Hoe het nu eigenlijk écht gaat

Bovenstaande foto is een aantal jaar geleden gemaakt in Florence. Op dat moment ging het allemaal even niet zo goed en zat ik niet lekker in mijn vel. Gelukkig is aan die periode een einde gekomen en zijn we inmiddels alweer 3 jaar verder. Toch ben ik weer op een punt beland waarop het allemaal niet gaat zoals ik zou willen dat het gaat. Eerder vertelde ik al dat ik graag meer persoonlijke verhalen met jullie wil delen maar niet goed weet hoe. In dit artikel wil ik graag een klein beetje vertellen over hoe het nu eigenlijk écht gaat, zonder al te diep in te gaan op details.

Afgelopen zomer haalde ik mijn HBO diploma, waar ik echt super blij mee was, maar tegelijkertijd ook wel lastig vond. Als klein meisje ga je naar de basisschool, middelbare school en ga je vervolgens (in de meeste gevallen) studeren. Onbewust heb je tijdens al deze jaren als doel om je school te halen. Het is waarschijnlijk niet zo dat je elke ochtend uit bed komt met de gedachte dat je leeft om een diploma te halen, maar het is wel een drijfveer. Misschien klinkt dit wel erg depressief, maar toen ik mijn diploma haalde verdween op datzelfde moment mijn doel, mijn dagelijkse drijfveer. Waardoor ik als een stuurloos bootje rond begon te dobberen.

Gelukkig had ik snel een baan gevonden en begon ik als net afgestudeerde aan een fulltime baan. Je zou denken dat een fulltime baan je dan een bepaalde koers geeft, maar dat was in mijn geval niet zo. Ik begon veel te veel na te denken over van alles en nog wat. Zo tegen het einde van het jaar werd ik steeds vaker wat somber en hoopte ik dat de winterdip snel weer voorbij zou zijn. Helaas gebeurde dit niet. Lang verhaal kort, op een gegeven moment kom je tot het besef dat het niet goed gaat en dat er iets moet veranderen. Het was een lastige keuze, maar opgeven is ook moedig. Zo rond het begin van de lente maakte ik de keuze om op zoek te gaan naar een oplossing. Niet alleen, maar met de hulp van mensen die er verstand van hebben.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ben ik begonnen aan een intensieve behandeling waardoor ik hopelijk snel weer beter in mijn vel zit en het bootje weer een koers krijgt om te varen. In mijn omgeving krijg ik hele verschillende reacties. Zo krijg ik reacties van mensen die het allemaal maar vreemd en egoïstisch vinden. Want als je ‘ziek’ thuis bent, hoor je de hele dag in bed te liggen en mag je vooral geen leuke dingen doen, terwijl het in mijn situatie juist heel erg belangrijk is om nu dingen te doen waar ik vrolijk van word. Gelukkig heb ik wel enorm veel steun aan de mensen die dichtbij mij staan zoals familie, een aantal vrienden en zelfs mensen waarvan ik het totaal niet had verwacht. Hoewel deze lieve mensen er soms niks van begrijpen (wat logisch is), zijn ze er wel voor mij en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Bovenstaande quote vind ik erg mooi. Don’t forget that you’re human. It’s okay to have a melt down. Just don’t unpack and live there. Cry it out and then refocus on where you are headed. Het is aan mij nu de taak om langzaam mijn rugzakje weer in te pakken en mijn koers uit te stippelen en te gaan volgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal weer goed komt.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Petra

  Wat vervelend meid. Goed dat je hulp heb gezocht, dat is erg sterk! En inderdaad doe leuke dingen, zoek.de ontspanning op, want dat helpt wel is mijn ervaring. Gelukkig heb je steun van familie en vrienden. Je komt er wel.

  Reageer...
 • Stella

  Lieve Laurie -zo noem ik je even omdat ik ’t zo leuk vind klinken- jij mag ontzettend trots op jezelf zijn. Beloof je mij dat je dat iniedergeval een klein mini beetje bent? Hulp zoeken, en daarvoor bedenken en beslissen dat je dat nodig hebt, is hartstikke lastig. Ik heb inmiddels geen hulp van buitenaf meer, om het zo even te noemen, maar ik weet dus wel hoe en wat. Een beetje. Maar jij komt er wel! Je hebt zo’n leuke persoonlijkheid en als jij eenmaal een ontzettend leuke, bij jou passende baan gevonden hebt dan is daar ZO weer een doel om naartoe te varen in je bootje! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, ik krijg altijd een lach op mijn gezicht door jouw comments, zo lief. Ik ben wel een ietsiepietsie trots, hoop dat ik snel weer de oude ben :)

   Reageer...
 • Nienke

  Ik vind het een dapper besluit van je om dit zo te delen. In positieve zin natuurlijk. Je kiest voor jezelf en dat is iets dat niet iedereen durft te doen. Ik hoop dat je draai snel weer kunt vinden.

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Hee Lauriëtte, dapper dat je dit durft de delen. Tegelijkertijd denk ik dat het niet iets is waarvoor je je hoeft te schamen, want ik herken je verhaal (bij mezelf en bij veel mensen in mijn omgeving). En goed dat je hulp hebt ingeschakeld. Zo te lezen gaat het alweer een beetje de goede kant op, fijn! Wees maar trots op elk stapje dat je zet, dan volgt het volgende stapje vanzelf :) Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Nina, merk ook in mijn eigen omgeving dat het niet heel ongebruikelijk is, dat is ook wel weer fijn, hoe vervelend het ook is, ben ik in ieder geval niet helemaal alleen. Ik ga trots zijn op elk stapje in de goede richting, thanks :) x

   Reageer...
 • Iris

  Wat mooi geschreven en goed van je om het te delen. Helpt dat? Ik vind het dapper dat je het wilde delen! En dat je er hulp voor gezocht hebt en het is fijn dat het nu een beetje beter gaat. Hopelijk gaat het nog veeel beter worden, zit je weer op het goede pad en weet je hoe je verder moet gaan!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Iris. Het helpt niet echt, hoewel het natuurlijk wel fijn is om het allemaal even op te schrijven, maar ik merk wel dat ik het fijn vind om gewoon eerlijk te zijn, ook al ken ik jullie allemaal niet persoonlijk, voelt het toch fijn om het te delen. Bedankt voor je lieve reactie. x

   Reageer...
 • Judith

  Sterkte met alles!! Goed dat je het aan ons vertelt! En reactie’s van andere mensen zijn heel naar, maar ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat je je daar vrij weinig van aan moet trekken. Het gaat er om hoe jij je voelt, en dat is niet goed, als anderen dan tegen jou gaan vertellen dat je je wel goed moet voelen, is er volgens mij iets mis met die mensen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Daar ben ik inmiddels ook achter, op dit soort momenten kom je er snel genoeg achter wie er wel en wie er niet voor je zijn en dat zegt inderdaad meer over de persoon zelf dan over mij. Dankjewel Judith! :) x

   Reageer...
 • Cindy

  Heel veel sterkte, dapper van je dat je dit openbaar maakt. En anderen hebben altijd een mening, of dat het nou is dat je je haar veranderd of met dit. Probeer dat van je af te zetten, hoe lastig dat misschien ook wel is. Maar de eerste stappen had je al gezet, namelijk het zoeken van hulp. Zet ‘m op!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klopt helemaal, belangrijk om de meningen van anderen naast je neer te kunnen leggen! Dankjewel Cindy.

   Reageer...
 • Suzanne

  Ik vind het onwijs knap dat je dit zo met ons deelt. En ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent. dikke knuffel.

  Reageer...
 • Irma

  Wat dapper van je! Keep going en ik hoop dat je je snel beter gaat voelen!

  Reageer...
 • alexa

  Wat goed dat je het met ons deelt – ik snap wel dat de mensen denken dat je bij ziek zijn thuis hoort te zitten. Maar, je hebt ook anders ziek zijn en dan kan je wel thuis gaan zitten maar dan wordt het er niet beter op. Vervelend dat je je zo voelt. Overigens begrijp ik het wel dat als je na basisschool, middelbare school meteen gaat studeren dan ben je al zo vroeg klaar. Ik begin nu pas aan mijn hbo studie want mijn weg was veel langer, maar eigenlijk vind ik het totaal niet erg. Hoop dat je je snel beter voelt! :)

  Reageer...
 • blauwesokken

  Hoi Lauriette,
  wat vervelend dat je je “koers” even kwijt was, maar wat ontzettend knap dat je en hulp hebt gezocht (want jeetje, hoe moeilijk is het om toe te geven dat het “niet goed gaat”?) en dit met ons wilt (en durft!) te delen. Rottig is dat he; dat je alleen ziek mag zijn als je plat op bed ligt en echt niks meer kan. Maar trek je er niks van aan en blijf vooral doorgaan met de leuke dingen doen! :-) Ik hoop dat je je snel weer de oude voelt! Ik vind je, voor zover ik je “ken” via je blog, een leuk, positief mens! Dat straal je met je blog in ieder geval uit :-)
  Succes! X

  Reageer...
 • Karlijn

  Wat stoer dat je dit durft te delen. Misschien voelt het nu nog niet sterk en goed, maar over een tijd(je) gaat het dat wel worden! Dan kun je terug kijken op een periode waarin je ontzettend hard hebt gewerkt. Ik hoop dat je behandeling je goed gaat helpen, dat je trots kunt gaan zijn op jezelf want dat mag je zijn. Echt waar! Je bent zo goed bezig en daar is dit een stapje van. X

  Reageer...
 • LNNK

  Soms is het makkelijker als mensen aan je zien wat je hebt zeg maar. Als je, je down voelt is je dat niet aan te zien en kunnen mensen soms stom reageren. Been there helaas. Je moet inderdaad juist proberen leuke dingen te doen. En altijd blijven vechten, want ook voor jou schijnt achter de wolken de zon! Knuffel voor jou!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Knuffel terug! Jullie lieve woorden doen zoveel goeds, dankjewel!

   Reageer...
 • Fleur

  Wauw, wat een mooi geschreven artikel! Ik heb eigenlijk een beetje hetzelfde gehad, alleen had het bij mij met andere dingen te maken waarom ik mij zo voelde. Super dapper dat je hier een artikel over hebt gemaakt en ik hoop dat het snel weer helemaal goed met je zal gaan!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Fleur, ik hoop het ook. Gaat het met jou inmiddels weer oke? :) x

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Sterk van je!

  Reageer...
 • Kimberley

  Hetzelfde heb ik ook gedaan.
  Hulp gevraagd bij mensen die er verstand van hebben.
  Het is zo fijn om geholpen te worden!
  Heel veel sterkte.

  Reageer...
 • Kim

  Knap dat je dat durft te delen. Hopelijk voel je je gauw weer wat beter! :) Liefs

  Reageer...
 • Donna Luisa

  Wat heftig, maar wat stoer dat je dit zomaar durft te delen met iedereen! Ik wens je heel veel succes de komende tijd en je weet wat ze zeggen ‘Na regen komt zonneschijn’. Altijd! :) x

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat hou ik in gedachte, klopt namelijk helemaal :) Dankjewel voor je lieve reactie <3 x

   Reageer...
 • Bonnie

  <3 <3

  Reageer...
 • Irenka

  Lautje. Ik snap zo goed wat je omschrijft. Echt. Nu ik gewoon niet meer naar school ga/kan/mag, heb ik dit ook een beetje. Wat gaat mijn toekomst me brengen? Wat is mijn doel? Bedrijfje starten is zo’n non-doel, weet je? Dat doe je zo, en wat dan? Ik vind het heel ingewikkeld. Ik ga zelf vanmiddag bellen met de zorgverzekeraar omdat ik ook een beetje verzwolgen word door gare angsten die me echt heel erg belemmeren. Ik vind het stoer dat je dit deelt <3

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat een lieve reactie Iren! Het is wel echt een generatie dingetje ook hoor :( Ken aardig wat mensen die in dezelfde situatie zitten. De een kan er alleen wat beter mee omgaan dan de ander.. Goed dat je er ook iets mee wilt doen, hoe eerder hoe beter. Heb er zelf veel te lang mee rondgelopen :( xx

   Reageer...
 • lonneke

  Wat prachtig geschreven!
  Ik ken je niet maar ik vind je echt een topper.
  Liefs lonneke

  Reageer...
 • Michelle

  Hele dikke kus schatje <3

  Reageer...
 • Mijn quarterlife crisis; Een jaar later - Wish Flower

  […] dat het wel weer over zal waaien. Ik denk ook regelmatig terug aan de quote die ik deelde in het artikel waarin ik vertelde dat het allemaal niet zo goed ging; Don’t forget that you’re human. It’s […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?