Voor mijn gevoel weer terug bij af

Het zit allemaal even niet mee wat betreft mijn hardloopprestaties. Wat ik precies verkeerd doe weet ik niet, maar er gaat iets niet goed. Eind augustus rende ik mijn snelste vijf kilometer, bijna onder de dertig minuten. Twee dagen later deed ik mee aan een training met de Run & Juice Club en voelde ik me lichamelijk niet fit waardoor ik halverwege de training ben afgehaakt. Ik had steken in mijn buik en het voelde gewoon niet goed. Waarschijnlijk was dat het moment dat mijn lichaam een seintje gaf, dat het misschien niet zo’n succes was om 4 keer per week te hardlopen, gecombineerd met 2 keer per week krachttraining. Het werd een beetje teveel.

Het was tijd om even een pauze te nemen en mijn lichaam wat rust te geven. De twee a drie weken die volgde heb ik niks gedaan qua lichamelijke inspanning. Behalve zwemmen in mooie zee van Kusadasi en quad rijden, maar mijn hardloopkleding had ik in Nederland gelaten. Dat voelde goed! Ik had verwacht dat ik enorm zou verlangen naar het hardlopen, maar dat viel hartstikke mee.

Afgelopen maandag besloot ik het hardlopen weer op te pakken en wilde ik voor een klein rondje gaan van 2.5 kilometer, gewoon om rustig op te bouwen. Na een halve kilometer was ik buiten adem en voelde het alsof ik voor het eerst in mijn leven was gaan hardlopen. Ik wist dat je conditie snel achteruit gaat als je even een pauze neemt, maar zo erg? Dat had ik niet verwacht. Afgelopen woensdag deed ik mijn tweede poging, deze keer wilde ik vijf kilometer proberen en deze keer zou het vast beter gaan.

Hardlopen: Voor mijn gevoel terug bij afDus niet. Toen ik begon voelde ik gelijk al een enorme steek in mijn zij. Daar heb ik vaker last van en daar is op het moment zelf niet zoveel aan te doen. Ik kan er niet doorheen rennen en het gaat ook niet weg als ik ga wandelen, behoorlijk vervelend. Na anderhalve kilometer begon het zo’n pijn te doen dat ik moest gaan wandelen. Na een tijdje als de pijn iets minder werd probeerde ik weer een stukje te rennen, maar tevergeefs. Wat doe ik verkeerd? Wat zie ik over het hoofd? Waarom heb ik die irritante rotsteken in mijn zij, hoe komt dat überhaupt? Bwegh, ik hoop zo dat het snel weer beter gaat, want het voelt nu alsof de afgelopen vier maanden voor niks is geweest.

Heb jij ook wel eens het gevoel gehad dat je qua conditie weer helemaal terug bij af was? :(