Gedachten; Even geen doelen en ambities

Dat klinkt best drastisch he? Het niet hebben van doelen en ambities wordt vaak als iets negatiefs gezien, want iedereen moet toch een doel of ambitie hebben in het leven? Stiekem ben ik ook wel van mening dat het goed is om lange termijn doelen en ambities te hebben. Ik weet als geen ander hoe vervelend en leeg je je kan voelen op het moment dat je het allemaal gewoon even niet weet. Maar ik ben er ook achter dat het prima is om naast de langere termijn doelen en ambities gewoon tevreden zijn met het hier en nu, zonder een streven en/of een hele lijst aan doelen en ambities.

Heb je dan helemaal geen doelen en ambities?

Jawel! Ik wil uiteindelijk een keer verhuizen, een mooie grote tuin, trouwen, een mooi gezin, een hond, de hele wereld zien, doorgroeien op werk etcetera, maar dat zijn allemaal lange termijn doelen. Voor nu heb ik geen korte termijn doelen en ambities en dat vind ik eigenlijk wel prima. Dat betekent dat ik elke dag wakker word, nog steeds met veel plezier naar werk ga, vervolgens weer naar huis en ’s avonds ontspannen mijn bedje in duik.

Gedachten; Even geen doelen en ambities

Aan de andere kant voelt het soms ook wel vreemd, want er is op dit moment niet heel veel diepgang. Dat kwam trouwens in de resultaten van mijn enquete heel erg sterk naar voren. Sommige van jullie missen diepgang in mijn artikelen en dat begrijp ik ergens ook wel. Voorheen schreef ik natuurlijk meer over mijn quarterlife crisis en persoonlijke doelen en ambities. Maar als dat minder wordt, is er automatisch ook minder diepgaande gespreksstof. Ik zou natuurlijk artikelen kunnen schrijven over geestelijke gezondheid en/of mindfulness om mensen erkenning te bieden en te helpen met tips, maar het voelt niet goed om daar in te blijven hangen. Toen was ik het meisje dat het even niet meer zag zitten en nu ben ik het meisje dat het allemaal wel prima vindt zoals het nu is.

Misschien bedenk ik over een tijdje dat ik nogmaals dedicated een poging wil doen om aan te komen of bij nader inzien toch de tien kilometer wil hardlopen tijdens de Kika Run. Maar misschien ook niet. Voor nu ben ik tevreden, zijn de artikelen iets minder diepgaand, maar ook dat zal wel weer een keer veranderen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt! :)

Hebben jullie op dit moment mooie doelen en ambities?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Miranda

  Ik vind het knap dat je tevreden bent en geen doelen stelt op korte termijn. Mijn doelen hebben meestal met studeren te maken, bijvoorbeel mijn examens van de eerst volgende periode halen. Als de examens dan over zijn val ik in een soort gat en vind ik mezelf ontzettend on-productief.

  Reageer...
 • Bente

  Het hebben van geen doelen vind ik ook al een doel op zich! ‘Genieten van het nu’.

  Ik heb zelf op het moment vooral sport gerelateerde doelen. En voor de rest wil ik net als jij gewoon genieten van de dingen waar ik nu mee bezig ben :)

  Reageer...
 • Renate

  Wat fijn om te horen dat het zoveel beter met je gaat. De wolken verdwijnen en de zon gaat weer stralen :D. Je artikelen hoeven van mij niet zwaarmoedig te zijn om diepgang te hebben. Je kan natuurlijk ook goed schrijven over de positieve dingen. Gewoon dingen die je leuk vindt. Dat vindt ik altijd leuk om te lezen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat vind ik fijn om te horen! Dan ga ik daar lekker mee door! :)

   Reageer...
 • Cindy

  Ik wou dat ik geen doelen op korte termijn kon hebben.. Bij mij is het continu dat ik ergens verbeterpunten zie, ook vermoeiend. Tevreden zijn met wat ik heb, dat zou fijn zijn.

  Reageer...
 • HesterAnne

  Wat fijn dat je tevreden bent met je huidige leven. Even geen doelen hebben kan heel bevrijdend zijn. Dat weet ik uit ervaring. De afgelopen maanden was ik heel tevreden met wat ik had. Ik had even geen doelen en dromen nodig. Inmiddels heb ik er wel weer een aantal gesteld omdat ik een beetje lui begon te worden :P

  Reageer...
 • Ysanne

  Mooi blogje. Ik denk dat we alleen maar blij moeten zijn dan dat je wat minder diepgang-dingetjes post. Dan gaat het in ieder geval goed met je :D Het is denk ik alleen maar goed om gewoon van het ‘nu’ te genieten (wat klinkt dat zweverig). Ik probeer dat in ieder geval ook heel erg te doen/aan te leren.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat klopt helemaal! :D Klinkt niet zweverig hoor, hoewel het soms wel lastiger gedaan is dan gezegd! :)

   Reageer...
 • Nicky

  Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik wél doelen en ambities heb. Ik weet dat ik niet in pensioen wil gaan in het werk dat ik nu doe, en dat ik graag in ons eigen huis wil wonen. Maar echt afgebakend is dat allemaal niet. Ik zie wel wat er op mijn levenspad komt. Soms bereik je je vage doelen door heel veel omwegen te maken! :)

  Reageer...
 • Dina

  Heerlijk, dat je gewoon tevreden kan zijn met wat je NU hebt. Heel goed om dat na te streven, gewoon tevreden en gelukkig zijn met wat er nu is en niet altijd over al die ‘grote’ dingen nadenken.

  Reageer...
 • Lonneke

  Fijn juist dat het nu goed gaat. Volgens mij is er niet zoveel mis met het niet hebben van doelen en ambities. Waarom zou dat altijd maar moeten? Ik ben best tevreden met mijn leven nu en probeer daar juist van te genieten ipv alleen maar te dromen over dingen die ik nog zou willen. Ik hou niet van die druk..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je bepaalt natuurlijk zelf of je die druk geeft of niet! Op langere termijn heb ik wel doelen, maar ik zet mezelf niet onder druk om die doelen te MOETEN behalen! :)

   Reageer...
 • Marion

  Goed om te horen dat het nu allemaal lekker loopt. Vooral doen wat voor jou goed voelt. Ik heb nu even geen doelen. Niet op de korte, maar ook niet op de lange termijn. Ik kan het simpelweg niet opbrengen om verder dan een paar dagen vooruit te kijken. Soms geniet ik daarvan. Soms, zoals vandaag, word ik er verdrietig van. Gelukkig is er morgen weer een dag.

  Reageer...
 • Simone

  Tuurlijk hoef je niet altijd vol te zitten van ambities of doelen. Onbewust hebben we natuurlijk allemaal wel een doel. Maar een doel met bijvoorbeeld een deadline hoeft echt niet altijd. Daar raken we alleen maar gestrest van.
  Ik heb wel een soort doel, maar meer in de hoop dat het zo loopt dan dat ik daar ook daadwerkelijk alle energie die ik in me heb erin stop. Ik verdeel liever die energie.

  Reageer...
 • Sonja

  Is het niet alleen maar mega fijn om gewoon gelukkig te zijn in het hier en nu, zonder continue van alles van jezelf te verwachten/eisen? Van mij mag je hier gewoon over schrijven hoor, want mij geeft het enorm veel rust!:)

  Reageer...
 • Anneleen

  Mooi blogje, Lauriëtte! Fijn dat je je goed voelt om even geen doelen/ambities te hebben. Dit biedt volgens mij rust en daar heb ik de laatste tijd veel behoefte aan!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?