Tweede maasvlakte; Het onontdekte strand

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn vriend naar de prachtige Tweede Maasvlakte geweest! Officieel heet het eigenlijk Maasvlakte 2. In 2008 zijn ze begonnen met de aanleg en vier jaar later hebben ze de eerste fase afgerond. Het is een enorm groot gebied geworden waardoor de Rotterdamse haven weer een stukje groter is geworden. Maar ook hebben we er nu een mooi stuk onontdekt strand bij. Mijn vriend en ik wilde iets leuks gaan doen dit weekend en mijn moeder kwam met het idee om een bezoek te brengen aan de Tweede Maasvlakte, dat was een geweldig idee!

De Tweede Maasvlakte

Wij wonen in het centrum van Rotterdam en moesten drie kwartier rijden naar de Tweede Maasvlakte. Na drie kwartier rijden waren we dus nog steeds in Rotterdam! Het was super rustig, niks vergeleken met een Hoek van Holland of Scheveningen. Heerlijk! Hoewel het natuurlijk allemaal kunstmatig is, is de natuur prachtig! Zo puur en ongerept. We besloten een stukje te wandelen en wat gelijk opviel was de grote hoeveelheid kwallen, niet normaal veel! Aangezien ik met mijn blote voetjes in het zand liep moest ik goed uitkijken. Ben heel erg benieuwd hoeveel kwallen er in de zomer zijn! Als je dan lekker in de zee wilt zwemmen wordt je met deze hoeveelheid niet gelukkig denk ik.

Het strand is op dit moment niks vergeleken met Scheveningen. Heel erg fijn, want dat is zo mega massaal en druk! Op dit strand is nog helemaal niks, geen restaurantje of wc te bekennen, het schijnt ook zo te zijn dat deze faciliteiten er nooit gaan komen. De Tweede Maasvlakte ligt natuurlijk praktisch middenin het havengebied en mocht er een calamiteit zijn is het een moeilijk gebied om te evacueren. Na een wandeling besloten we nog wat rond te rijden op de Tweede Maasvlakte en kwamen we toch nog (in de buurt van de industrie) een schattig huisje tegen mét wat drinken en patatjes, lekker! (Balkon van Europa, Maasvlakteweg haven 9900)

Mocht je eens een heerlijk dagje willen wandelen op een rustig strand, is het onontdekte strand van de Tweede Maasvlakte echt een aanrader! Bij deze nog wat foto’s om jullie te overtuigen! ;) De foto’s zijn trouwens gemaakt met een iPhone en ik ben echt verbaasd over de geweldige kwaliteit! Ik had mijn Canon 60D meegenomen omdat ik graag wat mooie foto’s wilde maken maar zo vergeetachtig als ik de laatste tijd ben was ik mijn accu vergeten.. Niet handig. Toch ben ik erg blij met het resultaat!

Het strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakteHet strand van de tweede maasvlakte

Zijn jullie wel eens op de Tweede Maasvlakte geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Alles voor je kleinkind (Karin)

  Dat is nog eens een mooi stukje strand! Ik ben het met je eens dat Scheveningen te massaal is, dus dit is een fijn alternatief!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker! Als je echt even lekker tot rust wilt komen is dit dé plek!

   Reageer...
 • Nienke

  Nee! Daar ben ik dus nog nooit geweest en ik moet me schamen. Ik vroeg me al af waar je was toen ik op instagram je foto’s hiervan zag. Dit ga ik zeker weten binnenkort ns bezoeken. Veel praktischer dan Scheveningen of alles wat een eind weg is.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Opzich is dit ook nog wel een stuk rijden hoor! Maar uiteindelijk een stuk beter dan Scheveningen omdat het sowieso uitgestorven is en je hoeft nu nog nergens voor te betalen. Dat zal ongetwijfeld binnenkort wel veranderen, maar voorlopig is het gewoon gratis parkeren en dergelijke! :)

   Reageer...
 • Tessa

  Wauw de foto’s zijn zo mooi! Echt prachtig!

  Reageer...
 • Sara - Window On My Wardrobe

  Wauw wat een prachtige foto’s! Dat ziet er heel mooi uit daar!

  X Sara

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik zag je foto’s op instagram en vond ze prachtig. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik dichterbij zou wonen lijkt het me een ideale plek om uit te waaien of in de zon te zitten. Het lijkt me zo fijn dat het er zo rustig is:)

  Reageer...
 • Judith

  Wauw! Mooi plekje, ben er zelf nog nooit geweest, maar ik heb nu ineens wel ontzettend veel zin om naar het strand te gaan! Haha!

  Reageer...
 • Jorien - JorLife.nl

  Wauw, erg mooi zeg! Ben er nog nooit geweest, maar het is altijd fijn om nieuwe plekjes te ontdekken waar je het gevoel hebt bijna alleen op de wereld te zijn :)

  Reageer...
 • Suzanne

  Wat een fijne foto’s! En wat een mooi plekje, nu wil ik ook naar het strand! Helaas is het vandaag niet zulk lekker weer hier.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk uitje voor in het weekend misschien? Dan is het vast weer mooier weer! Of een dag in de zomer!

   Reageer...
 • Kim

  Mooie foto’s! En dat met een iPhone, ideaal zeg als je dat hebt!
  Klinkt als een fijn dagje uit. Ik zou willen dat ik dichterbij een strand woonde..

  Reageer...
 • Benthe

  We gingen ooit als schoolreisje naar de Rotterdamse haven en maakten hier een pitstop! We konden toen alleen niet op het strand, omdat ze nog bezig met het aanleggen waren (het is denk ik ook al een jaar of 3/4 geleden). Lekker rustig :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Heb je gewoon gezien hoe ze dit mooie stukje wereld hebben gemaakt!

   Reageer...
 • Cindy

  Wat een prachtig strand zeg! En gek dat je nog 45 minuten moet rijden en dan de stad nog niet uit bent. Ik wist niet dat Rotterdam zoiets moois had.

  Reageer...
 • Mara

  Wat gek, toen ik je artikel las, realiseerde ik mij opeens dat ik nog nooit een ander strand heb gezien dan waar ik zelf woon: ik woon in een klein toeristisch kustdorpje helemaal in het puntje van Noord-Holland. Ons huis staat gelijk achter het duin dus met drie minuten lopen sta je met je voeten in het zand! Maar dit op je foto’s ziet er ook erg fijn uit! Rustgevend :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat lijkt me heerlijk! Een strand in je eigen achtertuin, wat fijn!

   Reageer...
 • Silvy

  Wauw – wat een mooi strand! En mooie foto’s ook. Ik ben er nog nooit geweest (:

  Reageer...
 • Marielle

  Ik ben echt dol op het strand, het ziet er echt ontzettend mooi uit daar! Ik ga er zeker een keer een bezoekje brengen.

  Liefs!

  Reageer...
 • Manon

  Wat een super mooie strand en je hebt prachtige foto’s gemaakt

  Reageer...
 • Anna

  Wauw wat een mooie foto’s!
  xxxx

  Reageer...
 • blauwesokken

  wow is dit in Nederland? Zo mooi! Prachtige foto’s!
  Ik ben niet zo’n fan van Scheveningen maar dit ziet er heel fijn en rustig uit.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja, bizar he! Ben zelf ook geen fan van Scheveningen, maar op plekken zoals de Tweede Maasvlakte waar het super rustig is wil ik elke dag wel zijn!

   Reageer...
 • Suzan

  Voor zover ik weet blijft het gratis parkeren, komen er geen faciliteiten als horeca, e.d. Het Havenbedrijf wil er geen grote aantallen recreanten i.v.m. een eventuele calamiteit. Want hoe krijg je al die mensen dan op tijd weg met maar één weg? En vanwege de rust en de ruimte die er nu is, misschien maar beter ook.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeeh, dat vind ik wel fijn! Heb niet zo’n behoefte aan een tweede Scheveningen :) Maar 1 a 2 restaurantjes zou wel leuk zijn..

   Reageer...
 • sharon

  wauw! wat een mooie foto’s en wat een mooi gebied, ik ben daar nog nooit geweest!

  Reageer...
 • Rianne

  Wauw mooi!! Ik had er nog nooit van gehoord!

  Reageer...
 • Ines

  Wat een mooie foto’s!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?