Fruit ijsjes maken met de Zoku IJsmaker

Eerder hebben jullie al kunnen lezen dat ik thuis zelf ijsjes kan maken met de Zoku IJsmaker! In mijn eerste artikel heb ik laten zien hoe je van frambozen, blauwe bessen en bramen ijsjes kan maken en in het tweede artikel heb ik jullie laten zien hoe eenvoudig en snel je ijsjes kan maken van ice tea! In dit derde artikel wil ik jullie laten zien hoe je ijsjes maakt van perzik, sinaasappel en aardbei!

Wat je nodig hebt voor fruit ijsjes

Voor deze ijsjes heb je naast een Zoku IJsmachine alleen een paar sinaasappels, perziken en aardbeien nodig! Zoals ik in mijn eerste artikel vertelde zijn er drie mogelijkheden om een glad mengsel te maken van het fruit.

Mogelijkheid 1: Pureer het fruit samen met de halfvolle vanille yoghurt en de suiker glad met een mixer. Wrijf het mengsel vervolgens met een lepel door een zeef in een schaaltje.

Mogelijkheid 2: Blend het fruit samen met de halfvolle vanille yoghurt en de suiker glad in een blender. Wrijf het mengsel vervolgens met een lepel door een zeef in een schaaltje.

Mogelijkheid 3: Doe het fruit in een slowjuicer. Op deze manier wordt het fruit samengedrukt en hou je puur sap over. Volg vervolgens de stappen met de halfvolle vanille yoghurt en het suiker zoals te zien is in onderstaande foto’s.

Fruit ijsjes maken met de zoku ijsmaker

Als het fruit getransformeerd is in een glad mengsel kan je de ijsjes gaan maken!
Van links naar rechts: aardbeien, sinaasappels en perziken.

Fruit ijsjes maken met de zoku ijsmaker

Het leek me een leuk idee om getreepte ijsjes te maken, een beetje zoals de stoplicht ijsjes! Ik begin daarom met een laagje perzik en dit laat ik vervolgens in 9 minuten bevriezen. Na deze negen minuten doe ik er een beetje aardbeiensap bij en negen minuten later het sinaasappelsap.

Fruit ijsjes maken met de zoku ijsmaker

Dat begint alweer op een mooi ijsje te lijken!

Fruit ijsjes maken met de zoku ijsmaker

Klaar! Een perzik, aardbei, sinaasappel ijsje!

Hebben jullie wel eens zelf fruit ijsjes gemaakt?