Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Vandaag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor diabetes. Het is een verdrietige dag als je je realiseert dat er miljoenen mensen zijn die aan deze chronische ziekte lijden, maar ook een mooie dag omdat we met zijn allen de goede kant op gaan. Elke dag komen we een klein stukje dichterbij genezing en verschijnen er steeds meer nieuwe en betere hulpmiddelen op de markt die ons leven iets prettiger maken. Het is belangrijk om hoop te houden. Niet met het idee dat het morgen allemaal opgelost zal zijn, maar misschien wel over vijf jaar, tien jaar of in ieder geval ooit! :)

Het is niet niks…

Ondanks dat ik het allemaal van een positieve kant probeer te bekijken en er steeds meer aandacht lijkt te zijn voor diabetes, wordt het hebben van diabetes type 1 voor mijn gevoel nog regelmatig onderschat. Je vindt er na een tijdje natuurlijk je weg in, waardoor het hebben van diabetes voor je directe omgeving ‘normaal’ wordt; maar het blijft een full-time baan die je er ‘nog even bij’ moet doen.

Continu meten, koolhydraten tellen, insuline toedienen, corrigeren, hypo’s voorkomen, nieuwe infusiesets plaatsen, nieuwe sensoren plaatsen. En dat doen we niet één of twee dagen per maand; maar iedere dag. Ieder uur. Continu. En dat vind ik soms best wel verdrietig. Toevallig realiseerde ik mij vorige week toen ik in bed lag dat ik nu 2.5 jaar diabetes heb. Daar schrok ik van, want het voelt eigenlijk alsof ik het al veel langer heb. Alsof ik er al vijf jaar op heb zitten.

Op Wereld Diabetes Dag proberen we bewustzijn te creëren door uit te leggen wat diabetes is, wat het met je doet en wat het van je vraagt. Maar ook ‘vieren’ we de geboortedag van Frederick Banting; de ontdekker van insuline. Dankzij artsen en onderzoekers zoals hij kunnen we een leven leiden zoals de meeste mensen en hebben ook wij een toekomst.

Een leven met diabetes ‘leuker’ maken

Dat het hebben van diabetes type 1 niet leuk is, hoef ik je denk ik niet te vertellen. Maar we kunnen er wel het beste van maken! Marijke en Nienke helpen daar een handje bij, door met hun diabetes goodies en accessoires het leven met diabetes iets ‘leuker’ te maken.

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Marijke van der Stap – Prikkedief

Het leven van Marijke stond op zijn kop toen ze op 23-jarige leeftijd gediagnosticeerd werd met diabetes type 1. Ze besloot diabetes de baas te worden en het te accepteren in hoeverre dat mogelijk is. Samen met haar man is ze webwinkel Prikkedief gestart waarmee ze diabetes probeert te combineren met fashion en een positieve draai probeert te geven aan een leven met diabetes.

Nienke Nijhof – Diabetes Feel Goods

Als industrieel ontwerper mét diabetes komt Nienke dagelijks in aanraking met verschillende diabetes hulpmiddelen. Net zoals veel andere mensen is zij van mening dat de hulpmiddelen praktisch zijn, maar een mooier uiterlijk verdienen. Daarom is ze webwinkel Diabetes Feel Goods gestart, met als doel om de leukste diabetes spulletjes aan te bieden. Àlles om diabetes mooier en leuker te maken!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Giveaway; wat kun je winnen?

Om Wereld Diabetes Dag ook iets leuker te maken, mag ik in samenwerking met Prikkedief en Diabetes Feel Goods een mooi cadeaupakket weggeven; ter waarde van €100,-! Voordat ik vertel hoe je mee kunt doen aan deze giveaway, laat ik je graag zien wat er allemaal in het pakket zit!

De giveaway liep van 14 t/m 25 november. Het is niet langer mogelijk om deel te nemen.

Combi clutch van Prikkedief

De combi clutch in slangenleer look is de ideale accessoire voor al je diabetes hulpmiddelen! De combi clutch heeft meerdere vakjes aan de binnenkant, waardoor je je bloedglucosemeter, prikpen, insulinepen en teststrips allemaal met je mee kunt dragen. Toen ik zelf gediagnosticeerd werd met diabetes type 1, was de combi clutch het eerste wat ik kocht!

Power armband van Prikkedief

Deze hippe power armband is dankzij de pastelkleuren ideaal te combineren met iedere outfit. De zilveren tekst en sterren aan weerszijden maken de armband een echte eye-catcher. You’re a star!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Voucher van Prikkedief t.w.v. een cover voor je insulinepomp of bloedglucosemeter

Ben je het saaie uiterlijk van je insulinepomp en/of bloedglucosemeter zat? Met een mooie cover geef je je insulinepomp en/of bloedglucosemeter een nieuwe look! Omdat wij niet weten welke hulpmiddelen jij gebruikt krijg je een voucher en kun je zelf een cover uitzoeken!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

SugarCube ketting van Diabetes Feel Goods

Met een knipoog naar je suiker/diabetes type 1 kun je deze ketting dragen met een suikerklontje eraan. Het handgemaakte suikerklontje van polymeerklei lijkt net echt!

Canvas Etui van Diabetes Feel Goods

Ga je op reis en weet je niet zo goed waar je al je diabetes hulpmiddelen moet laten? Met deze etui neem je alles gemakkelijk mee! Nu ik voor werk regelmatig naar Spanje ga, is deze etui onmisbaar! :)

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

Kaarten en buttons van Diabetes Feel Goods

Wil je iemand verrassen met een leuk kaartje of je tas versieren met buttons? Met deze kaarten en buttons laat jij zien dat je een ‘insulin junkie’ bent en dat je diabetes niet uit de weg gaat!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!Giveaway; Wereld Diabetes Dag!

And the winner is….?!

Giveaway; Wereld Diabetes Dag!
Van de 64 deelnemers is Femke de gelukkige winnaar! :) Zij heeft het cadeaupakket vol met mooie diabetes accessoires en producten van Diabetes Feel Goods en Prikkedief gewonnen.

Iedereen die heeft meegedaan aan de giveaway; bedankt! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en eventuele nieuwe winacties? Volg mijn blog dan via Facebook en/of Twitter!