Hoe het ervoor staat met ons nieuwe huis

Of het huis al bijna klaar is? Nee; hoewel ik niets liever zou willen dan verhuizen naar Berkel en Rodenrijs, is het helaas nog niet zover. Nadat we in september te horen kregen dat we eindelijk ingeloot waren, kwamen we terecht in een achtbaan. In de maanden oktober en november gingen we van showroom naar showroom. Avondmaaltijden bij de McDonald’s werden de standaard; want als je om zes uur ’s avonds een afspraak hebt wil je toch wel even wat gegeten hebben. Het waren veel bezoeken en veel keuzes, maar we krijgen er wat moois voor terug!

De keuken en badkamer

Naast de keuzes voor alle meerwerkopties zoals een uitbouw, dakkapel, et cetera, moest er in het beginstadium ook al een keuken en badkamer gekozen worden. De badkamer is ‘inbegrepen’, wat betekent dat je daar verder niks meer mee hoeft te doen als je tevreden bent met een wastafel, doucheputje en wit geglazuurde tegeltjes tot halverwege de muur. Omdat we niet elke dag een nieuwbouwhuis kopen en het liever in één keer goed doen hebben we de badkamer hier en daar iets geüpgraded. Het wordt een badkamer met een bad, dubbele wastafel, spiegelkast, douchegedeelte met glazen wand en toilet. Voor de wanden hebben we gekozen voor een wit matte tegel en voor de vloer een lichtgrijze tegel zoals op de eerste en onderstaande foto te zien is. Het toilet op de begane grond krijgt dezelfde stijl.

De keuken is niet inbegrepen. Hoewel het mogelijk was om deze aan te schaffen bij een partij die betrokken is bij het nieuwbouwproject, hebben we besloten om een keuken aan te schaffen bij Tulp Keukens. Maatwerk uit eigen land, daar houden we van. Het wordt een vrij grote keuken met veel opbergruimte, een inbouw koelkast, gaskookplaat, combi-oven, vaatwasser en schiereiland waaraan we bijvoorbeeld gezellig kunnen ontbijten en/of koffie kunnen drinken. Qua kleuren hebben we gekozen voor mat witte kastjes en een lichtgrijs aanrechtblad van composiet. Zie je de gelijkenis met de badkamer? ;)

Maar dan zijn we er nog niet..!

Nu de keuken en badkamer besteld zijn gaan we ons de komende maanden bezig houden met overige zaken zoals wanden, vloeren, raamdecoratie, inbouwkasten etc. We hebben al wel enig idee hoe we het allemaal willen hebben, maar niets is leuker dan lekker rondwandelen over de woonboulevard. Waar we eerst twee keer per week in showrooms te vinden waren, kunnen we nu op ons gemakje om de paar weken weer even bezig zijn met het huis.

En nu? Wanneer is het huis klaar?

Volgens de oorspronkelijke planning zouden ze in februari starten met de bouw, maar dat is nu verplaatst naar maart. Hopelijk vinden we binnenkort een brief in de brievenbus met daarop een datum dat de eerste paal de grond ingaat. Hoelang de bouw vervolgens duurt is afhankelijk van verschillende factoren. In de meest ideale situatie zijn ze over acht maanden klaar, maar het kan ook veertien maanden duren… Maar, geen haast! Hoewel ik liever gisteren dan morgen verhuis, hebben we nu alle tijd om te sparen en om te kijken wat we allemaal willen doen.

Dit wordt het jaar van ons huisje! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anna Maria

  Ja zo’n huis kost natuurlijk tijd, ik ben erg benieuwd hoe het er straks voor jullie uit gaat zien, voordeel met zo’n huis dat het wel direct jullie smaak ik :D

  Reageer...
 • Karlijn

  Pff wat een keuzes komen er allemaal bij kijken zeg. Wel heel leuk om zo het hele proces te volgen :) Kom maar op met die eerste paal! X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik zal er t.z.t. nog veel meer artikeltjes over schrijven! Heb er zo’n zin in!

   Reageer...
 • Irma

  Ah het lijkt me echt zo tof om hiermee bezig te zijn en lekker samen te sparren over wat je wilt en mooi lijkt! Wel nog lang wachten, maar dan heb je wel écht iets om naar uit te kijken :)

  Reageer...
 • Rachel

  Nog eventjes door sparen dan, veel succes nog met alles! ♥

  Reageer...
 • René

  Geinig, wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht en in april gaan ze beginnen met bouwen. In november verwachten ze klaar te zijn gezien de maximale bouwdagen. Keukenzaken, badkamerzaken en anderszins. Nog 12 dagen en alles ligt vast qua afbouw en opties. Ons eigen huis is onder voorbehoud al verkocht per 1 november dus hopen dat ze niet teveel gaan uitlopen zodat het logeren bij ouders beperkt kan worden.

  Reageer...
 • Marsha

  Hoi Lauriëtte,
  Leuk om je verhaal te lezen en heel herkenbaar. Wij (mijn vriend en ik) hebben namelijk ook een huis gekocht in dit project. Zoveel dingen die er de afgelopen maanden (tot aan 12 december) moesten gebeuren en daarna viel het eigenlijk even stil. Blij dat de keuken en de badkamer uitgekozen zijn, maar ze mogen van mij snel beginnen met bouwen.
  Momenteel wonen wij ook in Rotterdam, hopelijk einde van het jaar in het mooie Berkel!

  Groetjes, Marsha

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Marsha, leuk om weer een berichtje van je te krijgen! Gek he, hoe het dan opeens even zo stilvalt. Binnenkort weer verder met het uitzoeken van de andere dingetjes. Hopelijk krijgen we snel bericht dat ze starten met de bouw, dan kunnen we elkaar ook gelijk in ‘real life’ ontmoeten. Tot snel, fijne zondag nog!

   Reageer...
 • Eva

  En nu is het bijna zover ;-) Onze keuken heeft ongeveer dezelfde look; mat wit en een lichtgrijs composiet blad. Lijkt me iets waar je niet gauw op uitgekeken raakt :))

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?