Eventjes bijkomen na een drukke week

Vorige week vrijdag ging om drie uur ’s nachts de wekker. Vier uur later zat ik in het vliegtuig naar Hamburg voor een meeting. Aan het einde van de middag wandelde ik weer naar het treinstation, terug naar het vliegveld. Ondanks dat ik van veel mensen om mij heen heb vernomen dat Hamburg een prachtige stad is, heb ik niet veel meer gezien dan de terminal, trein en de straat van het kantoor. Die avond werkte ik door tot twaalf uur door en was het mijn langste werkdag ooit.

In het weekend was werk eventjes off limits. Ik vind het soms lastig om werk uit mijn hoofd te zetten, waardoor je ongemerkt 24/7, en dus ook in de weekenden, na blijft denken over alles wat je nog wilt doen. Omdat vrijdag een vrij intensieve en lange dag was, én ik wist dat die week daarna nog veel intensiever zou zijn, deed ik dat weekend vrij weinig. We gingen lunchen bij Intratuin, kochten een moestuin en mijn zondag bracht ik door op het balkon samen met mijn plantjes.

Eventjes bijkomen na een drukke weekEventjes bijkomen na een drukke weekMaandagochtend ging de wekker weer vroeg. Samen met mijn directe collega’s ging ik vier dagen naar Girona, een klein stadje in het mooie Catalonië. In mijn nieuwe functie is het regelmatig bezoeken van het kantoor in Girona part of the job en zo’n eerste keer is toch spannend! Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en ook een nieuwe cultuur. Halverwege de middag kwamen we aan in Barcelona en na een taxirit en een middag werken zaten we ’s avonds laat bij Cafè Le Bistrot voor ons avondeten, op de trappen van Sant Martí. Prachtig daar! Als je ooit op een romantisch plekje wilt eten, is dat zeker een aanrader. In Spanje lunchen ze pas rond een uur of twee in de middag en is het avondeten rond negen uur. Dat was dus wel even een switch, ook diabetes-wise! Gelukkig ging het redelijk goed, maar daarover binnenkort meer! :)

Eventjes bijkomen na een drukke weekEventjes bijkomen na een drukke weekHet stadje heeft me wel een klein beetje betoverd. Er hangt een heel typisch middeleeuws en romantisch sfeertje, niet zo gek ook dat er veel locaties gebruikt zijn in de serie Game of Thrones. Hoewel het dankzij het lekkere eten, het klimaat, de ijsjes en het gezelschap soms een klein beetje als vakantie voelde, was het toch ook wel zwaarder dan gedacht. Écht tijd voor jezelf heb je weinig/niet, doordat de dagen vrij lang zijn en je toch gezellig met zijn allen iets wilt gaan eten. Zeker op de laatste dag begon ik wel te merken dat ik op was. Donderdag om tien uur ’s avonds stapte ik na vier dagen mijn huisje weer binnen en dit weekend ga ik lekker uitrusten, veel slapen en natuurlijk naar Max kijken; die ik helaas net ben misgelopen in Barcelona! ;)

Wat ga jij doen dit weekend?