie nog goede tips voor de aanschaf van een huis, auto of fiets? :)

Bron afbeeldingen: Autowereld & Fietsenwinkel

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rosanne

  Wauw, wat een veranderingen, tof! Ben benieuwd naar het uiteindelijke huis. Heerlijk om te zoeken in ieder geval!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Inderdaad heerlijk! Ik vind het zo leuk om huisjes te kijken op Funda!

   Reageer...
 • Linda

  Oeh, wat een spannende dingen allemaal! Ik heb helaas geen tips voor je maar succes met de zoektocht naar alles!

  Reageer...
 • Bente

  Oh dat zijn inderdaad belangrijke zaken! Ik heb helaas geen tips voor je maar ik ben er van overtuigd dat je met je lijstjes een heel eind komt! Ik hoop met je mee dat je droomhuis nog heel lang te koop staat (net zo lang totdat jullie de stap kunnen nemen! :))

  Reageer...
 • Anneleen

  Haha ik heb geen tips. Heb nog nooit zelf een auto of huisje gekocht… Lijkt me wel spannend, maar ook leuk! :) die fiets ziet er erg leuk uit!

  Reageer...
 • Karlijn

  Wat een veranderingen. Wat spannend allemaal. Wel heel positief, dus ze zorgen vast ook voor een grote glimlach op je gezicht. En hé , nog een groene muur straks? ;)

  Reageer...
 • Suuz

  Die fiets!!! wauw die is mooi!!!

  Reageer...
 • Elisa

  Nee, nee en nee :) Ik heb een heel oud fietsje waar mijn moeder nog mee naar Frankrijk is gefietst hij fiets prima en is heel licht. Zou dus wel een echte hele lichte fiets nemen, meer op het comfort richten dan op het uiterlijk!

  Een huis, het is natuurlijk net wat je wil, wij wonen met zijn 2 in een huis van 70m2. Samen is het groot genoeg en als er een klein kamertje bij was geweest waar een baby bedje in staat zou ik heel erg tevreden zijn geweest. Voordeel is dus dat de maandelijkse hypotheek niet zo hoog is.

  Auto… Wij hebben nu de luxe van 2 auto’s, maar straks als het bedrijf verhuist naar 30 minuten fietsen van mij vandaan. Ga ik denk lekker mijn auto verkopen en een trein abonnement nemen met vouwfiets, milieu vriendelijker en ik kan dan toch overal komen :)

  Het is dus net wat je belangrijk vind,
  zelf wil ik op lang termijn zo’n duurzaam mogelijk leven.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Nee, nee en nee? Volgens mij heb je aardig wat tips gegeven! :) Bedankt voor je reactie!

   Reageer...
 • Nathalie

  Wat spannend! Succes met het vinden van jullie nieuwe huis!

  Reageer...
 • Ilse

  Ahhh, Funda-en is zo leuk om te doen! Lekker huizen kijken en wegzwijmelen bij al dat moois dat je tegen komt. (En vervolgens stiekem in een hoekje huilen omdat al die villa’s veel te duur zijn) Hopelijk vinden jullie snel iets wat aan jullie eisen voldoet, als het geen huis is dan maar de auto of de fiets!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha ja precies dat! Het ‘droomhuis’ is ook een beetje aan de dure kant, maar daardoor staat het huis vast een tijdje te koop! ;) Dankjewel!

   Reageer...
 • Miranda

  Leuk! Veel succes met het zoeken naar een nieuw huis/auto/fiets.

  Reageer...
 • alexa

  Ik ben ook begonnen met fietsen en is net wat sneller! Ik zou ook wel een auto willen maar heb daar helaas het geld niet voor en aangezien ik straks weer ga studeren (zelfstudie) weet ik ook niet of ik het moet doen want dan ben ik toch thuis en anders ben ik bij 1 van mijn 2 banen. En wat leuk dat jullie een huisje hebben gevonden. Spannende tijden!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Fijn he als fietsen sneller is? Lekker elke dag een stukje fietsen! Klinkt interessant die zelfstudie! Wat ga je doen?

   Reageer...
 • Sas

  Heel erg veel succes met deze dingen! Wij hebben net een nieuwe auto gekocht, super spannend. Onze eerste, nieuwe auto voor heel wat centjes. Ben erg beniewd!

  Reageer...
 • Cindy

  Wij zijn, toen we ons huis gingen kopen, bij verschillende hypotheekverstrekkers geweest, zowel banken als onafhankelijke hypotheker. En denk ook eens aan verzekeringen (alhoewel wij uiteindelijk gewoon bij een bank onze hypotheek hebben afgesloten). Wat spannend allemaal, zoveel leuke dingen. Succes met de zoektocht naar een nieuw huis, auto en fiets. Laat je weten welke het geworden zijn?

  Reageer...
 • Marcella

  Leuk om te lezen, ik hoop dat het gave huis te koop blijft! Ik verhuis binnen 2 weken naar een andere stad, een stuk dichterbij mijn werk. Ik ben dan ook op zoek naar een nieuwe fiets. Die gekleurde banden vind ik ook niks. Net als al die zwarte of donkergrijze kleuren, geef maar een hippe kleur! Maar dat is nog best lastig. Ik twijfel nog even door dus, terwijl de tijd dringt. 2x 40 minuten fiets je niet zo fijn op een nogal oude fiets ;-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha nee ik heb precies hetzelfde probleem! Elke dag op en neer op het oude barrel wat ik nu heb is geen succes! Wel spannend zeg, verhuizen naar een andere stad! Succes met de verhuizing!

   Reageer...
 • Andrea

  Ik heb jarenlang in een automaat gereden en wilde echt nooit meer schakelen. Ik was zo bang dat ik het niet meer zou kunnen. Uiteindelijk kwam ik bij een bedrijf terecht zonder automaat in het wagenpark en dus moest ik wel gaan schakelen. De eerste keer was even wennen, maar inmiddels weet ik niet meer binnen. Tip: ga gewoon eens oefenen op een afgelegen parkeerterrein ofzo. Komt goed! & scheelt je een hoop kosten :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wij hebben toevallig op werk ook een schakelauto staan, misschien moet ik het inderdaad gewoon eens proberen en is het gewoon een kwestie van wennen! :) Bedankt voor je tip Andrea!

   Reageer...
 • Manon

  Spannende ontwikkelingen! Ik kan de keuze voor de opel adam zeker begrijpen alleen die prijs inderdaad! Een nieuw huis kopen is een spannende ontwikkeling, maar wel erg leuk. Ik ben benieuwd welke fiets je uiteindelijk gaat nemen na een paar nachtjes slapen :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?