Gedroogde kruiden organiseren met Joseph Joseph

Als ik naar de inhoud van mijn keukenkastjes kijk, heb ik het liefst dat alles netjes georganiseerd en overzichtelijk is. Om die reden heb ik iets langer dan een jaar geleden al mijn originele kruidenpotjes van de supermarkt vervangen met nieuwe kruidenpotjes, die er allemaal hetzelfde uitzien. Hoewel het er mooi uitzag, bleek het in de praktijk om verschillende redenen toch niet zo goed te werken.

Zo zaten de labels aan de zijkant, terwijl de lade waar ze instonden laag was en ik dus eigenlijk meer had aan labels aan de bovenkant. Ook werd snel duidelijk dat het precies afmeten van de kruiden lastig ging, doordat er een zeefje inzat en je daardoor geen lepeltje kon gebruiken. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief!

Gedroogde kruiden organiseren met Joseph JosephIn de groentesoep die wij regelmatig maken, gaan aardig wat kruiden. Hoewel ik in mijn eigen recept netjes vermeld staat dat je van alle kruiden een halve theelepel moet toevoegen, doe ik elke keer eigenlijk maar wat. Hierdoor hebben we de ene keer een groentesoep die veel te pittig is dankzij de cayennepeper en de andere keer een hele flauwe groentesoep. Het zou fijn zijn als je eenvoudig en snel de juiste hoeveelheid kan afmeten, zodat je elke keer dezelfde hoeveelheid kruiden in de soep hebt!

Gedroogde kruiden organiseren met Joseph JosephGedroogde kruiden organiseren met Joseph JosephGedroogde kruiden organiseren met Joseph Joseph

Kruiden organiseren met met Joseph Joseph

Dankzij de kruidencarrousel en maatlepels van Joseph Joseph kan ik nu altijd de juiste hoeveelheid kruiden gebruiken! Veel mensen gebruiken kruiden op gevoel, maar als je een gerecht bijvoorbeeld voor de eerste keer maakt, is het toch handig om precieze hoeveelheden te kunnen gebruiken. De kruidenpotjes zijn van glas en kunststof en zijn vaatwasmachinebestendig. De carrousel staat op een plateau dat kan ronddraaien en bestaat uit acht kleine potjes en twee grotere potjes, waar je bijvoorbeeld laurierbladeren of kaneelstokjes in kan doen. Op de bovenkant van de kruidenpotjes zit een venstertje, waar je een label kan plaatsen met de naam van de kruiden. Zo kan je in één oogopslag zien wat er in het kruidenpotje zit!

Gedroogde kruiden organiseren met Joseph JosephOm precieze hoeveelheden te kunnen gebruiken heb je natuurlijk iets nodig om mee af te meten. De felgekleurde producten van Joseph Joseph zijn echte eyecatchers voor in de keuken, zo ook deze maatlepels. Het set bestaat uit acht lepels met verschillende formaten. Zo heeft het kleinste lepeltje (de gele) een inhoud van 1,25 ml, gelijk aan 1/4 theelepel en de grootste lepel (de paarse) een inhoud van 250 ml. Het kleine lepeltje gebruik ik nu veel voor het afmeten van de cayennepeper. We hebben nooit meer té pittige soep! ;) De lepels zitten aan elkaar vast dankzij het handige kliksysteem en zijn net zoals de kruidenpotjes vaatwasmachinebestendig!

Gedroogde kruiden organiseren met Joseph JosephHoewel ik heel erg blij ben met de kruidencarrousel vind ik persoonlijk de hoeveelheid kruidenpotjes aan de lage kant. Je hebt altijd wel een aantal basis kruiden in huis zoals basilicum, Italiaanse kruiden en rozemarijn en daardoor zit je al snel aan het maximum van acht kleine potjes. Het zou leuk zijn als Joseph Joseph de kruidenpotjes in de toekomst ook los gaat verkopen, zodat je zelf zoveel kan stapelen als je wilt! :)

Gedroogde kruiden organiseren met Joseph Joseph

Hoe organiseer jij je gedroogde kruiden?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?