Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Vandaag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor diabetes. Het is een verdrietige dag als je je realiseert dat er miljoenen mensen zijn die aan deze chronische ziekte lijden, maar ook een mooie dag omdat we met zijn allen de goede kant op gaan. Elke dag komen we een klein stukje dichterbij genezing en verschijnen er steeds meer nieuwe en betere hulpmiddelen op de markt die ons leven iets prettiger maken. Het is belangrijk om hoop te houden. Niet met het idee dat het morgen allemaal opgelost zal zijn, maar misschien wel over vijf jaar, tien jaar of in ieder geval ooit! :)

Het is niet niks…

Ondanks dat ik het allemaal van een positieve kant probeer te bekijken en er steeds meer aandacht lijkt te zijn voor diabetes, wordt het hebben van diabetes type 1 voor mijn gevoel nog regelmatig onderschat. Je vindt er na een tijdje natuurlijk je weg in, waardoor het hebben van diabetes voor je directe omgeving ‘normaal’ wordt; maar het blijft een full-time baan die je er ‘nog even bij’ moet doen.

Continu meten, koolhydraten tellen, insuline toedienen, corrigeren, hypo’s voorkomen, nieuwe infusiesets plaatsen, nieuwe sensoren plaatsen. En dat doen we niet één of twee dagen per maand; maar iedere dag. Ieder uur. Continu. En dat vind ik soms best wel verdrietig. Toevallig realiseerde ik mij vorige week toen ik in bed lag dat ik nu 2.5 jaar diabetes heb. Daar schrok ik van, want het voelt eigenlijk alsof ik het al veel langer heb. Alsof ik er al vijf jaar op heb zitten.

Op Wereld Diabetes Dag proberen we bewustzijn te creëren door uit te leggen wat diabetes is, wat het met je doet en wat het van je vraagt. Maar ook ‘vieren’ we de geboortedag van Frederick Banting; de ontdekker van insuline. Dankzij artsen en onderzoekers zoals hij kunnen we een leven leiden zoals de meeste mensen en hebben ook wij een toekomst.

Een leven met diabetes ‘leuker’ maken

Dat het hebben van diabetes type 1 niet leuk is, hoef ik je denk ik niet te vertellen. Maar we kunnen er wel het beste van maken! Marijke en Nienke helpen daar een handje bij, door met hun diabetes goodies en accessoires het leven met diabetes iets ‘leuker’ te maken.

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Marijke van der Stap – Prikkedief

Het leven van Marijke stond op zijn kop toen ze op 23-jarige leeftijd gediagnosticeerd werd met diabetes type 1. Ze besloot diabetes de baas te worden en het te accepteren in hoeverre dat mogelijk is. Samen met haar man is ze webwinkel Prikkedief gestart waarmee ze diabetes probeert te combineren met fashion en een positieve draai probeert te geven aan een leven met diabetes.

Nienke Nijhof – Diabetes Feel Goods

Als industrieel ontwerper mét diabetes komt Nienke dagelijks in aanraking met verschillende diabetes hulpmiddelen. Net zoals veel andere mensen is zij van mening dat de hulpmiddelen praktisch zijn, maar een mooier uiterlijk verdienen. Daarom is ze webwinkel Diabetes Feel Goods gestart, met als doel om de leukste diabetes spulletjes aan te bieden. Àlles om diabetes mooier en leuker te maken!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Giveaway; wat kun je winnen?

Om Wereld Diabetes Dag ook iets leuker te maken, mag ik in samenwerking met Prikkedief en Diabetes Feel Goods een mooi cadeaupakket weggeven; ter waarde van €100,-! Voordat ik vertel hoe je mee kunt doen aan deze giveaway, laat ik je graag zien wat er allemaal in het pakket zit!

De giveaway liep van 14 t/m 25 november. Het is niet langer mogelijk om deel te nemen.

Combi clutch van Prikkedief

De combi clutch in slangenleer look is de ideale accessoire voor al je diabetes hulpmiddelen! De combi clutch heeft meerdere vakjes aan de binnenkant, waardoor je je bloedglucosemeter, prikpen, insulinepen en teststrips allemaal met je mee kunt dragen. Toen ik zelf gediagnosticeerd werd met diabetes type 1, was de combi clutch het eerste wat ik kocht!

Power armband van Prikkedief

Deze hippe power armband is dankzij de pastelkleuren ideaal te combineren met iedere outfit. De zilveren tekst en sterren aan weerszijden maken de armband een echte eye-catcher. You’re a star!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Voucher van Prikkedief t.w.v. een cover voor je insulinepomp of bloedglucosemeter

Ben je het saaie uiterlijk van je insulinepomp en/of bloedglucosemeter zat? Met een mooie cover geef je je insulinepomp en/of bloedglucosemeter een nieuwe look! Omdat wij niet weten welke hulpmiddelen jij gebruikt krijg je een voucher en kun je zelf een cover uitzoeken!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

SugarCube ketting van Diabetes Feel Goods

Met een knipoog naar je suiker/diabetes type 1 kun je deze ketting dragen met een suikerklontje eraan. Het handgemaakte suikerklontje van polymeerklei lijkt net echt!

Canvas Etui van Diabetes Feel Goods

Ga je op reis en weet je niet zo goed waar je al je diabetes hulpmiddelen moet laten? Met deze etui neem je alles gemakkelijk mee! Nu ik voor werk regelmatig naar Spanje ga, is deze etui onmisbaar! :)

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Kaarten en buttons van Diabetes Feel Goods

Wil je iemand verrassen met een leuk kaartje of je tas versieren met buttons? Met deze kaarten en buttons laat jij zien dat je een ‘insulin junkie’ bent en dat je diabetes niet uit de weg gaat!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

And the winner is….?!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!
Van de 64 deelnemers is Femke de gelukkige winnaar! :) Zij heeft het cadeaupakket vol met mooie diabetes accessoires en producten van Diabetes Feel Goods en Prikkedief gewonnen.

Iedereen die heeft meegedaan aan de giveaway; bedankt! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en eventuele nieuwe winacties? Volg mijn blog dan via Facebook en/of Twitter!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Ashley

  Hele leuke win actie! Je blog zelf is ook altijd heel leuk om te lezen.

  Reageer...
 • Lydia

  Super tof! Altijd fijn om de saaie diabetes dingen wat op te vrolijken!

  Reageer...
 • Melanie

  Fantastische winactie! Mooie spullen, alles wat op mijn verlanglijstje staat nu ik 5 weken geleden de diagnose type 1 heb gekregen. Iedere dag is er momenteel 1. Verdriet wisselt af met optimisme, hoop met wanhoop en vandaag dragen mijn man en zoon net als ik blauw. Ze zijn mijn wereld 💙

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Mooi om te horen dat je man en zoon je zo steunen hiermee. Is niet niks, zeker niet als het pas vijf weken geleden is dat je hele leven omgegooid is. Sterkte met het verwerken: neem de tijd! Leuk dat je meedoet aan de winactie!

   Reageer...
 • Aniek

  Super leuke actie! Beide websites hebben hele mooie spulletjes om het allemaal ietsjes op te vrolijken! Vier jij ook je diaversary? Ik zag dat ze dat wel eens in Amerika doen, de dag waarop je te horen kreeg dat je diabetes kreeg vieren, als een verjaardag zeg maar. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Echt vieren doe ik het niet, maar ik sta er ieder jaar wel even bij stil!

   Reageer...
 • Corina Driessen

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Anne (17) die nu 2 jaar diabetes heeft. Ik zou ook wel voor mijn zoon (15, en ja ook diabetes 1) mee willen doen, maar de actie lijkt me meer voor meiden.

  Reageer...
 • Rebecca

  Wat een ontzettend gave winactie! Ik volg je blog nu al een tijdje en ik lees vooral de diabetesartikelen. Ik heb nu zelf anderhalf jaar diabetes type 1. Het is een lastige ziekte, maar blogs zoals deze en gave bedrijven als Prikkedief en Diabetesfeelgoods maken het allemaal toch iets minder erg (en mooier :) !). Fijne Wereld Diabetes Dag vandaag!

  Reageer...
 • Anne

  Hoihoi!
  Dat is inderdaad een flink pakket! Leuk!

  Op dit soort dagen vliegen verschillende gedachtes toch altijd weer door mijn hoofd heen: hoe ik er zó van overtuigd was dat ik geen diabetes type 1 kon hebben en het toch zo bleek te zijn. Hoe ik jou, toentertijd helemaal overstuur, mailde met een lijstje symptomen, omdat ik het eigenlijk toch al wel wist …

  En zo heeft iedereen z’n eigen verhaal achter de diagnose. En eigen herinneringen om op een dag als vandaag aan terug te denken

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het voelt als de dag van gisteren dat ik je e-mailtje kreeg… :( Leuk dat je meedoet aan de winactie!

   Reageer...
 • Britt

  Dag Lauriëtte

  Het is altijd een verademing om jouw diabetesverhalen te lezen. Het voelt zo herkenbaar en zo “leuk” om te weten dat er nog anderen zijn met dezelfde strubbelingen. Het pakket ziet er fantastisch uit! Hopelijk win ik het wel … Je doet het super!!!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Britt, dankjewel voor je complimenten, heel erg lief!

   Reageer...
 • Veerle

  Leuk Lauriëtte! Een heeel mooi pakket waar ik zeker iets mee kan. Het kettinkje heb ik alleen al. ‘Gelukkig’ (of moet ik zeggen, helaas) heb ik ook nog twee schoonzusjes met type 1 dus daar kan ik dan een mooi sinterklaascadeautje voor maken :-).

  Reageer...
 • Klaasje

  Een happy te leuk pakket zou mijn dochter op dit moment erg kunnen gebruiken. Ze heeft haar pols op 2 plekken gebroken. Veel pijn en te hoge waarden als gevolg. Maar ze blijft lachen! #mijn toppertje.

  Reageer...
 • Jobine jobse

  Wow wat een gave winactie om het leven met diabetes van onze dochter Emma net iets leuker te maken. En dat door drie top meiden die een groot voorbeeld zijn voor iedereen omdat jullie zo een positieve draai hieraan geven met hun talenten! Dankjewel daarvoor.

  Reageer...
 • Stephanie

  Op mn 18e type 1 gekregen, op sinterklaasdag! Vergeet je nooit meer

  Pas gekeken voor wat spulletjes bij prikkedief, maar voor mij helaas niet te betalen hoe graag ik ook zou willen. Dus ik doe heeeeeeeel graag mee met deze actie. En ga mijn email in de gaten houden.

  Groetjes

  Reageer...
 • Annika

  Wat een tof pakket!! Ik heb al vaker wat gekocht bij Diabetes Feelgoods; fijne, snelle, persoonlijke service met mooie producten! Ik ben gek op mijn ‘Insulin junky’ armband 😊👍🏼

  Reageer...
  • Annika

   Haha ik kreeg de tip om te benadrukken dat ik héél graag mee doe met de Givaway – bij deze dus: Ik zou de set héél graag winnen! ❤️🎉

   Reageer...
 • Stefanie

  Hallo, leuk om deze blog te leren kennen! Herkenbaar! Zo schrijf je dat het net is alsof je al 5 jaar diabetes hebt, maar dat is niet zo. Ik heb al 12jaar diabetes en hoewel ik nog maar 28 ben, kan ik mij niet meer inbeelden dat ik ooit niet prikte. Ik doe graag mee aan je giveaway.

  Reageer...
 • Nathalie Dubbink

  Eindelijk een leuk pakket voor iemand met diabetes. Deze wil ik wel heel graag winnen!

  Reageer...
 • Micheline

  Wat een mooi pakket!

  Reageer...
 • Esther

  Wat leuk! Ik geniet altijd al van je blogs en dan nu ook nog zo’n mooi cadeau. Ik doe mee😃.

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik vind het fantastisch dat er mogelijkheden zijn om het iets ‘leuker’ te maken ondanks dat diabetes natuurlijk gewoon hartstikke kut is. Ik denk dat je de winnaar er HEEL erg blij mee gaat maken, goede actie! X

  Reageer...
 • Femke

  Wel meedoen en dan vergeten te reageren… oeps haha…. Superleuke actie!

  Reageer...
 • Loes

  Wat leuk zeg! Ik ga je volgen! Bij de volgende winactie mag je er ook nog een boek aan toevoegen ;-)

  Reageer...
 • Sandra

  Wat een super leuke aktie en wat een leuke spulletjes! Nu duimen 👍👍

  Reageer...
 • Inge

  Ik zou deze actie zo graag willen winnen voor mijn vrouw!!! Diabetes leuker maken is ALTIJD een goed idee 😁❤️

  Reageer...
 • Geri Savenije

  Wat een prachtpakket dat mijn zoon Matz van 2 graag wil winnen voor zijn prachtige peettante Annika Brantz Wijnen. Leven met diabetes is niet altijd even leuk/handig/ makkelijk, maar met deze goodies wél weer even een stuk prettier en dat past bij tante Ann of tante Ika, want zij is ook mooooooooooi!

  Reageer...
 • Zorg blogger

  Heel leuk artikel.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?