Geef oude tijdschriften een tweede leven

Het is zo’n stapel die steeds hoger en hoger wordt. Maar weggooien? Nee, waarom zou je? Misschien dat je dat ene artikel ooit nog wilt teruglezen of nog eens een moodboard in elkaar wilt knutselen. Dan komen al die tijdschriften hartstikke goed van pas. Het is leuk om tijdschriften te lezen en ze vervolgens een mooi plekje te geven, maar na een tijdje moet er toch iets met die grote stapel gebeuren…

Omdat ik het zonde vind om tijdschriften zomaar in de container te laten zakken probeer ik mijn oude tijdschriften een tweede leven te geven. Dit doe ik door alles wat ik nog eens kan en wil gebruiken eruit te halen en de rest alsnog weg te gooien. Zeker als je het leuk vind om te knutselen of om te lezen kan het de moeite waard zijn om oude tijdschriften nog eens door te bladeren voordat je ze weggooit.

Geef oude tijdschriften een tweede leven

Wat ik met mijn oude tijdschriften doe

Om te beginnen blader ik de oude tijdschriften nog eens helemaal door. Alles wat bruikbaar en interessant kan zijn voor later haal ik eruit. Dit is nog niet het moment om netjes te werk te gaan; Vind ik iets interessant, dan scheur ik het eruit. De rest komt later. Als ik vijf á tien tijdschriften heb gehad is het tijd om de gescheurde randjes en oninteressante gedeeltes eruit te filteren. Met mijn snijmachine snijd ik dit allemaal weg. Zo hou je uiteindelijk alleen over wat je écht wilt bewaren!

In mijn geval bewaar ik vooraal veel papier. Dit gebruik ik vervolgens weer voor DIY’s en mijn project life album! De verschillende soorten papier verdeel ik in categorieën en berg ik op. Eigenlijk ben ik op zoek naar een mooi kastje waar ik per lade een categorie papier kan bewaren, maar het geschikte kastje heb ik helaas nog niet kunnen vinden. De verschillende categorieën op de foto van links naar rechts; Patronen, effen, woorden, illustraties en schrijfpapier. Natuurlijk bewaar ik niet alle illustraties en woorden, maar alleen degene waarvan ik denk dat ik deze ooit nog ga gebruiken.

Geef oude tijdschriften een tweede leven

Last but not least

Natuurlijk kom ik ook veel mooie artikelen tegen die ik op een later moment graag nog eens terug wil lezen. Dan kan ik het volledige tijdschrift bewaren, maar het is natuurlijk handiger om alleen het specifieke artikel te bewaren. Deze berg ik op in een showalbum zodat ik alle artikelen er gemakkelijk nog eens bij kan pakken en het een stuk minder ruimte inneemt in vergelijking met alle tijdschriften. Zo ruim je je tijdschriften op, maar geef je een groot gedeelte nog een tweede leven! :)

Geef oude tijdschriften een tweede leven

Wat doe jij met oude tijdschriften?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Wauw, wat slim! Ik heb een grote boekenkast waar ik alles in bewaar. Totdat hij vol staat… en dan moet ik waarschijnlijk dit maar eens gaan uitproberen.

  Reageer...
 • anneleen

  Wat een goed idee, Lauriëtte! In de flow zitten vaak zo’n mooie papiertjes dat het eigenlijk zonde is om ze in een kast op te bergen en te laten verstoffen. Jouw manier van opruimen lijkt me veel beter!

  Reageer...
 • Veerlez

  Ik heb toch iets teveel moeite met knippen in de flows! Dat durf ik nog niet helemaal aan, ik ga ze in mijn nieuwe huis neerzetten als bijzettafeltje. Gewoon de hele stapel op elkaar. Ziet er leuk uit en is nog nuttig ook!
  Alle oude happinezzen durf ik gelukkig wel in te knippen :) Maar goed ook, want die heb ik daar (tweedehands) voor aangeschafd!

  Reageer...
 • Renate

  Wat grappig dat je dat verzameld. Ik gooi mijn tijdschriften na weken in een doos te hebben gelegen weg. Behalve de flow. Die vind ik vaak te mooi om weg te gooien.

  Reageer...
 • Elles

  Leuk zeg! Ik vind het ook altijd zo’n zonde om weg te gooien! Gelukkig komen ze bij mij nog wel eens van pas bij het in elkaar knutselen van fotoboeken voor vriendinnen :) Dat kastje waar je het over had (op twitter), is dat niet een antiek apothekerskastje?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het was een letterkast! Maar die heeft allemaal kleine ieniemienie vakjes dus daar heb ik dan niet zoveel aan :(

   Reageer...
 • Catherine

  Super goed van je dat je de tijdschriften een tweede leven geeft op deze manier! Ziet er ook nog eens mooi uit!

  Reageer...
 • Eline

  Leuk idee! Ik had eerst ook een mega grote stapel met tijdschriften, die ik eigenlijk nooit meer doorbladerde. Ik had uit een paar een artikel geknipt en de rest weggedaan. Ruimt heerlijk op, zowel in ruimte als in je hoofd :)

  Reageer...
 • Valerie

  Wat een goed idee!

  Reageer...
 • Maaike

  Ik lees eigenlijk geen tijdschriften, dus ik hoef hier niet echt over na te denken, haha. Ik heb wél nog een hele stapel Hitkranten en zo liggen van jaaaren geleden… maar te lui om die weg te gooien. Ik wil ze eigenlijk ook voor de zekeheid nog doorlezen, hoewel de kans niet heel groot is dat ik ze zou willen bewaren, haha.

  Reageer...
 • Dina

  Leuk om te zien wat jij er mee doet! Ik bewaar mijn oude tijdschriften ook altijd en knip de mooie stukjes er uit. Wat ik met mooie bladzijdes, spreuken of plaatjes doe is verschillend. Ik vind het ook altijd leuk om kleine cadeautjes in te pakken met het papier van een tijdschrift.

  Reageer...
 • Cindy

  Ik geef ze weg aan mijn moeder, die oude tijdschriften van mij weer door geeft (m.n. de Flair), de Flow bewaar ik, maar soms kan ik er niets meer mee, dan leg ik ze in de wachtkamer van mijn werk weg. Maar dit kan natuurlijk ook!

  Reageer...
 • Kim

  Dat doe ik ook altijd! Heerlijk, lekker scheuren :)

  Reageer...
 • Sylvia

  Ik laat wel eens oude tijdschriften in de trein liggen, van de Quest ofzo. Zijn vast andere mensen nog wel blij mee, zo tijdens het reizen :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aah super leuk! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht, origineel! :D

   Reageer...
 • Paul

  Ik gooi ze eigenlijk altijd weg. Weleens rond gevraagd of er niet iemand een organisatie wist die oudere tijdschriften wilde hebben, voor cliënten of bewoners. Maar daar was geen animo voor.

  Reageer...
 • Linda

  Goed idee! Dit moet ik ook gaan doen. Ik bewaar er veel, maar inderdaad vooral omdat er dan een paar interessante artikelen in staan. Hoe leuk het er ook uit ziet, eigenlijk is het beter om dan de rest weg te gooien. Goede tip!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?