Het grote dilemma op dinsdag boek

Normaal gesproken word ik niet erg gelukkig van dilemma’s. Tenzij het een dilemma is uit het grote dilemma op dinsdag boek, want dankzij de dilemma’s die daar instaan begin je gelijk te lachen. Het boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen ik de review van Dina zag wist ik het zeker, dit boek moet ik hebben! Met kerst kreeg ik dit boek van mijn ouders en sindsdien sta ik regelmatig voor moeilijke dilemma’s! ;)

Het grote dilemma op dinsdag boekJe hebt veertig bladzijdes aan de bovenkant en veertig bladzijdes aan de onderkant, waardoor er een flink aantal variaties kunnen ontstaan. De dilemma’s worden ondersteund met leuke en vrolijke illustraties waardoor nog beter duidelijk wordt hoe onmogelijk sommige situaties zijn. De dilemma’s zijn moeilijk, eigenlijk best wel onmogelijk, maar dat maakt het juist zo hilarisch!

Een aantal voorbeelden:

Je kunt jezelf nooit meer zien in de spiegel, op foto’s etc.
OF
Al je kasten zijn diepvriezers.

Je moet je tas altijd op je hoofd dragen.
OF
Je praat tegen iedereen zoals je tegen baby’s praat.

Je moet iedere dag twee uur in bad, warm water bijvullen mag niet.
OF
Er loopt altijd een dwerg naast je die zegt dat je liegt.

Het grote dilemma op dinsdag boekHet grote dilemma op dinsdag boekOnmogelijke keuzes toch? Ik vind het zelf leuk om er soms even doorheen te bladeren omdat ik direct een lach op mijn gezicht krijg. Het boek is ook een handig hulpmiddel voor het starten van goede gesprekken op bijvoorbeeld een familieverjaardag of een avondje met vrienden. Door de dilemma’s te bespreken kom je vanzelf op interessante gespreksonderwerpen uit. Hoe leuk het boek ook is, het heeft één nadeel. Je moet een keuze maken en dat is vaak lastiger dan je denkt!

Een dilemma uit het grote dillema op dinsdag boek, wat zouden jullie kiezen?

Elke keer als iemand over het weer begint, spuug je diegene in zijn gezicht.
OF
Je tong hangt altijd uit je mond.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Doe mij maar de optie dat mijn tong altijd uit mijn mond hangt. Volgens M. komt het puntje van mijn tong altijd uit mijn mond als ik geconcentreerd bezig ben, dus waarschijnlijk is het niet heel vreemd als mijn tong altijd uit mijn mond hangt. :’)
  Leuk dat je het boek ook hebt, het is inderdaad zo’n leuk boek om doorheen te bladeren!

  Reageer...
 • Marion

  Hahahahaha, die dwerg naast je. Oh mijn god, het zal je gebeuren. Wat een leuk boek! Iemand in z’n gezicht spugen vind ik echt geen optie. De tong dus.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha alleen als ik al aan die dwerg denk moet ik lachen! :’)

   Reageer...
 • Andrea

  Hahahahah wat een dilemma’s super grappig. Ik zou voor de tong gaan. Heel oncharmant, maar iemand spugen in zijn gezicht. No way!

  Reageer...
 • Miranda

  Ik zou gaan voor: ‘Elke keer als iemand over het weer begint, spuug je diegene in zijn gezicht’ na een aantal keer weet iedereen dit gewoon en dan praat niemand meer over het weer tegen je. Het lijkt me niet fijn als je tong uit je mond hangt want dan word die zo droog en dan dan kan je niks meer proeven… Plus eten word ook wel erg lastig ;-)

  Reageer...
 • Anne

  Haha ja, dit boek lijkt me zo grappig! Ook een goed cadeautje denk ik :)

  Reageer...
 • Silvana

  Ik volg Dilemma op Dinsdag al een tijdje via Facebook en mijn hele klas is altijd weer enthousiast als het dinsdag is. :’) Het is hét gesprek van de dag haha, zo leuk!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is leuk! Ik heb zelf geen Facebook en wist dus ook niet dat er zo’n pagina voor was. Leuk dat het dan echt zo’n onderwerp is waar de hele dag over gesproken wordt :D

   Reageer...
 • Karlijn

  Zo ontzettend grappig! Op school lezen wij ze altijd (elke dinsdag) aan elkaar voor. Echt geniaal. Hele discussies ontstaan er dan. X

  Reageer...
 • Anneleen

  Haha lijkt me echt een grappig boek! Ik zou niet zo goed kunnen kiezen tussen die dilemma’s. Iemand in zijn of haar gezicht spugen vind ik gewoon vies maar ik zou niet graag met mijn tong heel de tijd uit mijn mond lopen want dat doet me een beetje denken aan een hond…

  Reageer...
 • Liliane

  Haha ojaaaa, je kan altijd zo ver gaan nadenken om de goede keus proberen te maken. Er blijven ‘maren’ volgen ;)
  Gelukkig begint er nooit iemand over het weer tegen me, dus doe die dan maar :P

  Reageer...
 • Kim

  Lijkt me echt een grappig boek!

  Reageer...
 • tineke

  Wat een tof boek zeg! Een heel leuk concept ook.. Ik ga ook voor die tong! ;)

  Reageer...
 • Cindy

  Haha wat een geniaal boek. Ik zou toch kiezen voor het weer.. Want het is niet zo charmant als je tong de hele tijd buiten je mond hangt. Alhoewel, spugen is ook niet charmant.

  Reageer...
 • Amanda

  Haha dat boek is zo leuk! Ik heb hem laatst eens doorgebladerd en ik kijk ook regelmatig op de website.

  Reageer...
 • Britt -Radianto-

  HAHA, geweldig boekje! Ik zie het voor het eerst nu, en ik krijg meteen de kriebels om het zelf ook te kopen. En inderdaad, er zitten echt onmogelijke dingen tussen om uit te kiezen!

  Reageer...
 • Alyssa

  Hahaha, dit lijkt me echt mega-grappig! :-D

  Reageer...
 • Elisa

  hihi, het lijkt me wel erg grappig :)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Hahaha, supercool, dit is écht iets voor mij!

  Reageer...
 • Laura

  Ik wil dat boek niet. Ik wil die dwerg!

  Reageer...
 • Northflix

  Ik wil dat boek! Haha.
  Lastige keuze… Ik houd er niet van als mensen over het weer zeuren (al baal ik zelf nu ook van al die regen), maar om er als een hond bij te lopen met je tong uit je mond…

  Reageer...
 • Jennie from the Blog

  Hee Lauriëtte! Wat leuk om je blog te lezen! Ik ga hem in mijn vaste lijstje zetten :) Wij kijken bij ons op kantoor altijd uit naar de Dilemma op Dinsdag. Soms zitten er dingen bij waar je echt niet uit kan kiezen. Leuk om je binnenkort eens te ontmoeten!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?