Ho Ho Ho Merry Christmas!

Kerst zit er alweer op voor dit jaar! De buikjes zijn rond gegeten, de cadeautjes zijn uitgepakt. Tijd om weer even uit te buiken na al dat lekkers! ;) We hadden dit jaar geen super vol programma voor de kerstdagen en hebben het daarom lekker rustig aan gedaan. Uitslapen tot bijna schandalige tijden, rommelen in huis en in de middagen en avonden tijd doorbrengen met familie!

Eerste Kerstdag

Vakantie! Wat was ik daar aan toe! Op Eerste Kerstdag hebben we bewust geen wekker gezet. “We zien wel hoelaat we wakker worden.” Dat werd dus elf uur ’s ochtends. Gelijk de hele ochtend weg, maar in ieder geval wel uitgerust. Mijn ontbijt at ik die ochtend uit het schattige schaaltje welke ik alleen tijdens Kerst gebruik. Daarna knuffelde ik wat met Spekkie die totaal niet onder de indruk was van haar kerstmutsje en sprong ik daarna onder de douche. Om er zeker van te zijn dat ik tijdens Kerst met een gerust hart kon genieten van al het eten, besloot ik die ochtend een nieuw infusieset te plaatsen. En lucky me: hij zat in één keer goed! Voordat we naar mijn ouders gingen om daar Kerst te vieren, keken we nog een aflevering van de serie Victoria: mijn nieuwe verslaving!

Ho Ho Ho Merry Christmas!

Bij mijn ouders lagen de cadeautjes onder de kerstboom, stonden de chocolaatjes op tafel en kwamen er heerlijke geuren uit de keuken. Mijn moeder was net zoals voorgaande jaren weer de keukenprinses en heeft het ons weer goed laten smaken! Volgend jaar is het aan ons om in ons nieuwe huis een kerstmaaltijd op tafel te toveren! Na het eten was het tijd voor het uitpakken van de cadeautjes en werden mijn vriend en ik naast ‘de gewone kerstcadeautjes’ verrast met een prachtig pannenset voor in ons nieuwe huis, zo blij mee! Die avond ging ik met een bloedglucosewaarde van 11.3 mmol/l slapen, waar ik netjes een correctie voor heb gedaan. Toch een mooie waarde na zo’n avondmaal!

Tweede Kerstdag

Die ochtend werd ik minder tevreden wakker. De correctie van de avond daarvoor had mijn waarde netjes teruggebracht naar 5 mmol/l, maar gek genoeg werd ik wakker met 12 mmol/l. Aan mijn infusieset te zien en te voelen, had ik blijkbaar iets teveel op mijn buik gelegen waardoor de canule niet meer helemaal goed zat. Dan maar weer een nieuw infusieset. Ik wilde ’s avonds wel zonder zorgen kunnen eten! Gelukkig ging het ook deze keer weer in één keer goed. Om twee uur stonden mijn ouders op de stoep en begonnen we onze reis naar Vierhouten: een dorpje boven Apeldoorn.

Ho Ho Ho Merry Christmas!

Eenmaal daar werden we verwelkomd door een groep enthousiaste ganzen en geitjes. We hadden rond half vier gereserveerd bij restaurant de Boerenschuur, voor een kerstdiner met een deel van de familie. De vaart zat er goed in, want om kwart voor vier stond het voorgerecht al voor onze neus! Gelukkig werd het tempo gedurende de avond iets langzamer en hebben we heerlijk ons buikje rond kunnen eten. Vooral het toetje was smullen! Brownie, chocolade mouse en roomijs. Nomnom! Omdat we redelijk vroeg begonnen waren aan het diner waren we lekker op tijd weer in het westen van het land en hadden we genoeg tijd om nog een aflevering van Victoria te kijken! ;)

Hoe waren jouw kerstdagen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Andrea

  Haha, leuk zo je hamster met dat kleine kerstmutsje. Ik ben dit jaar op eerste kerstdag bij mijn moeder gaan eten en op tweede kerstdag bij mijn vader. Nu even uitbuiken!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Schattig he? <3 Hopelijk heb je het leuk gehad tijdens de feestdagen! :)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?