1966
10

Mijn drie favoriete Nederlandse YouTube kanalen

Hoewel ik voorheen vooral veel rondsnuffelde op blogs, besteed ik de laatste tijd net iets meer tijd aan het kijken van video’s op mijn favoriete YouTube kanalen. Het is niet dat ik geen blogs meer lees, maar het kijken van YouTube video’s vind ik de laatste tijd net iets leuker. Ongeveer 1 á 2 jaar terug merkte je dat er een verschuiving was richting YouTube en hoewel ik mij daar in het begin een klein beetje tegen verzette, begrijp ik die verschuiving eigenlijk wel en ben ik nu ook eindelijk hooked! ;)

Mijn favoriete YouTube kanalen

Qua kanalen volg ik eigenlijk alleen maar Nederlandse YouTube kanalen. Wat betreft de buitenlandse YouTube kanalen weet ik eigenlijk niet zo goed wie ik zou moeten volgen. Zijn er echt must see kanalen die ik niet mag missen? Ik moet er overigens wel bij zeggen dat ik zo’n persoon ben die écht dedicated elke video kijkt en het daardoor al druk genoeg heb met het volgen van 20 á 25 kanalen, maar wie weet! ;)

Sanny zoekt Geluk

Met stip op nummer 1, mijn meest favoriete YouTube kanaal, Sanny zoekt Geluk! Sanny Verhoeven ken je misschien als actrice of presentatrice van televisie, maar ze heeft sinds twee jaar ook haar eigen YouTube kanaal. Het kanaal staat volledig in het teken van gelukkig leven, happiness, mindfulness en persoonlijke groei. Dankzij de iets meer volwassen onderwerpen heeft het kanaal dan ook een iets oudere doelgroep. Het is een fijn feel good kanaal waar je ook echt iets van kan leren. Daarnaast maakt Sanny ook elke week een weekvlog, die ik persoonlijk het allerleukste vind. Het is inspirerend om een kijkje in het leven te krijgen van zo’n positief persoon!

Sanny Verhoeven Mijn drie favoriete Nederlands YouTube kanalen

Vet Gezellig

Alwin en Saske, ook wel bekend als Allie en Sake vormen samen Vet Gezellig. Op hun feel good kanaal over van alles en nog wat vind ik toch ook weer de weekvlogs het leukste. Begint het al voorspelbaar te worden? Het is alsof je bij iemand op zijn of haar schouder meekijkt in het dagelijks leven en blijkbaar vind ik dat erg interessant. Alwin en Saske zijn lekker gewoon. Niet alleen leuk, woohoo en altijd vet gezellig, maar soms ook gewoon even serieus en wat minder gezellig, waardoor het écht is.

Vet Gezellig Mijn drie favoriete Nederlands YouTube kanalen

Anna Nooshin

In eerste instantie had ik geen klik met het kanaal van Anna Nooshin, Co-founder van NSMBL. Fashion- en beautybloggers/vloggers vind ik over het algemeen iets minder interessant om te volgen en om die reden had ik het kanaal van Anna eigenlijk overgeslagen. Totdat ik per toeval weer terecht kwam bij een video en tot de conclusie kwam dat Anna juist een super leuk persoon is om te volgen! Niet arrogant en uit de hoogte dankzij alles wat zij heeft bereikt, maar juist enorm down to earth, dankbaar en grappig! Ook bij Anna vind ik de weekvlogs het leukste, maar stiekem begin ik dankzij haar video’s ook wel meer interesse te krijgen in fashion en trends.

Anna Nooshin Mijn drie favoriete Nederlands YouTube kanalen

En Enzo Knol dan..?

Haha ja, ik heb inderdaad een keer gezegd dat ik elke ochtend naar de nieuwe vlog van Enzo Knol kijk, maar ondanks dat behoort zijn kanaal niet tot mijn favoriete YouTube kanalen.. Ik ben geen liefhebber van dagelijkse vlogs; Als de weekvlogs van mijn favoriete YouTube kanalen worden omgezet naar dagelijkse vlogs hou ik geen tijd meer over. Maar voor Enzo Knol maak ik een uitzondering, hoewel ik daar soms wel een beetje doorheen skip en standaard op 1.5 keer de snelheid bekijk. Behoor ik tot de doelgroep? Nee, absoluut niet. Maar net zoals bij Anna Nooshin vind ik het mooi om te zien dat de allergrootste YouTuber van Nederland nog steeds zijn spulletjes bij de Action koopt en gewoon zijn eigen leven leidt, zonder op te gaan in grootheidswaan.

Wat is jouw favoriete YouTube kanaal?