Hét nieuwe Ikea kastje voor in de hal

Hoewel ons oude kastje in de hal er leuk uitzag vond ik hem alles behalve praktisch. Over het algemeen is het handig als een kastje veel lades heeft, maar als een kastje héél erg veel lades heeft maakt dat het behoorlijk lastig om nog iets terug te vinden. Tijd voor een nieuw kastje dus! We hebben een tijdje terug het SPRUTT kastje van Ikea gekocht en sindsdien weet ik precies het juiste laatje te vinden en ben ik nooit meer iets kwijt!

Hét nieuwe Ikea kastje voor in de hal

Je moet er wat voor over hebben

Begin dit jaar kwam ik op een interieur blog foto’s van de nieuwe Ikea collectie tegen, met onder andere een mooi wit kastje voor in de hal. Als je zo’n kastje op een foto ziet kan je hem mooi vinden, maar zegt een foto nog niet zoveel over het materiaal en de kwaliteit. Het kastje is onderdeel van de SPRUTT collectie, welke vanaf begin februari te koop zou zijn bij alle Ikea vestigingen. Gelijk groot in mijn agenda gezet natuurlijk!

Helaas waren er productieproblemen en was de levering vertraagd. Uiteindelijk kwam er in juni een beperkte voorraad beschikbaar en hebben we stad en land afgereden om het kastje in het echt te kunnen zien. De variant die ik wilde hebben stond in geen enkele showroom maar gelukkig vonden we een andere variant en konden we zo het materiaal en de kwaliteit beoordelen. Toch fijn om een meubel eerst in het echt te zien voordat je hem koopt en een paar uur bezig bent om hem in elkaar te zetten! ;)

Hét nieuwe Ikea kastje voor in de hal

We noemen hem het label kastje

Het allerleukste aan het kastje vind ik dat je de mogelijkheid hebt om de lades op een makkelijke manier te labelen! In het pakket zitten gele en roze labels, waar je zelf bijvoorbeeld op kan schrijven wat er in de lade zit, maar het leek mij leuker om dit met iconen weer te geven. Gelukkig zijn er online genoeg websites waar je mooie iconen kan vinden voor eigen gebruik en heb ik zo het kastje helemaal gepersonaliseerd.

Ik heb de lades nu ingericht voor scheermesjes en toebehoren, diabetes spulletjes, brillen, batterijen, telefoons, sleutels en kaarten. In eerste instantie had ik nog twee lades zonder inhoud, maar inmiddels heb ik zoveel diabetes toebehoren dat de laatste twee laatjes nu ook in gebruik zijn! Gelukkig zijn de lades van dit kastje lekker groot en passen alle spulletjes er makkelijk in. Misschien dat ik straks de lades weer een beetje reorganiseer zodat we ook een lade hebben voor wintermutsen en handschoenen! :)

Hét nieuwe Ikea kastje voor in de hal

Hebben jullie ook een handig kastje in de hal?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tiffany

  Ik vind dit echt een ontzettend leuk kastje! Heel leuk voor in de gang, erg praktisch.

  Reageer...
 • Britt • Annebrittures

  Dat is wel erg leuk met die labeltjes! Zelf ben ik ook een beetje een controle freak, eerst iets goed bekijken en keuren, want stel dat je een kat in een zak koopt. Ziet er super mooi uit! En handig die site voor de labeltjes!

  Reageer...
 • Stella

  Oelala! Mooi kastje! Ik vind die stijl echt zo leuk, dat industriële-achtige-dinges. Very nice! Liefs!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Wij gebruiken onze hal niet, is ook niet zo groot en er staat de kattenbak :) Maar ik vind het wel echt super leuk!!!

  Reageer...
 • Livia

  Leuk idee van die iconen. En hij is veel leuke dan het oude kastje!

  Reageer...
 • Dina

  Wat leuk bedacht, met die icoontjes! Wij hebben in de hal geen kast, omdat er geen plek voor is. Soms mis ik dat wel.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat een leuk kastje, het past er echt mooi!

  Reageer...
 • Mylou

  Wat een leuk kastje! Erg schattig zo met die labels :).

  Reageer...
 • ines

  Oh supermooi kastje met die labels, ik ben fan!

  Reageer...
 • Merel

  Dat is echt een heel leuk kastje! Ook leuk georganiseerd.

  Reageer...
 • Paul

  Dat is een verdomd handig kastje. Als ik geen huis met allerlei inbouwkasten had, dan had ik deze absoluut willen hebben. Mooie kaartjes ook, die je voor de lades hebt gemaakt.

  Reageer...
 • Anouck Plume

  Zo handig met al die laatjes! En ook nog heul leuk ;)

  Reageer...
 • Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters - Wish Flower

  […] in de woonkamer hebben we voor nu tijdelijk een hoekje gecreëerd met het industriële kastje dat voorheen in de hal stond. Daar hebben we gekozen voor een zwart/wit poster met daarop een patent tekening van een toy robot […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?