Smoothie met grapefruit, ananas en mango

Voorheen mocht ik nooit grapefruit in verband met de medicijnen die ik toendertijd elke dag moest innemen. Gelukkig ben ik daar vanaf en vond ik het de hoogste tijd om een heerlijke smoothie met grapefruit te maken. Ik had namelijk aardig wat grapefruit smoothies in te halen! ;) Omdat grapefruit van zichzelf vrij bitter is besloot ik om dit te compenseren met een aantal zoete fruitsoorten zoals ananas en mango. Zo krijg je toch alle goede vitamines binnden van de grapefruit, maar wordt de smaak niet verpest door de normaliter bittere en overheersende smaak.

Ingrediënten voor een smoothie met grapefruit (± 1500 ml)

 • 1 ananas
 • 1 mango
 • 2 avocado’s
 • 2 grapefruits
 • 3 sinaasappels

Deze smoothie met grapefruit is super eenvoudig om te maken! Omdat ik het altijd een heel karwei vind om ananas te bereiden koop ik altijd een blikje met ananasschijven op sap. Daar hoef je dus verder niks mee te doen. Snijd de mango in stukken en doe dit vervolgens ook met de grapefruits en sinaassappels. Vergeet niet om de schil te verwijderen, het is niet lekker als die in de smoothie terecht komt. Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in de slowjuicer of in de blender! Als de sap, indien je een blender gebruikt, iets aan de dikke kant is kan je er wat water bij doen om het iets vloeibaarder te krijgen.

Het sapje smaakt een klein beetje bitter, maar op een prettige manier. Als je het té bitter vind, kan je er altijd nog een extra stuk zoet fruit bij doen of eventueel wat honing. Persoonlijk vind ik de smoothie door de combinatie met zoet heerlijk. Het is misschien een klein beetje bitter, maar de smaak is niet overheersend.

Grapefruit in combinatie met ananas en mango!

Hope you enjoy! Ga jij deze smoothie maken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marlissa

  Oeh lekker! Ik ga zo weer een smoothie maken. Vorige keer had ik alleen met mango, ananas & sinaasappels, ook lekker!

  Reageer...
 • Manon

  Benieuwd naar de smaak ben zelf niet heel gek op avocado maar al de rest is wel heerlijk!

  Reageer...
 • Alyssa

  Leuk die smoothie-artikelen! Ik wil er binnenkort weer mee beginnen, dus dan zal ik zeker eens een receptje van jou uitproberen. Helaas hou ik niet zo van bitter, maar ik kan altijd wat meer zoet fruit erbij doen :-) thanks for sharing!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk! Ben benieuwd wat je van de recepten vindt! Heb ook veel zoete drankjes, enjoy! :D

   Reageer...
 • Anneleen

  Ik ben ook niet zo’n fan avocado maar in dit drankje lijkt me die smaak niet zo overheersend? Leuk!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik vind eigenlijk dat avocado super weinig smaak heeft, maar dat ligt misschien aan mijn smaakpapillen haha. Hij zorgt in dit drankje vooral voor een iets meer romige structuur! :) Je proeft er niks van!

   Reageer...
 • Pauline

  Bijzondere combinatie, maar ik ben er wel erg benieuwd hoe dit smaakt!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, I need this!

  Reageer...
 • Fleur

  Ik houd enorm van alle ingrediënten die in deze smoothie verwerkt zitten, dus het kan niet anders dat ik dit drankje ook onwijs lekker zal gaan vinden!

  Reageer...
 • Kim

  Wauw goeie vitamine bom, deze ga ik zeker een keer proberen!!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?