Haal de herfst in huis met een herfstboeket

De blaadjes vallen in rap tempo van de prachtig gekleurde bomen, de wind wordt iedere dag iets kouder en de zon zien we steeds minder en minder.. Met de herfst in volle gang worden er weer waxinelichtjes gekocht en doen we ons uiterste best om het in huis weer iets knusser te maken. De herfst is dan misschien een iets somberder seizoen; maar tegelijkertijd zorgt de herfst ook voor een gevoel van warmte en geborgenheid. Om ons huis alvast iets gezelliger te maken voor de koudere dagen, haalden we de herfst in huis met een mooi herfstboeket!

Haal de herfst in huis met een herfstboeket

Grote glazen vaas van House Doctor

Je ziet ze tegenwoordig overal: grote glazen vazen. Je kunt ze niet alleen gebruiken om een mooi bos bloemen in te zetten, maar je kunt ze ook gebruiken als voorraadpot. Als je graag een groot boeket wilt waarbij er een aantal takken speels uitsteken, is het handig om een hoge vaas te kopen. Zo zorg je ervoor dat de bloemen recht omhoog blijven staan en niet naar de zijkant gaan hangen. In mijn zoektocht naar dé perfecte vaas kwam ik terecht bij een grote glazen vaas van het Scandinavische designmerk House Doctor. De vaas is dertig centimeter hoog en heeft een doorsnede van twintig centimeter. Toen de vaas bezorgd werd schrok ik in eerste instantie erg van het formaat. Zonder bloemen is de vaas namelijk érg groot. Gelukkig valt het met een bos bloemen hartstikke mee en heeft de vaas de ideale afmetingen!

Bij een groot boeket vind ik het belangrijk dat de focus naar de bloemen gaat en niet alleen naar de vaas. Dat is ook precies de reden dat mijn keuze is gevallen op een vaas van glas. De vaas van House Doctor is mooi en aanwezig, maar het is geen aandachtstrekker!

Haal de herfst in huis met een herfstboeket

Een mooi herfstboeket

Hoewel ik bloemen in huis prachtig vind, heb ik het geld er niet voor over om elke week een nieuw bos bloemen te kopen. Daarom hebben mijn vriend en ik zo’n vier jaar geleden een boeket samen laten stellen met kunstbloemen. Als je naar een goed tuincentrum gaat, hebben ze daar prachtige kunstbloemen waarvan je tegenwoordig het verschil met echte bloemen niet eens meer kunt zien. Dat je in een glazen vaas kunt zien dat er geen water in zit, vind ik persoonlijk wel een dingetje.. Maar dan had ik maar niet voor kunstbloemen moeten gaan! ;)

Na vier jaar hetzelfde bos bloemen in de woonkamer wilde ik wel weer eens iets nieuws. Iets volwassener, iets neutraler en natuurlijk iets wat mooi bij de herfst past. Daarom hebben we een nieuw boeket samen laten stellen! Met pioenrozen, dille, lotusbladeren, magnolia’s, eucalyptus en mijn nieuwe favoriete bloem: dahlia’s! Het hele bloemschikken was nog een hele uitdaging, maar uiteindelijk ben ik erg tevreden met het resultaat! Het herfstboeket bevat warme kleuren maar is tegelijkertijd ook nog neutraal; erg geschikt voor de herfstperiode!

Haal de herfst in huis met een herfstboeket

Heb jij de herfst al in huis gehaald?Disclaimer