Hardlopen met de Run & Juice Club van Lin

Afgelopen maandag was het alweer de derde keer dat ik meedeed aan een training met de Run & Juice Club! Halverwege de maand juni organiseerde Lin, bekend van haar blog dailylin.nl, de allereerste training in het Kralingse Bos. Omdat ik toen nog maar net begonnen was met hardlopen besloot ik de eerste keer aan me voorbij te laten gaan, maar me zeker aan te melden voor de volgende editie. Op maandag 7 juli deed ik voor het eerst mee en sindsdien ben ik elke keer geweest aangezien het zorgt voor een enorme hardloop motivatie!

Hardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHet fijne aan de Run & Juice Club is dat het niet uit maakt of je een marathonloopster bent of een beginnende hardloopster. De training is zo ingericht dat het voor iedereen die een klein beetje kan hardlopen goed te doen is! De groep bestaat uit ongeveer 10 a 14 meiden en nu er een aantal edities geweest zijn en de meeste mensen elkaar al iets vaker hebben gezien merk je dat er steeds meer gepraat wordt tijdens het hardlopen en het steeds gezelliger wordt.

Hardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinTijdens de training van afgelopen maandag begonnen met 2 kilometer hardlopen als warming-up en deden we op het terrein waar we uitkwamen een aantal oefeningen zoals knieheffen en hakken billen. Vervolgens deden we een intervaltraining van 5 x 2 minuten waarin iedereen zijn eigen tempo kon aanhouden. Eenmaal aangekomen bij het grasveldje was het tijd voor wat krachttraining om onze core te trainen, die erg belangrijk is tijdens het hardlopen. We deden een aantal planking sessies gevolgd door een aantal squats, lunges en buikspieroefeningen. Allemaal net genoeg om de volgende dag een gezonde dosis spierpijn te hebben!

Hardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinOm de training goed af te sluiten gingen we richting dé heuvel, voor een intervaltraining van 10 minuten waarin je steeds afwisselt met je partner. Het is dan misschien wel het zwaarste gedeelte van de training, maar des te gelukkiger ben je als je daarna een overheerlijk sapje krijgt! Na de heuveltraining liepen we met zijn allen terug naar het beginpunt waar we nog wat rek en strek oefeningen deden, gevolgd door een heerlijk fris sapje!

Hardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHardlopen met de Run en Juice Club van LinHoewel het super fijn is om alleen te hardlopen, vind ik het nog leuker om dit zo nu en dan te combineren met een training bij de Run & Juice Club. Op deze manier motiveer je elkaar, leer je van elkaar en is het ook nog eens super gezellig! De eerstvolgende editie is volgende week woensdag 27 augustus en er zijn nog plekjes vrij! Aanmelden kan via Lin! :)

De foto’s zijn gemaakt door Ashley, Sophie & Lianne en mijzelf.