Hardlopen met een rugzak; Mijn ervaring

Twee keer per week ga ik hardlopend vanuit werk naar huis. De afstand is ongeveer 6.5 kilometer, een ideale afstand om een stukje te hardlopen. Maar dat ‘even’ van werk naar huis hardlopen heeft wel wat voorbereiding nodig, want wat doe je met de spulletjes die je altijd bij je hebt, waar laat je je kleding en hoe neem je je hardloopkleding mee naar werk? Om het allemaal iets makkelijker te maken ga ik tegenwoordig hardlopen met een rugzak!

Er zijn een aantal spullen die ik elke dag bij me heb zoals mijn agenda, telefoon, sieraden en bril. In het begin liet ik deze spullen op werk, afgezien van mijn telefoon, maar kreeg ik daar na verloop van tijd een vervelend gevoel bij. Ten eerste zat ik dan een avond zonder bril, was het niet mogelijk om even in mijn agenda te kijken en lag er toch een aardig bedrag aan sieraden in mijn kastje op werk. Niet zo prettig. Die spulletjes moesten dus mee naar huis en de enige manier waarop dat mogelijk zou zijn, was met een rugzak.

Hardlopen met een rugzakHardlopen met een rugzakMaandag ga ik met mijn hardlooprugzak en sporttas naar werk en doe ik mijn hardloopjack die dag aan als jas. Als het tijd is om naar huis te gaan kleed ik me om met de hardloopspullen in mijn sporttas en doe ik alle benodigde spullen in mijn hardlooprugzak. Mijn kleding van die dag + schoenen doe ik vervolgens in mijn sporttas, die een nachtje op kantoor blijft en ik de volgende dag weer mee naar huis neem.

Tijdens mijn zoektocht naar een goede rugzak om mee te hardlopen heb ik op een aantal dingen gelet. Hij moest klein zijn, maar niet te klein (zoals een buideltasje), hij moest licht qua gewicht zijn en goed aansluiten, zodat de rugzak niet teveel beweegt tijdens het hardlopen. Na wat speurwerk online kwam ik de Gregory Miwok 6 tegen in de webshop van Coolblue. Een kleine rugzak van 0.4 kilo in een mooie oranje rode kleur! Inmiddels heb ik 4 a 5 keer hardgelopen met deze rugzak en het bevalt erg goed! Zolang je geen laptops of andere zware spullen meeneemt is hardlopen met een rugzak heel erg prettig!

Hardlopen met een rugzakHardlopen met een rugzakDe rugzak heeft allemaal handige features, waar ik eigenlijk geen gebruik van maak. Mocht ik ooit besluiten om een marathon te gaan lopen (never gonna happen), kan je een drinksysteem kopen en deze in de rugzak plaatsen zodat je goed gehydrateerd blijft. Het belangrijkste van een hardlooprugzak vind ik dat hij goed strak om je lichaam zit en niet wiebelt tijdens het hardlopen en daar is deze rugzak goed in geslaagd! :)

Gaan jullie wel eens hardlopen met een rugzak?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Wat heerlijk zeg, hardlopend naar huis vanuit werk. Dan ben je daarna weer helemaal ‘fris’ (waarschijnlijk na het douchen) en heb je weer een leeg hoofd. Goed idee om met een rugzak te gaan hardlopen en wat fijn dat je tevreden bent met deze rugzak!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja wel na het douchen! ;) Het is wel een fijne overgang, eerst werk, hardlopen en daarna lekker in pyjama op de bank! :)

   Reageer...
 • Bente

  Fijn dat ie zo goed bevalt! Ik zelf heb nog nooit met rugzak hardgelopen. Toen ik aan het trainen was voor de DtD loop ben ik ook een aantal keer van werk naar huis gerend (zo’n 12 km), maar ik propte mijn sleutels, portemonnee en telefoon gewoon in een SPIbelt :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zit zo’n belt ook lekker strak? Was ook een handige optie geweest als mijn agenda niet zo groot wat geweest haha!

   Reageer...
 • Elisa

  Wat handig, en fijn dat het je zo goed bevalt. :)

  Reageer...
 • Deborah

  Hij ziet er erg hip uit. Mooie kleur ook.
  als ik zou gaan lopen met een rugzak zou het zeker zo een worden. Hij moet niet te veel schuiven en hobbelen op je rug. Dus lekker stevig vast zitten. Deze is op meerdere punten te verstellen zie ik. Ook het drinksysteem is een goede oplossing. Hoeft natuurlijk niet alleen bij het hardlopen. Maar kan ook bij andere sporten, zoals wintersport, wandelen of fietsen. Eigenlijk is het een heel handige rugzak :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja inderdaad! Binnenkort gaan we op wintersport en ik zit er aan te denken om deze dan ook mee te nemen voor tijdens het skiën! :D

   Reageer...
 • Anneleen

  Lijkt me erg handig! Knap van je dat je zo goed aan het hardlopen bent!

  Reageer...
 • Anne

  Hihi, ik vroeg me altijd al wel af hoe je dat nou deed ;) Maar dit is een handige oplossing, ja! Ziet er eigenlijk ook best cool uit..

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat een handig ding!

  Reageer...
 • Miranda

  Ziet er uit als een fijne rugzak.
  Knap dat je zo vaak hardloopt! Vanuit werk naar huis is wel erg handig.
  Heb je trouwens dan een plek om om te kleden op werk?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   De wc hokjes zijn bij ons aardig groot! Daar kleed ik me altijd om! :)

   Reageer...
 • Kimberley

  Wat zit hij goed vast ook, zeg. Lijkt me ideaal!

  Reageer...
 • Marjolein

  Het klinkt super handig, deze rugzak! Ik begrijp wel dat je liever niet zo veel op je werk laat liggen. En een avond zonder bril lijkt me ook niet prettig, haha.

  Reageer...
 • Liliane

  Ik vind het awesome dat je dit doet!
  Wie weet heb ik in de toekomst ooit een baan dicht bij huis, dan ga ik dit ook eens doen :D

  Reageer...
 • Mylene

  Wat een goeie! Ik wil wel graag hardlopen van werk/school naar huis, maar ik heb dus inderdaad altijd dat probleem dat ik geen goede tas heb om mee te rennen. Zó irritant als het alle kanten op wiebelt. Dan ben je eigenlijk alleen maar met je tas bezig in plaats van met het rennen. Misschien ga ik er binnenkort ook eentje aanschaffen. Echt een goede tip dit!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Is echt een aanrader hoor! Ik merk geen verschil tussen zonder rugzak en met rugzak, dus dat is een goed teken! ;)

   Reageer...
 • Marjolein

  Oh wat handig! Wat fijn als je van je werk terug naar huis kunt lopen, lijkt me erg relaxt :) Een tas leek me altijd heel onhandig, maar deze ziet er wel heel stevig uit!

  Reageer...
 • Rianne

  Oh zo handig! En ook handig bedacht om gewoon te hardlopen na het werk.. Scheelt meteen weer tijd.

  Reageer...
 • Ilse

  Gave tas en ook de kleur vooral! Ik loop zelf af en toe met een rugtas. Voornamelijk met adventureraces. Met waterzak erin vind ik nooit zo fijn maar moet dan wel.

  Maar heb je de tas niet te hoog afgesteld? De onderste band is je heupband en moet op je heupbot of net op het bovenste stukje ervan zitten. Die band stel je als eerste af en daarna de schouderbanden. Zo draag je de tas ook meer op je heupen in plaats van je schouders. Dit kan schouderklachten voorkomen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hmm, misschien heb je wel een punt! Eerlijk gezegd draag ik dit soort rugzakken altijd op deze manier! :) Zal er eens naar kijken, hoewel ik niks zwaars in het tasje doe, is het misschien toch beter om hem goed te dragen, thanks :)

   Reageer...
   • Ilse

    Merci! Als je geen klachten hebt, zou ik doen wat jou het beste bevalt en het minst wiebelt. :P Persoonlijk weet ik niet echt hoe het is zonder (veel) gewicht, omdat ik er zelf vaak al 2L water in heb. Wellicht loopt dit ook beter hard :D

    Reageer...
 • Simone

  Goed plan! Alleen vraag ik mij dan wel af wat je doet met je andere vervoersmiddel, of ga je dan met het OV heen?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Simone! Als ik met de fiets of auto ga (komt niet zo vaak voor) laat ik deze gewoon op werk staan, maar meestal ga ik met het OV! :)

   Reageer...
 • Krista

  Op zoek naar die rugzak. Niet meer gevonden op Coolblue.

  K

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Krista, Zie inderdaad dat Coolblue de tas niet meer op voorraad heeft.. :( Heb even rondgekeken en denk dat de Shuttle van Dakine een mooi alternatief is! :)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?