Hoe krijg je volgers op Pinterest? Tien tips!

Jaay! Feest! Ik heb sinds een tijdje 5000 volgers op Pinterest! Aangezien ik regelmatig de vraag krijg hoe ik aan zoveel followers kom geef ik jullie graag wat tips! Betekent uiteraard niet dat onderstaande tips dé manier is om veel followers te krijgen, ik doe ook maar wat, maar misschien dat het toch een beetje helpt! ;)

 • Portrait Pins
  Als je mijn Pinterest account bekijkt zal het je misschien opvallen dat ik geen landscape afbeeldingen pin maar alleen portrait afbeeldingen. Als je veel landscape pins pint kan het totaaloverzicht snel een beetje rommelig worden omdat de afbeeldingen een stuk kleiner weergeven worden.
 • Wees gedurende de hele dag actief
  Door op verschillende momenten actief te zijn bereik je een groter publiek. Ik pin bijvoorbeeld in de ochtend, gedurende de hele dag, in de avond en net voordat ik ga slapen. Je zou dus kunnen zeggen dat er een constante activiteit is. Veel mensen volgen liever iemand die elk uur 2 pins pint inplaats van iemand die ’s avonds om 20:00 bijvoorbeeld 100 pins achter elkaar plaatst.
 • Groot formaat
  Pin afbeeldingen van groot formaat. Het hoeft niet gelijk overdreven groot, maar zorg ervoor dat je afbeeldingen groter zijn dan het blokje waar je afbeelding in komt te staan. Als je dit niet doet krijg je gekleurde vlakken aan beide kanten en dat staat niet zo netjes.
 • Logische naamgeving
  Misschien ben ik iets te pietje precies maar als ik een afbeelding pin van een prachtig strand wil ik graag weten waar dit strand is. Doormiddel van Google Image Reverse Search bekijk ik of er meer informatie te vinden is over een afbeelding. Zo leer ik zelf weer wat nieuws en kan ik de pin een logische naam geven!
 • Kwantiteit vs. Kwaliteit
  Zoals ik zei bij tip nummer 2. Het werkt averechts als je op een specifiek tijdstip hyperactief bent. Verspreid het iets meer en richt je op kwaliteit. Door heel erg veel random afbeeldingen te pinnen krijg je niet meer followers.
 • Be the source
  Ongeveer de helft van mijn Pinterest pins komt van blogs en tumblr accounts. Via Feedly ben ik geabonneerd op een aantal Tumblr kanalen die mij aanspreken waar ik regelmatig een afbeelding van op Pinterest pin. Probeer dus ook zelf op zoek te gaan naar mooie afbeeldingen inplaats van alleen maar te liken en te repinnen.
 • Like
  Dit klinkt misschien heel raar, maar het is hoe ik het doe! ;) Omdat ik niet altijd even veel tijd heb voor Pinterest kijk ik meestal even snel en like ik een aantal pins die me aanspreken. Vervolgens als ik tijd heb om echt even bezig te zijn met Pinterest, pin ik eigenlijk alleen maar vanuit mijn likes en unlike ik de pin daarna zodat de pin niet meer in mijn like overzicht staat.
 • Overzicht
  Zorg er voor dat je Pinterest account er netjes en georganiseerd uitziet. Geef elk board een duidelijke naam, categorie en een mooie cover foto. Zo ziet er account er aantrekkelijk uit en krijg je sneller followers!
 • Maak jezelf bekend
  Maar niet al te bekend.. Je ziet vaak dat mensen die meer followers willen enorm veel comments gaan plaatsen bij andere mensen wat vaak als negatief ervaren wordt.
 • Niet geheel onbelangrijk, enjoy!
  Hoewel het natuurlijk leuk is om followers te krijgen is het veel belangrijker dat je het gewoon leuk vindt!

Ik hoop dat jullie wat een deze tips hebben om meer volgers op pinterest te krijgen!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Suzanne

  Ik zou ook echt meer met Pinterest willen doen, ik heb er alleen niet zo veel geduld voor. Hihi

  Reageer...
 • Marloes

  Wow 5000 volgers! Hoe tof! Ik ben echt 0 actief op pinterest :)

  Reageer...
 • lifestyle-fabriek

  Ik vind pinterest een heerlijk tijdverdrijf, en kan er dagen achter elkaar uren op spenderen om vervolgens een maand later helemaal niet te pinnen! Leuk dat je zoveel volgers hebt, maar het gaat inderdaad om de fun en jouw eigen plezier. Ga gelijk even een kijkje nemen op je account!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk! Het is bij mij een fijne combinatie! Ik zou het niet doen als ik het niet leuk zou vinden haha & als je dan veel volgers krijgt is het helemaal leuk! :D

   Reageer...
 • Kelly Caresse

  Ik vind pinterest erg leuk en ik kan er uren op besteden maar het is bij mij heel erg wisselvallig, nu heb ik het al een tijd niet gedaan en vervolgens ben ik weer uren of dagen verslaafd haha

  Reageer...
 • Eline

  Ik geef je helemaal gelijk bij al jouw tips, zeker met hetgeen waarmee je eindigt. Dat is bij alle sociale media kanalen zo “vind het vooral leuk om te doen”. Toffe blog btw! X Eline

  Reageer...
 • Anouk

  Wat een fijne tips! Ik ben zelf momenteel meer fan van Tumblr, maar ik check Pinterest nog dagelijks :) En wat tof dat je zoveel volgers hebt! xo

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Tumblr is ook heel erg leuk! Voordat ik begon op Pinterest had ik een actief Tumblr account maar daar raakte ik het overzicht van mijn posts een beetje kwijt. Toen Pinterest er toen was heb ik heel veel van Tumblr overgezet! :)

   Reageer...
 • blauwesokken

  Handige tips! Ik had zelf al min of meer uitgevonden dat het “beter werkt” als ik verspreid over de dag pin dan alleen ’s ochtends en ’s avonds. Met werken soms lastig, maar ik vind het wel een fijn pauzemomentje! En eigenlijk gaat het me ook helemaal niet om de vele volgers, ik haal er vooral veeeel fijne inspiratie uit. Maar steeds meer volgers krijgen is wel een leuke bijkomstigheid!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het zijn inderdaad hele fijne pauzemomentjes! Even je gedachte op 0 en op zoek naar mooie inspiratie!

   Reageer...
 • Frederique

  Pinterest zit echt niet heel erg in mijn systeem. Ik zou eigenlijk eens moeten kijken wat en hoe en er eens aandacht aan gaan besteden, want ik zit er wel heel regelmatig te kijken op bordjes van anderen :D

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?