Gedachten; Nog 65 nachtjes slapen

Gisteren liep ik rond half negen in de ochtend naar werk. Het was donker, waaide hard en het regende. Typisch binnenblijf weer, met een warm bad, een goed boek, series, goed gezelschap en kaarsjes. Maar daar liep ik dan, in de regen. Diezelfde ochtend had ik nog de weersverwachting voor de komende veertien dagen opgezocht. Regen, elke dag, inclusief een gratis portie windkracht vijf. Woeptiedoe, het lijkt wel herfst.

In de middag kwam, totaal onverwachts, een klein zonnetje tevoorschijn. Dat gaf me hoop, want ik was van plan om iets eerder richting huis te gaan, om eens met daglicht naar huis te hardlopen. Het was nog koud, voornamelijk door de harde wind, maar er was een zonnetje! Elke dag verlang ik naar de lente en de zomer. De dagen dat je zonder jas de deur uit kan gaan, de warmte van de zon op je huid. Wat mis ik dat!

Nog 65 nachtjes slapen en dan begint de lente. Laatst had ik opgezocht wat de verschillen zijn qua zonsopkomst en zonsondergang vergeleken met nu en dat verschil is echt enorm! Vandaag komt de zon pas om 08:41 op en is die om 16:58 alweer verdwenen terwijl de zon in de zomer om 5:30 al opkomt en ons om 22:00 pas weer verlaat. Dat is toch heerlijk?

Rond vier uur trok ik mijn hardloopkleding aan en begon ik aan mijn hardlooproute naar huis. Vol goede moed begon ik in tegengestelde richting te lopen om de buurt een beetje te verkennen. Hardlopen in een nieuwe omgeving gaat altijd makkelijker dan mijn vaste route omdat er veel nieuws te zien is. Eenmaal weer op de bekende route ging het halverwege niet meer zo lekker en besloot ik te gaan wandelen.

Terwijl ik op de Rotterdamse Maasboulevard liep begon mijn maagje te rommelen en pakte ik een fruitreep en een ontbijtkoek uit mijn rugzak. De zon begon onder te gaan en ik had een fenomenaal uitzicht. Een strakblauwe lucht, vergezeld met een paar wolkjes en de kleuren van een ondergaande zon. Ik vond het helemaal prima en wandelde naar huis terwijl ik genoot van het uitzicht en dacht aan de fijne lentedagen die we over een paar maanden weer gaan hebben. Nog 65 nachtjes…

Gedachten; Nog 65 nachtjes slapen

Kijken jullie ook zo uit naar de lente en de zomer?