Geluksmomentjes om even bij stil te staan

Iedere avond om tien uur klinkt er vrolijk gepingel uit mijn telefoon, tijd om het geluksmomentje van die dag op te schrijven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het dagelijks opschrijven van geluksmomentjes een positieve invloed heeft op je algemene geluksgevoel. Ongeveer twee jaar geleden ben ik er tijdens mijn behandeling bij Vitaalpunt mee begonnen, maar zoals met veel dingen schiet het er na een tijdje toch weer bij in op het moment dat het niet meer nodig lijkt te zijn.

Stom eigenlijk, want het is een kleine moeite met een groots effect! Omdat ik mij een aantal weken geleden weer een beetje appelig en onrustig begon te voelen besloot ik weer te beginnen met het dagelijks bijhouden van mijn geluksmomentjes. En hoe cliché het ook klinkt, het werkt echt.

Wat zijn geluksmomentjes?

Een geluksmomentje kan voor iedereen iets anders zijn. Het kan iets groots zijn, maar ook iets kleins. Een gebeurtenis of een gevoel, zolang je er maar een lach van op je gezicht krijgt. Door op zoek te gaan naar geluksmomentjes zal je merken dat het vaak hele kleine dingen kunnen zijn. Zelfs op de momenten dat alles kut lijkt te gaan, is er altijd een geluksmomentje om de pijn te verzachten.

Liefie…? De auto start niet meer…

Zo zat ik vrijdagavond in de auto terwijl ik vanaf het winkelcentrum weer naar huis wilde rijden. Maar starten? Ho maar. Na een aantal telefoontjes met mijn vriend, vader en verschillende pechhulpdiensten kon ik, nadat we de auto de hele parkeerplaats hadden afgeduwd, plaatsnemen in het bergingsvoertuig en stond ik een uur later weer in mijn woonkamer terwijl de auto afgezet was bij de garage. Toen mijn telefoon om tien uur begon te pingelen was mijn eerste reactie: “Ja doei. Vandaag geen geluksmomentje”. Maar toen ik daar iets langer over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat er genoeg geluksmomentjes waren!

Geluksmomentjes om even bij stil te staanJa, de auto is kapot en dat is hartstikke vervelend. Maar de meneer ven het bergingsvoertuig was grappig, de hamburgers die we bestelden als troostvoer waren hartstikke lekker en ik had tenslotte ook nog een leuke dag gehad met Karlijn! Zo zie je maar, dat hoe stom het allemaal lijkt te zijn, of nu je auto stuk gaat, je een hele dag zonder teststrips zit waarmee je normaal gesproken je bloedglucose meet of je arm verbrand aan de oven, er ook nog genoeg leuke momenten zijn om bij stil te staan. En juist die momenten, de geluksmomentjes, zorgen ervoor dat je algemene geluksgevoel een stuk hoger komt te liggen.

Geluksmomentjes om even bij stil te staan

Mijn geluksmomentjes van de afgelopen paar weken

Max Verstappen die met zijn eerste race voor Red Bull zomaar even eerste wordt alsof het niets is De geur van avondeten terwijl je naar huis fietst De buren van ons nieuwe appartementencomplex die een welkomstfeestje organiseren voor alle nieuwe bewoners Een dagje weg met mama naar Appeltern Pastasalade Geasfalteerde fietspaden en windje mee Samen door onze nieuwe woonplaats wandelen De trap van Rotterdam beklimmen en tot het besef komen dat je conditie nog niet zo slecht is Donuts op onze housewarming Ondanks dat je eigenlijk niet zo’n zin hebt, toch gaan hardlopen Goede discussies op Twitter Mooie klaprozen in de weide Relaxte weekenden waarin we gewoon een beetje aanrommelen Wegbranden in de zon, maar wel een handtekening van Max kunnen bemachtigen! Productieve dagen Ons huisje dat steeds meer als thuis begint te voelen Auto’s met airconditioning Een lege mailbox

Hoe gaat het met jouw geluksmomentjes?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Stella

  Ik ben hier helemaal voor! Ik houd sinds 25 mei ook elke dag een geluksmomentjeslijstje bij; of ’s ochtends, of ’s avonds. Ik schrijf op waar ik dankbaar voor ben, en ik moet zeggen dat ik ook oprecht goed in mijn vel zit! Ik weet natuurlijk niet in hoeverre dat te maken heeft met de lijstjes, maar in blijf het sowieso doen (: Wat een fijn lijstje heb jij ook trouwens! Hoera voor de fijne dingen. En ik hoop dat jullie auto snel weer wil rijden, hihi. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, ja dat hoop ik ook! ;) Blij dat we allebei lekker in ons vel zitten! :D xx

   Reageer...
 • Selma

  Dit zou ik eigenlijk ook maar weer eens moeten doen. Ik heb het een tijdje gedaan, maar zoals jij zegt: op het moment dat ik denk het niet meer nodig te hebben, stop ik ermee. Het lukt mij in het dagelijks leven heel goed om positief te blijven, dus vandaar dat ik dacht dat het onzin was om expliciet bij dit soort dingen stil te blijven staan, maar als ik dit zo lees, denk ik toch wel dat het heel waardevol is om stil te staan in het algemeen. In alle drukte vliegen de dagen soms voorbij en dan kun je voor jezelf best het idee hebben aandacht te hebben voor leuke dingen, echt erbij stilstaan is nog wel wat anders. Lang leve mindfulness!

  Reageer...
 • Daphne

  Haha, knap dat je de trap van Rotterdam het beklommen. Ik durfde het toch nog niet aan! Superfijn om zulke geluksmomentjes te hebben <3

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik vond het super gezellig! Gaan we snel weer doen. XXXX

  Reageer...
 • Miranda

  Dankje voor dit blogje!
  Ik heb ook een tijdje geluksmomentjes op geschreven, maar na een tijdje ben ik hiermee gestopt. Door dit artikel moest ik er weer aan denken en dat was precies wat ik nodig had.

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Ik vind dat eigenlijk wel een goed idee, om elke dag even enkele geluksmomentjes op te gaan schrijven. Lijkt me vooral wel heel fijn tussen al die nare ziekenhuis bezoekjes door!
  Merci voor de inspiratie.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoop dat het ondanks de ziekenhuisbezoekjes redelijk met je gaat, succes. Het werkt echt! :)

   Reageer...
 • anneleen

  Wat een fijn en mooi lijstje! :) Knap dat je ondanks zo’n baalmomentje toch een geluksmomentje kon opschrijven! Een lege mailbox geeft mij ook een zalig gevoel!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?