Homemade; Spaghetti met kaas en bacon

Kennen jullie het programma bizarre eters? Het is een programma over mensen met hele bijzondere eetgewoontes en toen ik vorige week een aflevering zag met een vrouw die dag in dag uit alleen maar spaghetti met kaas at, kon ik het bijna niet geloven. Ten eerste kon ik het me niet voorstellen dat je zo’n gerecht nog steeds lekker vindt als je het continu eet, maar daarnaast begreep ik ook niet zo goed wat er zo bijzonder was aan spaghetti met kaas. Nu was het wel zo dat zij voor de meest simpele variant ging met enkel spaghetti en een zakje geraspte kaas, maar het inspireerde mij om ook eens spaghetti met kaas klaar te maken, wel met een aantal toevoegingen uiteraard!

Het is overigens onwijs lastig om spaghetti op een smakelijke manier te fotograferen. Het is helaas niet helemaal op de foto terug te zien hoe lekker het is. Naast dat het een heerlijk gerecht is, is het ook nog eens erg makkelijk om te maken!

Homemade; Spaghetti met kaas en bacon

Ingrediënten Spaghetti met kaas en bacon (2 personen)

  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram spaghetti
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 125 milliliter kookroom
  • 75 gram geraspte kaas

Homemade; Spaghetti met kaas en baconHomemade; Spaghetti met kaas en baconLaten we beginnen met het gezonde gedeelte van het gerecht! Maak de tomaten schoon en snij ze in partjes. Doe de partjes vervolgens in een schaal of kommetje. Pel de knoflook en snij of pers deze in kleine stukjes. Voeg de helft van de knoflook samen met de olijfolie toe aan de tomaten en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Breng water aan de kook en doe hier de spaghetti in. Snij de plakjes ontbijtspek in kleine reepjes en bak deze uit in een koekenpan of wok. Voeg de andere helft van de knoflook toe. Verwarm ondertussen de kookroom in een klein pannetje en voeg langzaam de geraspte kaas toe zodat deze kan smelten. Als de kaas gesmolten is voeg je de kookroom met kaas dat inmiddels een overheerlijk kaassausje is geworden, toe aan de pan met de ontbijtspek. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus.

Zelf vind ik het erg fijn om dit soort gerechten in een wok te maken, omdat je dan gemakkelijk de spaghetti met de saus kan mengen! Als de spaghetti goed gemengd is met de kaas serveer je de spaghetti op een bord met aan de zijkant het frisse tomatenmengsel!

Homemade; Spaghetti met kaas en baconHoewel ik deze variant van spaghetti met kaas erg lekker vind, ben ik van mening dat het geen gerecht is om regelmatig te eten. Het heeft een hele specifieke smaak waardoor ik denk dat het snel gaat vervelen als je het te vaak eet. Ik snap daarom ook echt niet hoe iemand vijf keer per dag een bord spaghetti met kaas naar binnen kan werken haha. Laten jullie het weten als jullie deze variant gaan maken? Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Eten jullie wel eens spaghetti met kaas?