Hartslagmeter; Helaas toch niet zo’n succes

Ja, dat was niet zo’n succes. Tenminste, degene die ik had gekocht. Even een korte recap. Ik wilde graag een hartslagmeter, maar vond het verstandiger om te wachten op de iWatch van Apple die binnenkort gereleased wordt (als het goed is). Vervolgens overwon mijn behoefte voor een hartslagmeter en kocht ik er alsnog een. Wel de goedkoopste uiteraard. Ik bestelde een Sigma hartslagmeter bij Coolblue. Het enige wat ik wil weten is mijn hartslag, dat hoeft dus geen 250 euro te kosten, 30 euro is ook prima.

Vorige week had ik weer een sessie running therapie waar ze toevallig ook een hartslagmeter hebben liggen, een peperdure Polar die tot nu toe netjes elke keer mijn hartslag heeft gemeten. Het viel me op dat mijn hartslag met mijn Sigma hartslagmeter een stuk hoger was dan voorheen, met de polar hartslagmeter. Wat doe je dan? Dan ga je vergelijken door ze allebei om te doen!

Mijn hartslagmeter is niet nauwkeurig

Zo gezegd zo gedaan. Voor het gemak beschrijf ik het maar even als mijn Sigma hartslag en Polar hartslag. Afijn. Toen ik ze hartslagmeter om deed was mijn Sigma hartslag al 30 slagen hoger dan mijn Polar hartslag. Dat kan niet goed zijn. Vervolgens ging ik hardlopen en werd al snel duidelijk dat de Sigma hartslagmeter wat issues had. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze getallen nog niet eerder had gezien, maar met een hartslag van 240 is het toch wel raadzaam om even een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis..

In mijn eerdere artikel schreef ik dat ik erg tevreden was over de hartslagmeter van Sigma. Dat is inmiddels wel anders.. Aan een hartslagmeter die je hartslag niet goed weergeeft heb je natuurlijk niet zoveel dus heb ik mijn centjes terug gekregen van Coolblue. Heel erg netjes! Toch nog maar even wachten op de iWatch! ;)

Hebben jullie ook wel eens een onnauwkeurige hartslagmeter gehad?