Gezellig dagje naar Groningen

Halverwege vorig jaar kwam ik tot de conclusie dat ik graag eens een dagje naar Groningen wilde! Hoe meer ik online las over Søstrene Grene (een geweldige winkel) des te groter mijn verlangen werd! In eerste instantie zou ik samen met mijn vriend in december een weekendje gaan, maar leek Maastricht ons toch leuker rond de feestdagen. Begin dit jaar wilde ik nog steeds naar Groningen en besloot ik om Irenka mee te vragen. Het leek haar erg leuk en zo gingen we afgelopen zaterdag gezellig samen een dagje naar Groningen!

Omdat een retourtje Groningen vanuit Rotterdam een beetje aan de prijs is, had ik een paar maanden terug treinkaartjes gekocht bij Blokker. De avond van tevoren deed ik wat research omdat ik geen idee had wat ik naast Søstrene Grene eigenlijk wilde zien in Groningen. De volgende dag ging de wekker vroeg en stonden we rond acht uur op het perron. Irenka en ik hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien en aangezien de treinreis net iets langer duurde dan twee en een half uur hadden we genoeg tijd om bij te praten! Bij aankomst haalde we iets te drinken bij de Starbucks en liepen we richting het centrum.

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenWe liepen de Folkingestraat in, waar we al snel een aantal leuke winkeltjes zagen. Bij de winkel ‘Cadeautje’ zag ik een leuk roze klokje, die ik uiteindelijk niet heb gekocht. Aan de overkant zat de winkel ‘Toy Toy’ waar ze nostalgisch speelgoed voor kinderen verkopen. Ze hadden een schattig en kleurrijk aanbod met onder andere de broodtrommeltjes die op de foto te zien zijn en nog veel meer! Nu ik er zo aan terug denk was het niet alleen een speelgoedwinkel voor kinderen, maar hadden ze ook genoeg mooie spullen voor volwassenen zoals decoratie voor in huis!

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenIets wat we in het centrum van Rotterdam totaal niet hebben, maar in Groningen wel, zijn oude authentieke gebouwen zoals de Martinitoren en het Goudkantoor. Na ons bezoekje heb ik thuis nog wat research gedaan naar het Goudkantoor, want dat vond ik echt een prachtig pand wat er blijkbaar al staat sinds 1635! Over authentiek gesproken! ;)

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenEenmaal op de Grote Markt was het moment daar, Søstrene Grene! Door alle positieve en veelbelovende verhalen was ik stiekem een beetje bang om teleurgesteld te worden. Dat zou toch wat zijn na bijna drie uur reistijd. Maar gelukkig was niets minder waar, wat een geweldige winkel! Het aanbod bestaat uit allemaal leuke spulletjes die perfect zijn voor DIY projecten. Vooral de grote hoeveelheid opbergdoosjes viel me op, in de mooiste printjes! Steeds als ik een mooie selectie had gemaakt, ging ik de hoek om en zag ik weer heel veel andere mooie printjes. Keuzes, keuzes, je kan niet twintig van die doosjes meenemen in de trein en daarnaast heb ik daar ook helemaal geen ruimte voor in huis. Uiteindelijk is het gelukt en heb ik voor twintig euro super veel moois gekocht!

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenRichting lunchtijd liepen we naar de Bagels & Beans waar we graag wilden lunchen. Onderweg daar naartoe kwamen we de ‘Fantasy Shop’ tegen waar ze allemaal spulletjes verkopen van fantasy films, series en boeken. Zo hadden ze Harry Potter toverstokken, Game of Thrones items en ook de ketting van Katherine Pierce uit de Vampire Diaries!

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenNa de lunch wilde ik graag nog naar Laif & Nuver, een prachtige interieur winkel. Het liefst had ik de helft van die winkel in mijn rugzakje gedaan en meegenomen naar huis! Het allermooiste aan de winkel was dat het heel erg mooi ingericht was en je heel erg de neiging had om precies dezelfde items te kopen om zo’n zelfde plekje te creëren in huis.

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenToen het na ons bezoekje aan Laif & Nuver (weer) begon te regenen, besloten we richting het station te lopen. We hadden nog een flinke reis voor de boeg! Eenmaal in de trein bleek dat de intercity super kort was en de trein propvol zat. Gelukkig vertelde de conductrice over de intercom dat de mensen die niet lang konden staan, in de eerste klas mochten zitten. Lucky me, want als ik een half uur sta ik een trein ga ik van mijn stokkie.

Vervolgens kwam de conductrice langs en bleek het een grumpy mevrouw te zijn die eigenlijk vond dat we daar toch niet mochten zitten, tenzij we oud of slecht ter been waren. We verhuisde even naar de tweede klas, weer terug naar het halletje omdat er toch geen plek was en toen we eenmaal aankwamen in Zwolle waren en gelukkig weer wat plekjes vrij en konden we weer zitten. Voor de treinreis had ik een aantal tijdschriften meegenomen, maar het was zo gezellig, dat ik daar niet eens aan toegekomen ben!

Gezellig dagje naar GroningenGezellig dagje naar GroningenHet was een super leuke dag! Hoewel ik had verwacht dat Groningen iets groter was, hebben we veel leuke winkeltjes bezocht en was het zeker de moeite waard!

Zijn jullie wel eens een dagje naar Groningen geweest?