Hardlopen; dan maak je maar zin

Volgens buienradar is er de komende paar uur geen wolkje aan de lucht. Toch ziet het er koud uit en lijkt het wel een klein beetje nevelig, net alsof het elk moment toch kan gaan regenen, ondanks de veelbelovende satellietbeelden van buienradar. Het was een drukke dag op werk en het idee om even ‘alles eruit te rennen’ vind ik een fijn idee. Maar tegelijkertijd heb ik ook totaal geen zin. Het is koud. Ik heb honger. Ik ben moe. “We kunnen ook een pizza bestellen en op de bank een serie kijken?” Super verleidelijk. Dan hoeven we tenminste niet de kou in. Maar als ik mij realiseer dat ik dan rond blijf lopen met de energie die er eigenlijk uit moet, besluit ik om ons samen te overtuigen om toch die hardloopschoenen aan te trekken. “Dan bestellen we daarna die pizza, ok?”

Er is altijd wel wat

Het is koud, je voelt je niet lekker, je moet morgen vroeg opstaan; er is altijd wel een excuus om niet te gaan. En het ergste is dat je dat excuus voor jezelf in de meeste gevallen nog goed weet te praten ook. Gelukkig is er voor elk excuus een oplossing. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat als je geen zin hebt om te gaan hardlopen, je maar zin moet maken. En wat voelt dat dan heerlijk! De weg van de bank naar je hardloopkleding is het zwaarst. Maar als je eenmaal klaarstaat in je hardloopoutfit hoef je alleen de deur nog maar uit te lopen! Als ik dan de vrieskou in loop vraag ik mij soms nog steeds af waarom ik mezelf dit aandoe, maar na een paar minuten ben ik ZO BLIJ dat ik gegaan ben. Op de juiste manier hardlopen (niet tot het uiterste gaan, langzaam opbouwen) kan zo’n energiegever zijn!

Hardlopen; dan maak je maar zin

Motiverende verhalen van Annemerel

In het boek Ik heb geen zin probeert Annemerel, bekend van haar hardloopblog, je van de bank naar de deur te krijgen. Als je écht geen zin hebt, zorgt zij voor een steuntje in de rug. Dit doet ze niet alleen door het delen van haar eigen hardloopavonturen, maar ook door mensen die haar geïnspireerd hebben aan het woord te laten. Met inmiddels tien marathons op haar naam, had ik verwacht dat ik het boek misschien niet interessant genoeg zou vinden. Tot op heden vind ik mensen die marathons lopen namelijk ‘gekkies’. Een lichaam is daar niet voor gemaakt (vind ik/denk ik) en waarom zou je jezelf in vredesnaam zo pijnigen? Het leuke is dat Annemerel daar dus precies hetzelfde over dacht, maar nu toch marathon na marathon loopt. Door haar motiverende marathonverhalen begin je zelfs te begrijpen waarom het lopen van een marathon misschien zo gek nog niet is.

Normaal gesproken vind ik het lastig om mijn aandacht te behouden tijdens het lezen van non-fictie boeken. Bij een roman of fictie word je in een verhaal meegenomen en wil je verder lezen; bij non-fictie is dat toch vaak anders. Maar dankzij de vlotte schrijfstijl van Annemerel wil je verder lezen. Het is zelden voorgekomen dat ik een boek zo snel uit had!

Je kunt het boek online kopen voor €17,50.

Hoe weet jij jezelf te motiveren om te gaan hardlopen?