Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadje

Twee maanden geleden kochten we in Genderen (off all places) onze nieuwe geliefde Toyota Aygo. Na een aantal weken begon de onze v-snaar te piepen en moesten we weer naar Genderen om deze binnen de garantie te laten repareren. Omdat het toch al snel een uur rijden is, besloten we er een dagje uit van te maken. In Genderen zelf, gelegen in Noord-Brabant, was niet zoveel te beleven volgens de vriendelijke medewerkers van de garage. Maar een dagje Heusden, dat was wel de moeite waard!

Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeGisterenochtend werd ik wakker met het bericht dat er een weeralarm was. Zal je net zien, willen we een dagje gezellig rondwandelen in een klein dorpje, wordt het noodweer! Vol goede moed reden we alsnog richting Genderen, want er moest toch naar de auto gekeken worden, mooi weer of niet. Eenmaal aangekomen bij de garage was de v-snaar binnen tien minuutjes aangespannen en waren we ready to go!

Op naar Heusden!

Heusden is een kleine vestingstad. Nouja. Stad? Eerder een klein kneuterig dorpje! Juist omdat ik zelf midden in de grote stad woon, vind ik nostalgische plaatsjes heel erg leuk.

Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeHeusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeHeusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeBij aankomst hebben we eerst een klein stukje door Heusden gereden om een beetje idee te krijgen waar alles was. Dat duurde niet lang, Heusden is namelijk gewoon héél erg klein. We parkeerden de auto in de hoofdstaat en gewapend met onze paraplu gingen we op zoek naar een restaurantje waar we konden lunchen. Al snel kwamen we Eetcafé Havenzicht tegen, gelegen aan het kleine haventje, zoals de naam al doet voorspellen. Aan de buitenkant zag het er rustig uit, maar eenmaal binnen was het gezellig druk! We bestelden een broodje carpaccio met old Amsterdam, spekjes, pijnboompitjes en bascilicumdressing. Misschien wel het lekkerste broodje carpaccio dat ik ooit heb gegeten!

Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeHeusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeHeusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeAlles in Heusden is nog zo gezellig ouderwets en authentiek. De huisjes zijn allemaal verschillend en hebben de meest prachtige gevels. Geen asfalt te bekennen, alleen maar klinkers! Winkels hebben geen grote logo’s boven de entree, maar een schattig uithangbordje. De straatnaamborden zijn niet standaard felblauw met witte letters, maar marineblauw met een prachtig lettertype. Op elke hoek van de straat staat een olie lantaarnpaal en overal hangen vlaggetjes en borden met mooie wapens. Ook stond er nog een hele mooie rode brievenbus! Hoewel deze niet meer gebruikt wordt, vond ik deze er toch een stuk mooier uitzien dan de oranje brievenbussen van tegenwoordig.

Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadjeHoewel het dagje Heusden een klein beetje in het water is gevallen, was het leuk om een eerste indruk te krijgen van het dorpje! Na de lunch wandelden we nog een klein rondje met onze paraplu, maar mede dankzij de harde wind vonden we het toen wel weer tijd om naar huis te gaan. Ik zou graag nog eens teruggaan op een mooie zomerdag om een stadswandeling te maken en meer te leren over de historie van het vestingstadje!

Heusden; Nostalgisch en gezellig vestingstadje

Zijn jullie wel eens in Heusden geweest?