Hardloopkriebels; de wil is er, maar de drive (nog) niet

Als we in ons nieuwe huis haakjes willen ophangen hebben we eerst nieuwe handdoekjes nodig zodat we de hoogte kunnen bepalen. Daarvoor moeten we naar de stad, wat op zich geen probleem is; we zijn tenslotte niet voor niets naast het metrostation gaan wonen dat ons in tien minuten naar het centrum van Rotterdam brengt. Wat ik wel een ‘probleem’ vind, is dat vandaag de Rotterdamse marathon is. Juist de drukte en mensenmassa op dit soort dagen heeft ons weggejaagd uit het centrum. We besluiten ondanks de marathon toch te gaan, want die haakjes moeten aan de muur.

Marathonenergie

Als ik uit de metro stap en het metrostation uitloop, zie ik overal om mij heen hardlopers, samen met hun supporters. De meeste hardlopers zijn blij en euforisch; ze hebben het gehaald! In de koopgoot hoor je de bas van de muziek die op de Coolsingel speelt. Er is een bepaald soort energie, waarvan ik kriebels in mijn buik krijg. Hoe gaaf is het als je op de Coolsingel over de finish komt. Met luide muziek, support langs de weg en bovenal: een gevoel van trots!

Zoals ik al eens eerder heb gezegd vind ik mensen die marathons lopen gekkies, maar ik begrijp ze ook. En toch, hoe goed ik die wil en die drive begrijp; krijg ik het voor elkaar om toch weer ‘te stoppen’ met hardlopen. Steeds als we ons eerste doel bereiken, gooi ik het bijltje er weer bij neer. Stom, maar ook begrijpelijk. Want als ik dat doel heb bereikt, dan ‘vind ik het wel weer even goed’. De wil om over te schakelen naar het volgende doel is er op zich wel, maar waar het vorig jaar de overstap op mijn insulinepomp was, zorgde dit jaar de verhuizing en de aanloop daar naartoe ervoor dat ik het hardlopen weer op een laag pitje zette.

Weer beginnen met hardlopen

Zelfs nu, terwijl de verhuizing er ‘in principe’ opzit, is het in mijn hoofd nog steeds veel te druk om überhaupt aan hardlopen te denken. Terwijl het hardlopen er misschien juist aan bij zou kunnen dragen om mijn hoofd weer leger te krijgen en negatieve energie om te zetten in positieve energie. Ik ben niet voor niets tijdens mijn hele quarterlife crisis periode begonnen met hardlopen onder begeleiding van Vitaalpunt. De hardloopdoelen zijn er en terwijl ik daar aan denk merk ik dat ik dezelfde kriebels in mijn buik voel, als toen ik in de koopgoot de marathonenergie voelde. De weg naar de doelen toe, die zie ik op zich ook wel voor me. Ik zal niet veranderen in een hardloopgekkie en leg de lat op een realistische hoogte; de doelen zijn haalbaar. Nu moet ik alleen mijzelf nog zover zien te krijgen dat ik mijn hardloopschoenen weer aantrek.

Hoe motiveer jij jezelf om je hardloopschoenen weer aan te trekken?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Fleur

  Sinds een paar weken ben ik nu ook aan het hardlopen en ik moet zeggen dat ik nu pas dat stukje drang óm te gaan begint te komen. Meestal heb ik van te voren geen zin maar als ik eenmaal aan het hardlopen ben is het allemaal wel prima. En misschien juist wel omdat je even helemaal op jezelf gericht bent! Voor nu is mijn doel de 8km in September van de Dam Tot Dam by Night dus dan ga ik hopelijk die gevoelens ervaren, haha!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is een mooi doel! Het is inderdaad ‘gewoon’ een kwestie van je schoenen aantrekken, denk ik. Succes met trainen!

   Reageer...
 • Inge

  Zeker nu het weer wat lekkerder weer is, merk ik dat ik steeds makkelijker mijn hardloopschoenen tevoorschijn tover. Ik ben benieuwd naar je doelen! Wat betreft die drive, gewoon gaan! ;)

  Reageer...
 • Stella

  Het lijkt me zo heerlijk om dit als uitlaatklep te hebben. Ik heb het vroeger wel geprobeerd, maar pakte het helemaal verkeerd aan en kreeg onwijze pijn in mijn schenen en knieën. Verkeerde schoenen, mezelf overschatten, I don’t know.. Ik durf nu ook niet zo goed meer. Ik denk dan: Ik ga toch niet als een malloot door het centrum van Leiden rennen? Laaat maaar. Toch kriebelt het ergens wel, het lijkt me namelijk zo fijn als je zelf naar zo’n doel toe kan werken en inderdaad dat gevoel van euforie kan hebben als je het gehaald hebt. Ik hoop dat je het weer rustig op kan pakken komende tijd en dat het je goed zal doen! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Misschien dat je het nog eens rustig kan proberen en eerst goede schoenen laat aanmeten bij een gespecialiseerde hardloopzaak! Dat doet al zoveel! Dan kunnen we samen door het centrum van Leiden gaan rennen! ;) xxx

   Reageer...
 • Richard

  Misschien toch rennen met een mp3 bestand waar ze je vertellen hoe je moet rennen gepaard met muziek. Leuke blog!

  Reageer...
 • Tom

  Maar als je eenmaal resultaat hebt ben je super blij!

  Reageer...
 • Vrijetijdsziekte; waarom ik regelmatig ziek word op vakantie - Wish Flower

  […] en ik dat we het hardlopen wel weer zouden oppakken na de verhuizing. En niet zo heel lang geleden schreef ik nog een artikel dat de wil er wel is, maar de drive nog niet en dat ik mijn hardloopschoenen maar gewoon weer eens […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?