Gezond groentesapje; De groene godin

Laatst vond ik opeens het boekje 500 sappen & smoothies in mijn boekenkast, vol met inspiratie voor allemaal lekkere sappen en smoothies. Omdat ik eigenlijk voornamelijk sapjes maak met veel fruit, besloot ik om weer eens een groentesapje te maken, in het hoop dat het niet al de overheersend is. Het sapje wat ik heb gemaakt wordt in het boekje ‘de groene godin’ genoemd en bevat zowel groente als fruit, om de sterke smaak van groente een beetje te compenseren.

Ingrediënten (± 1500 ml)
– 2 stengels bleekselderij
– 2 appels
– 2 kiwi’s
– 2 peren
– 2 handjes spinazie
– 1 komkommer
– halve limoen

In het originele recept wordt twee keer zoveel bleekselderij gebruikt, maar aangezien ik geen grote fan ben van bleekselderij heb ik een iets lagere hoeveelheid aangehouden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowjuicer of in de blender! Met de slowjuicer krijg je een mooie pure sap. Met de blender is het misschien wat dikker, maar dan kan je er een beetje extra water bij doen om het vloeibaarder te krijgen.

Het is een heerlijk sapje! Hartstikke groen, maar gelukkig zonder overheersende groentesmaak! Wel proef ik nog steeds de bleekselderij goed, maar ik denk dat ik die ik hele kleine hoeveelheden al proef! Het is een goede combinatie van groente en fruit. Als je graag wat meer groente binnen wilt krijgen is dit een hele goede manier!

Gezond groentesapje de groene godinGezond groentesapje de groene godinGezond groentesapje de groene godin

Hope you enjoy! Ga jij dit sapje maken?