Gezond groentesapje; De groene godin

Laatst vond ik opeens het boekje 500 sappen & smoothies in mijn boekenkast, vol met inspiratie voor allemaal lekkere sappen en smoothies. Omdat ik eigenlijk voornamelijk sapjes maak met veel fruit, besloot ik om weer eens een groentesapje te maken, in het hoop dat het niet al de overheersend is. Het sapje wat ik heb gemaakt wordt in het boekje ‘de groene godin’ genoemd en bevat zowel groente als fruit, om de sterke smaak van groente een beetje te compenseren.

Ingrediënten (± 1500 ml)
– 2 stengels bleekselderij
– 2 appels
– 2 kiwi’s
– 2 peren
– 2 handjes spinazie
– 1 komkommer
– halve limoen

In het originele recept wordt twee keer zoveel bleekselderij gebruikt, maar aangezien ik geen grote fan ben van bleekselderij heb ik een iets lagere hoeveelheid aangehouden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowjuicer of in de blender! Met de slowjuicer krijg je een mooie pure sap. Met de blender is het misschien wat dikker, maar dan kan je er een beetje extra water bij doen om het vloeibaarder te krijgen.

Het is een heerlijk sapje! Hartstikke groen, maar gelukkig zonder overheersende groentesmaak! Wel proef ik nog steeds de bleekselderij goed, maar ik denk dat ik die ik hele kleine hoeveelheden al proef! Het is een goede combinatie van groente en fruit. Als je graag wat meer groente binnen wilt krijgen is dit een hele goede manier!

Gezond groentesapje de groene godinGezond groentesapje de groene godinGezond groentesapje de groene godin

Hope you enjoy! Ga jij dit sapje maken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Andrea

  Klinkt goed!

  Reageer...
 • Anneleen

  Ik gebruik eigenlijk nooit bleekselderij… Lijkt me leuk om eens uit te testen!

  Reageer...
 • Kelly

  Het klinkt wel erg lekker!

  Reageer...
 • Elisa

  Misschien ga ik dit sapje wel maken, maar dan zonder kiwi, mijn ervaring met kiwi is als de pitjes gebroken zijn word het bitter. Maar het klinkt wel heerlijk :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Die ervaring heb ik nog nooit gehad! Maar zonder kiwi kan het nog steeds heel erg lekker zijn inderdaad! :)

   Reageer...
   • Elisa

    Ik helaas wel, maar ook stukje ervaring. Lang leven opleidingen toch.

    Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, misschien maak ik dit el eens!

  Reageer...
 • Danique

  Lekker! Al zou ik de bleekselderij helemaal weglaten, want daar hou ik echt niet van, maar volgens mij kan het met de rest van de ingrediënten ook heel lekker worden.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat denk ik ook wel! Ik merk ook steeds meer dat je een klein beetje bleekselderij gelijk proeft. En dat is leuk als je het lekker vindt, maar als je er geen grote fan van bent kan je dat er beter uitlaten! :)

   Reageer...
 • Tessa

  Oeh die is groen, maar hij lijkt mij stiekem echt heel lekker! Bleekselderij schijnt inderdaad ook heel erg gezond te zijn :D
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Esther

  Dit lijkt me super handig, lekker en gezond om te maken, maar zonder blender komen we niet ver hè…. haha

  Reageer...
 • Cindy

  Ik vind het altijd zo jammer dat ik bijv. een grote zak spinazie of veel stengels bleekselderij moet kopen en dan de rest eigenlijk niet gebruik. Snap je? Eigenlijk moeten ze mini-zakjes verse bladspinazie verkopen, die je speciaal voor smoothies kan gebruiken. Want als ik die avond of de avond erop geen spinazie eet, dan zit ik met zo’n zak :(

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Helemaal mee eens! Dat probleem heb ik ook! :( Meestal gooi ik dan hetgeen wat ik over heb weg en dat is echt super zonde :(

   Reageer...
 • Pauline

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik zo’n groen sapje op heb.. Misschien toch maar deze een keertje proberen! Lekker!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Marcella

  Klinkt lekker, ik ga hem opslaan! Ik heb zo’n sapje nog nooit gemaakt, dus je maakt me nieuwsgierig ;-)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?