Sponsoractie; Hardlopen voor het diabetes fonds!

Op zondag 30 augustus doe ik mee aan de Royal Run van het Diabetes Fonds en hoop ik samen met jullie een mooie bijdrage te leveren in de vorm van een sponsoractie! Op de dag dat ik zeven kilometer zal gaan hardlopen door de tuinen van Paleis Soestdijk is het alweer vier maanden geleden dat ik in het ziekenhuis opgenomen werd en te horen kreeg dat ik diabetes type 1 heb. Op zo’n moment stort natuurlijk even heel je wereld in, maar gelukkig ben ik er vrij snel gewend aan geraakt en gaat het allemaal best wel goed.

Meer lezen over diabetes? Ik heb een uitleg geschreven in Jip-en-Janneketaal!

De Royal Run; Zeven kilometer hardlopen!

Omdat de eerste editie van de Royal Run vorig jaar een groot succes was is er besloten om dit jaar een tweede editie te organiseren. De Royal Run vindt plaats bij Paleis Soestdijk en wordt georganiseerd door het Diabetes Fonds. Het parcours is 3.5 kilometer en gaat ook door het bos achter het paleis, dat normaal gesproken hermetisch gesloten is voor bezoekers! Tijdens de Royal Run kan je meedoen aan de 3.5, 7 of 10.5 kilometer!

Twee redenen waarom ik meedoe met de Royal Run

 • Ik wil graag bewijzen aan mijzelf dat ik dit kan, dat ik zelf bepaal hoe ik leef en dat het hebben van diabetes dat niet hoeft te belemmeren.
 • Wetenschappers komen steeds meer over diabetes te weten dankzij de resultaten van de onderzoeken waar ze hard aan werken. Misschien is diabetes in de toekomst zelfs wel te genezen! Om deze onderzoeken uit te voeren is geld nodig.

Sponsoractie

Ik zou het heel erg gaaf vinden als jullie mee willen doen aan mijn sponsoractie en een mooie bijdrage willen leveren aan het Diabetes Fonds! Op het DiaBeatit platform van het Diabetes Fonds kan je eenvoudig op mijn persoonlijke actiepagina via iDeal je bijdrage leveren aan mijn sponsoractie. Het doelbedrag staat op vijfhonderd euro en ik hoop natuurlijk dat we dat doel behalen en er misschien zelfs wel overheen gaan!

Hardlopen voor het diabetes fonds; SponsoractieNatuurlijk ben ik hartstikke blij als je dit leest en overweegt om een steentje bij te dragen, maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarom zou ik het helpen als je mijn sponsoractie wilt delen op Facebook, Twitter en andere social media kanalen. Sharing is caring! Je kan dit artikel delen via onderstaande social media buttons, dankjewel!

Samen helpen we diabetes de wereld uit!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Madam Elisa

  Je bent toch stiekem eigenlijk wel een voorbeeld hoor, met alle dingen die je doet. Hoe je er mee omgaat enz!

  Reageer...
 • Marion

  Wat mooi dat je dit op deze manier doet. Zowel voor jezelf als voor het onderzoek. Van mij hoef je jezelf helemaal niet te bewijzen dat je dit kan, maar ik denk dat het voor jou een onderdeel is van het verwerkings- en acceptatieproces. Een hele mooie manier om weer een volgende stap daarin te zetten. Good luck, meis. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Marion, voor zowel je lieve woorden als bijdrage! <3

   Reageer...
   • Marion

    Mijn oma overleed vorig jaar op 30 augustus aan de gevolgen van diabetes. Best bijzonder dat jij die dag gaat lopen…. ♥

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Jeetje Marion, hier heb ik geen woorden voor.. Ook al heb ik je oma nooit gekend, ik zal aan haar denken op 30 augustus. Dikke knuffel! ♥

     Reageer...
 • Judith

  Wat een goede motivatie om ondanks je diabetes toch zulke uitdagingen aan te gaan! De positiviteit is voelbaar en je inspireert me zeker om alle goede dingen niet opzij te zetten door een ziekte of tegenslag. Toch een gevoel van trots op je ook al ken ik je nauwelijks :)

  Reageer...
 • Stella

  Woeeee, you go girl! Ik ben nu al trots op je! :D Ik weet zeker dat je het kunt, en hoop heel erg dat het je wat verder brengt in het accepteren van het feit dat je diabetes hebt. Ik gun het je zo! En natuuuuurlijk ga ik je sponsoren! Heel veel succes en plezier met trainen en tegen de tijd dat het zover is, ga ik je nog even een dikke vette pep-motivatie-talk sturen! Knuf!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief! Super bedankt voor je bijdrage, dikke knuffel! <3 Kijk nu al uit naar je peptalk! :D

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?