Wanderlust; Het ultieme vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel, wat is dat eigenlijk? Ik denk dat het een gevoel is wat per persoon heel erg kan verschillen en dat het misschien per vakantie en locatie ook heel erg anders kan zijn. Mijn ‘doel’ was om alles even los te laten. In staat te zijn om een halfuur naar de zee te staren en dat helemaal oke te vinden. Gelukkig te zijn. Het materialistische even los te laten en te genieten van de eenvoud.

Op de gemiddelde vakantiedag komt rond acht a negen uur de zon langzaam door de gordijnen heen en worden we op een natuurlijke manier wakker. Even later zitten we bij het ontbijt en genieten we van Turkse cakejes en vers fruit. De rest van de dag bestaat voornamelijk uit zonnen, zwemmen en eten. We liggen in de schaduw, soms even afgewisseld met een korte ‘zonsessie’ gevolgd door een frisse duik in de zee om weer even af te koelen. Rond zes uur, als de sterkte van de zon af begint te nemen, springen we onder de douche en kleden we ons om. Tijd om richting het stadje te wandelen en een leuk restaurantje uit te zoeken. Zo ging het elke dag, ontspannen en op ons gemak.

Bovenstaande foto is gemaakt in Adaland, een groot aquapark, waar veel fotografen rond lopen en foto’s maken die je dan achteraf kan kopen. Die dag waren er van ons vier foto’s gemaakt. Drie foto’s waarvan we ons bewust waren en één foto zonder dat we het door hadden gehad. Het is een niet geposeerde en geforceerde foto maar gewoon een foto van hoe het écht was op dat moment. Deze foto weerspiegelt voor mij het ultieme vakantiegevoel. Zorgeloos, gelukkig en weer eventjes kind.

Wat is voor jullie het ultieme vakantiegevoel?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anneleen

  Mooi om te lezen en wat een leuke foto! Ik ben deze zomer naar Praag geweest en toen we met onze koffers op de trein zaten en toen we op de luchthaven rondliepen, had ik al een heel groot vakantiegevoel! Met mijn vriend genieten van het zonnetje (zonder daarbij te denken aan examens, taken, lessen, werk, …) is voor mij ook echt vakantie! We vinden het heel leuk om af en toe met de auto een stukje weg te rijden en zien waar we allemaal uitkomen, zalig!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heerlijk inderdaad! Dan voelt het ook al een beetje als vakantie!

   Reageer...
 • Bente

  Die foto is inderdaad heel erg leuk geworden!

  Klinkt als een heerlijk ontspannen vakantie, heerlijk! Voor mij is het meteen vakantie zodra ik niet meer hoef te werken, koffers pakken, naar Schiphol of in de auto uren rijden.. het hoort er allebei en ik vind het heerlijk (vooral dat niet-werken gedeelte ;))

  Reageer...
 • Laura

  Leuke foto!

  Voor mij is vakantie 100% ontspannen, niets moeten, opstaan wanneer we willen (vaak wel bijtijds, omdat we de omgeving willen zien), rustig en heel veel lekker eten, kunnen fotograferen.

  Reageer...
 • Manon

  Vind het een hele leuke foto geworden, juist omdat hij heel spontaan is en het geeft zeker het zomergevoel weer!

  Reageer...
 • Claudia

  Wat een lekkere, spontane foto is het geworden! :) Straalt veel uit!

  Voor mij is het ultieme vakantiegevoel een beetje hetzelfde als dat van jou. Op een natuurlijke manier wakker worden, alles op het gemak en lekker ontspannen, loslaten en genieten. Niets moeten, heerlijk! En wat voor mij ook echt vakantie is: telefoons in een kluisje op de kamer en nergens mee naartoe nemen. Dat is stiekem pas écht rust ;)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Mooie foto en zo tof geschreven!

  Reageer...
 • Fleur

  Mooi geschreven! En de foto vind ik ook erg leuk van je! Je straalt en je ziet meteen dat je intens geniet van het moment!

  Reageer...
 • saskia

  Wat een leuke spontane foto! Voor mij geld ook, mijn ultieme vakantiegevoel is het moment dat ik alles wat mij stress oplevert los kan laten en het besef dat ik alleen maar bezig ben met het nu en waar en met wie ik op dat moment ben.

  Reageer...
 • Op vakantie naar Kusadasi; Deel 1/2! - Wish Flower

  […] waaronder de langste van de wereld. De foto die ik jullie liet zien in het artikel over het ultieme vakantiegevoel is ook gemaakt in […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?