Hardlopen op de Tweede Maasvlakte

De Tweede Maasvlakte is denk ik mijn favoriete plekje in Nederland geworden. Het is er zo prachtig en uitgestorven, het voelt echt als het laatste stukje van de wereld. Daarom besloot ik om eens een stukje te gaan hardlopen op de Tweede Maasvlakte! Tijdens het vorige bezoek aan de Tweede Maasvlakte was het een stuk mooier weer, deze keer was het qua temperatuur wel fijn maar wat het een beetje aan de bewolkte kant. Wel leuk om het verschil te zien met de vorige keer! De blauwe lucht was deze keer nergens te bekennen.

Hardlopen op de Tweede MaasvlakteHardlopen op de Tweede MaasvlakteHardlopen op de Tweede Maasvlakte

Hardlopen op de tweede maasvlakte

Op de heenweg reed ik er lekker snel naar toe, het was redelijk rustig op de weg en ik was er in 40 minuten! Toch wel gek hoor om na 40 minuten rijden nog steeds in Rotterdam te zijn. Tijd om te hardlopen op de Tweede Maasvlakte! Hardlopen op het strand was zwaarder dan ik dacht. Langs het water was het prima te doen, daar is het zand redelijk hard, maar het stuk van het strand richting de duinen was geen doen, dat stuk heb ik gewoon gewandeld. Inmiddels lukt het me om zo’n 5 minuten achter elkaar te hardlopen met 1 minuut rust er tussen en dat kan ik dan vervolgens een hele tijd volhouden, jay! Nog een paar weekjes en dan lukt het me vast om 5 kilometer aaneensluitend te lopen!

Hardlopen op de Tweede MaasvlakteHardlopen op de Tweede MaasvlakteHardlopen op de Tweede Maasvlakte Ik begon met een stuk op het strand. Het leek me verstandiger om met het zwaarste te beginnen en om dan vervolgens via de ‘boulevard’ terug te gaan. Dat was nog knap lastig want als je langs het water blijft lopen, heb het risico dat je jezelf vastloopt, dat gebeurde ook inderdaad en toen had ik aan bijna alle kanten water en kon ik weer een heel stuk terug. Op een gegeven moment werden mijn schoenen ook nat door de zee en dan merk je toch ook wel dat rennen met zwaardere schoenen geen succes is. Eenmaal 2,5 kilometer gelopen te hebben besloot ik om richting de duinen en het asfalt te gaan. Na de grote klim was ik boven en rende ik terug naar mijn auto.

Hardlopen op de Tweede MaasvlakteEenmaal bij de auto pakte ik mijn drinken en heb ik nog even in de duinen genoten van het prachtige uitzicht. Het gevoel wat ik heb op de Tweede Maasvlakte is moeilijk te beschrijven. Het is echt het einde van de wereld, voor je gevoel. Heel erg rustgevend. Hoewel het voor een eerste keer op het strand hardlopen vrij pittig was, is het zeker voor herhaling vatbaar!

Gaan jullie ook wel eens naar het strand om te hardlopen?
Zouden jullie willen hardlopen op de Tweede Maasvlakte?