Het Albert Heijn paprika dilemma

Onze boodschappen halen we elke week op zaterdag bij de Albert Heijn en hoewel het al vaker is opgevallen dat de prijzen van de Albert Heijn paprika’s een beetje vreemd zijn, begint het nu zelfs een beetje te irriteren. Ik begrijp het namelijk niet en hoop daarom dat Albert Heijn mij uitleg kan geven over het paprika dilemma.

Doordeweeks eten we regelmatig gerechten met paprika. Een aantal voorbeelden hiervan; Paprikasoep, eigenlijk maak ik dit met twee rode paprika’s, maar omdat de paprika-mix goedkoper is, maak ik het tegenwoordig met een rode en gele paprika. Burrito’s, daarvoor gebruiken we een rode en een gele paprika.

Het Albert Heijn Paprika dilemmaPrijsoverzicht Albert Heijn paprika’s:
€0.69 – Rode paprika
€0.99 – Gele paprika
€0.99 – Groene paprika
€1.19 – Paprika-mix bestaande uit een rode, gele en groene paprika

Wij kopen eigenlijk altijd de paprikamix en betalen vervolgens €1.19. De groene paprika gooien we vervolgens weg omdat we niet zo van groene paprika houden en omdat we hem eigenlijk niet nodig hebben. Waarom koop je hem dan? Nou, dat is een goede vraag. Als je een rode en een gele paprika wilt kopen bij de Albert Heijn kost je dat €1.68. Als je de paprika-mix koopt, kost het je €1.19. Een keus die snel gemaak is. Nadeel is wel dat je een extra paprika (de groene) hebt, waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Beste Albert Heijn, ik vind het frustrerend. We proberen allemaal op onze centjes te letten en vervolgens creëren jullie een paprika dilemma. Iets meer geld uitgeven en bewust met eten omgaan en niet bijdragen aan de voedselverspilling, of minder geld uitgeven en wel bijdragen aan de voedselverspilling. Als het mogelijk is om drie paprika’s te verkopen voor €1.19, verkoop dan de paprika’s los gewoon voor €0,40. Afgelopen week wat het helemaal treurig, toen was de paprika-mix zelfs in de bonus voor €0.89! Iedereen die slechts één paprika nodig heeft, afgezien van de rode paprika, koop dan vervolgens de paprika-mix. Dat is toch zonde? Wat is jullie idee hierachter?

Wat zouden jullie doen, losse paprika’s blijven kopen of ook voor de paprika-mix kiezen?