Het nieuwe tv kijken; Kijken wanneer jij dat wilt

Tv kijken zoals vroeger zie je tegenwoordig steeds minder. Zeker bij mensen van mijn eigen generatie (Y) en de generatie daarna (Z) zie je dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van streamingdiensten met gemist en on demand mogelijkheden. Waarom zou je ’s avonds op de bank wachten totdat je televisieprogramma begint terwijl je ook zelf kan bepalen waar en wanneer je het kijkt? Het tv kijken van vroeger past steeds minder in het drukke leven van nu, iets wat ik bij mijzelf ook heel erg terugzie.

Hoe wij thuis tv kijken

Toen ik op mijn twintigste uit huis ging verhuisde ik naar een klein en gezellig zolderkamertje in het centrum van Rotterdam. Ruimte voor een televisie had ik niet en op dat moment had ik daar ook eigenlijk geen behoefte aan. Als ik een film, serie of televisieprogramma wilde kijken, dan deed ik dat wel via mijn laptop. Niet veel later gingen mijn vriend en ik samenwonen en hadden we ook daar geen televisie. Op ons kleine salontafeltje stond een monitor en als we iets wilden kijken sloten we daar onze laptop op aan zodat we iets groter beeld hadden. Ongeveer een half jaar later hebben we toch een televisie gekocht. Niet omdat we behoefte hadden aan de ‘ouderwetse’ manier van tv kijken, maar meer omdat we een groter scherm wilden.

het nieuwe tv kijken kijken wanneer jij dat wiltInmiddels zijn we een paar jaar verder en zetten we de televisie alleen aan als we een film, serie of specifiek programma willen zien. Zo kijken we de Formule 1 wedstrijden, maar ook programma’s zoals de keuringsdienst van waarde, hollands next top model en de slechtste chauffeur van nederland. Maar zodra het programma afgelopen is gaat de televisie weer uit en als we toevallig even iets anders aan het doen zijn is dat niet erg, want dan kijken we het programma later gewoon terug via gemist.

het nieuwe tv kijken kijken wanneer jij dat wilt

Play. Kijk overal wat je écht wilt zien.

Met Play van KPN kijk je tv, films en series wanneer het jou uitkomt. Zo kijk je niet alleen thuis op de bank naar de tv, maar ook als je onderweg bent of bij de tandarts in de wachtkamer zit te wachten. Naast live tv heb je met KPN Play toegang tot gemist en on demand content van kanalen zoals HBO, Comedy Central, MTV, Discovery ID, TLC, Nickelodeon en Xite. Dit alles doe je met één app waardoor je kan kijken op je telefoon, tablet of tv. Qua content bepaal je natuurlijk zelf wat je wilt kijken, maar probeert de app met je mee te denken door suggesties aan te dragen om zo je persoonlijke tv beleving nog beter te maken! Het tijdperk van het nieuwe tv kijken is aangebroken!

Op welke manier kijken jullie tv?Disclaimer