Happy new year; de start van het nieuwe jaar

Een nieuw jaar. Een nieuw begin! Hopelijk heb je een fijn oud en nieuw gehad en heb je het kunnen vieren zoals je dat zelf graag wilde. Vandaag is het ‘de eerste dag van 2020’, of gewoon een nieuwe dag. Want wat is er vandaag nu eigenlijk anders dan gisteren? Afgezien van de datum dan… Uiteindelijk is oud en nieuw iets wat we zelf een beetje hebben gecreëerd en zie ik vooral bij ‘mijn generatie’ dat we er steeds minder waarde aan hechten. 

Groepsdruk en oud en nieuw

Wat ik altijd erg lastig vind / vond aan oud en nieuw is dat er een soort van standaard verwachting is vanuit ‘society’. Je moet iets doen en je moet het vooral heel erg leuk hebben en vinden. En als je ervoor kiest om oud en nieuw aan je voorbij te laten gaan en om op tijd naar bed te gaan, wordt dat toch regelmatig bestempeld als ‘raar’. Wat jammer is, want van dat soort groepsdruk word ik altijd een beetje kriebelig.

Zelf heb ik er niet echt een mening (meer) over. Het is voor mij geen bijzondere happening en ik zou het prima kunnen overslaan, maar ik vind het ook prima om er gewoon een leuke avond van te maken, zonder te veel poespas. En daarom vond ik het heel erg fijn om oud en nieuw dit jaar te vieren met lieve Stella! Niks moeten, gewoon doen waar we zin in hebben, geen druk, gewoon zien hoe het gaat. Super fijn! 

De start van het nieuwe jaar

We begonnen de avond bij Supermercado: een gezellig Mexicaans restaurant in Rotterdam. Na een cocktail en wat hapjes gingen we richting mijn huis; deels te voet omdat het metrostation bij mijn huis gesloten was in verband met oud en nieuw. Oeps, dat had ik op zich wel kunnen weten… Toen we thuis kwamen was het inmiddels al half elf en hebben we nog kopje thee gedronken op de bank. En toen ging de tijd opeens heel erg snel! Voordat we het doorhadden waren we de laatste secondes van 2019 al aan het aftellen.

Gelukkig nieuwjaar!

Van het voorgaande jaar had ik nog een hele voorraad aan sterretjes liggen, die we met veel plezier hebben ‘afgestoken’. In mijn wijk werd er best wel wat vuurwerk afgestoken, maar was het wel gewoon gezellig en veilig om buiten te staan. Na een halfuur waren alle sterretjes wel zo’n beetje opgebrand, gingen we weer naar binnen en hebben we langzaam op ons eigen tempo aanstalten gemaakt om lekker te gaan slapen!

Vandaag was ik van plan om mijn goede voornemens op papier te zetten. “Beetje laat, nietwaar?”, hoor ik je denken. Ja, inderdaad. De meeste mensen zetten hun goede voornemens vóór het nieuwe jaar op papier. Maar ik vind het eigenlijk wel fijn om er nog even over na te denken. Enerzijds omdat een aantal gesprekken met Stella mij toch weer een beetje aan het denken hebben gezet, maar ook vooral omdat ik mij gewoon altijd een beetje vreemd voel op dagen zoals deze. Ik heb dan wel niet per se ‘iets’ met oud en nieuw, maar toch voelt zo’n eerste dag van het nieuwe jaar een beetje hetzelfde als de eerste lege bladzijde van een nieuwe dagboek. 

Die bladzijde gaat snel genoeg gevuld worden met goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar, maar niet vandaag. Gelukkig nieuwjaar, en dat het maar een heel mooi en liefdevol jaar mag worden! 

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Mme Kramer

  Een heel mooi en gelukkig nieuw jaar gewenst.

  Reageer...
 • Mijn goede voornemens voor het jaar 2020 - Wish Flower

  […] ik in mijn vorige artikel over oud en nieuw al vertelde, heb ik niet per se ‘iets’ met oud en nieuw zelf. Toch vind ik het idee van een […]

  Reageer...
 • Rachel Kromdijk

  haha ik heb mezelf voor het eerst verbrand aan een sterretje(s) mijn vriendin duwde een hele set in mijn hand en die ging tegelijk aan en vatte vlam.. oeps! Gelukkig had ik wat drankjes op haha..

  Jij ook nog een goed en liefdevol 2020 toegewenst :)

  Reageer...
 • Lauriëtte

  Haha oh nee! Hoop dat de verbranding niet te erg is / was! :( Jij ook!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?